lördag 20 december 2008

Vakna! -Det våras för hyresrätten!


"Revansch för hyresrätten
Det våras för hyresrätten. Intresset ökar stadigt och i finanskrisens spår blir allmännyttan större - och kön till hyreslägenheter allt längre."
Läs hela artikeln på DEN HÄR LÄNKEN

Begrunda sedan vilken bra sits vi redan sitter i som hyresgäster här i Linjalen.

Johan Johansson / Rädda Linjalen

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns väl knappast någon som tvivlar på att vi sitter i en bra sits. Man hoppas ju bara att Brf styrelse också läser och begrundar vad dom håller på att ge sej in i.
Jag hör några från min egen uppgång som fortfarande tror att detta är "världens klipp", och i nästa andetag säger att du kan ju sälja, så man förstår ju varför dom är så på.

Maria sa...

Frågan är om dina grannar har förstått följande scenario (som ju är själva grunden i alla affärer): En transaktion består av två parter, en säljare och en köpare. Bara för att det finns en säljare behöver det inte finnas en köpare, allt beror på utbud och efterfrågan samt inte minst, pris. Lägg sedan till en mängd andra faktorer som det kan vara svårt att styra över som konjunktur osv. Vill man som säljare (dina grannar) göra "världens klipp" ska de först lyckas köpa sin bostad för ett lågt pris, sedan sälja den för ett högt pris för att till sist köpa sig en ny bostad för ett lågt pris. Det eventuella klippet avgörs av mellanskillnaden samt om den är till säljarens favör. Innan man ger sig in i den ekvationen kanske man först ska se sig omkring. Då kommer man att upptäcka att det idag finns ett överskott av bostadsrätter och att marknaden i det närmaste har stagnerat. Sedan måste man ställa sig frågan: Varför skulle potentiella köpare välja en bostadsrätt i en nybildad brf med usel ekonomi som den Brf Linjalen kommer att ha? Därefter bör man fundera på vad ens grannar tänker göra. Skulle det nämligen visa sig att många i Linjalen bestämmer sig för att sälja sänks värdet på fastigheten och därmed även det belopp man kan förväntas få för sin bostadsrätt. Då går plötsligt inte ekvationen ovan längre ihop. Problemet med "klipptänkandet" är att det inte tar hänsyn till det lite större perspektivet.
Ett råd: Lyssna inte enbart till vad Brf Linjalen påstår eftersom de enbart är ute efter att få dig att köpa. Gör istället som alla kloka köpare, lyft blicken och hämta först in fakta från annat håll.
Elementärt? Visst, men tydligen inte för alla. Se det som ytterligare en julnöt att knäcka.

Anonym sa...

Tack så jätte mycket för ditt svar, men tyvärr så har jag försökt att argumentera till "klipparna" men får bara tillsvar att "du har nog inte förstått dethär" så va gör man...
Tyvärr så är det nog så att dom inte själva har förstått.
Själv vet jag vad jag vill och många nya Rädda Linjalen kontakter har jag fått.