torsdag 11 december 2008

Tack för ett trevligt möte!


Först av allt vill Rädda Linjalen visa vår djupa medkänsla med de grannar som drabbades av den tragiska branden under onsdag kväll. En person omkom tyvärr, och vi vill alla uttrycka våra innerliga kondoleanser.

Under kvällen hade även Rädda Linjalen öppen informationsträff. Det var fullt med folk, massor av frågor, högt till tak och en civiliserad stämning. Ungefär så här anser vi att ett informationsmöte ska gå till. Vi vill släppa fram frågor av alla de slag och låta folk få prata till punkt, vare sig de delar våra åsikter eller inte. Alla har vi något att lära av varandra.

Rädda Linjalen bildades för att gräva och föra fram fullständig information till hyresgästerna om detta ombildningsförsök, och det känns som att vi nu tillsammans besitter såpass mycket kunskap att det borde komma hyresgästerna tillgodo.

Vi vill också rikta ett tack till Johanna från brf:s styrelse som deltog i mötet och försökte räta ut en del frågetecken som deltagarna grunnat på. Även om hon inte kunde svara på alla frågor hon fick uppskattades hennes närvaro, och vi hoppas att brf:s styrelse i och med detta får lättare att förstå att en öppen dialog är till godo för kvarteret. Omvandlingsförsöket mår bäst att belysas i sin helhet, och dom många brister som finns i den här affären vinner ingen på att blunda för. Att vi har helt olika åsikter är en sak, men scener som dom som utspelade sig på stadgeändringsmötet tänker i alla fall vi göra allt för att stoppa på våra möten.

Det vore synd att inte vara positiv efter en sådan här bra dialog grannar emellan. Att Rädda Linjalen målats upp som bråkmakare i utskick (och det kommer bli besvarat, men inte idag) har vi svårt att känna igen oss i. Vi vill debattera, och vi hoppas att alla möten från alla parter i fortsättningen kan hållas som lyhörda, informativa och respektfulla diskussioner. Sådana möten har vi verkligen saknat, men vi hoppas att onsdagskvällen blir en start på den öppna dialog våra grannar förtjänar inför ett sådant här stort beslut.

Stort tack vill vi också ge till väldigt många grannars stöd, mail, kramar på gården, telefonsamtal, ekonomiska bidrag och kärlek. Vi lovar att ge allt vi har för er och för vårat kära kvarter, och alla är hjärtligt välkomna att delta. När vi startade Rädda Linjalen var vi, ärligt talat, inte riktigt medvetna om hur många vi egentligen var. Nu vet vi bättre.

En sak hann vi dock inte ta upp under gårdagen. Den finns inte heller med i några kalkyler eller tas i beaktande av några ombildare. Något som hela världen talar om, men här har det varit tyst. Det vi menar är den stundande lågkonjunkturen och ARBETSLÖSHETEN. Bara idag har jag träffat två grannar som just fått veta att dom snart kommer att bli ARBETSLÖSA. Vad händer då om man har miljonskulder?

BOPRISERNA kommer definitivt att påverkas, och chansen är stor att bli sittande med tokskulder för något som SJUNKER I VÄRDE och, som så många andra, längta tillbaks till tiden som hyresgäst.

En sista liten tankenöt för dagen: Kvarteret Linjalen kostar 1,1 miljard, plus driftskostnadslånen. Den planerade tvärbanan mellan Solna och Universitetet har en preliminär totalkostnad på 2 miljarder. Något att filosofera lite över kanske...

Fridens liljor!

Johan Johansson / Rädda Linjalen

13 kommentarer:

Anonym sa...

Tack själva!

/Henrik M F

Anonym sa...

Om vi lånar lite mer kanske vi kan köpa tvärbanan också?
Skämt åsido, när är köpstämman egentligen?

Anonym sa...

Några rader ifrån en till som snart kommer mista jobbet. Jag vill bara bo kvar här som det är. Jag orkar snart inte med att inte veta hur det blir bara för att några människor i mitt kvarter vill göra det till ett monopolspel. Det här är ingen bra ide det försår ju alla som sätter sig in i det här. Kan inte föreningen inse att det här bara blir en lång pina för många och att det inte kommer bli några bostadsrätter här hos oss så vi kan börja sova gott på nätterna igen?
Jag har inte ord att beskriva hur trött jag är på allt det här.

Unknown sa...

Styrelsen har sagt att köpstämman skall bli under våren, men exakt när vet man inte.
Och eftersom de i praktiken får vänta t o m den sista augusti så finns risken att det dröjer ända tills dess trots sina löften om att pinan snart ska vara över.

Anonym sa...

Lena, här har du en till som är lika trött på alltihop som du. Jag vill också bo kvar precis som vanligt. Är småföretagare och vi lever också osäkert i dessa tider. Är klart imponerad av Rädda Linjalens förmåga att sätta sig in i den krångliga processen och deras breda kunskaper i ämnet. Den information de har lyckats samla in och vidareförmedla på blott 2 månader (!) är mer än styrelsen har fått fram på flera år. Det här är ju inte första gången de försöker ombilda men om vi alla hjälps åt är det definitivt den sista! Det ska bli så skönt när de väl inser det och ger upp.

Anonym sa...

Ja att människor mår dåligt det har Brf nog ingen respekt för.
Kan man bara få köpa till vilket jäkla pris som helst så är dom nöjda, jag tror att det börjar bli en principsak nu.
Men om vi i Rädda Linjalen (men äran ska nog ni ha som jobbar för oss)skulle ro detta i land så borde man ställa till med en sjuhundrades fest för Er. Hur jobbigt det än är så får vi aldrig ge upp. eller hur!

Anonym sa...

Kan vi inte ha en gemensam insamling åt styrelsen också till något lämpligt ändamål. Nu får dom väl ändå ta och ge sig. Jag är så tröt på dom.

Anonym sa...

Ge gubbjäveln orförandeposten i bostadsrättsföreningen i ringen. Ingen annan har ställt till med mer elände i det här området.

Anonym sa...

"Att köpa till vilket jäkla pris som helst" är ju en högst märklig prinicip men visst verkar det vara så de tänker. Samtidigt har brf-styrelsen i ett möte med Lokala Hyresgästföreningen gjort flera intressanta erkännanden:
1. Det blir dyrare att bo i bostadsrätt än i hyresrätt.
2. Priset är "åt helsike för högt".
3. Man instämmer i kritiken mot den undermåliga besiktningen av fastigheten (som man själv har genomfört!).
Informationen från mötet är uppsatt i varje port. Den viktigaste frågan kvarstår dock:
Vad vinner man på att lura sig själv? Undrar när de har ett svar på den ...

Anonym sa...

Är det här stora ryggdunkarklubben?

Anonym sa...

Ja du kan kalla det vad du vill ryggdunkare eller inte, men en sak är säker vi håller ihop i Rädda Linjalen för du är väl inte på den sidan kan jag förmoda.

Anonym sa...

Jag håller med Lena mfl..jag är också SÅÅ otroligt trött på detta! Jag vill bara att allt ska vara som vanligt igen..med god grannsämja..som det var förut. En stor eloge till alla som kämpar med detta. Kan man inte skynda på köpstämman, vill inte våra motståndare också att pinan ska vara över??

Anonym sa...

Åjo, det finns nog en hel del ryggdunkare på den andra sidan också. Men mest tycker jag nog att de dunkar huvudet i väggen. Men får de som de vill är inte pinan över för någon av oss, då hamnar vi alla i lånehelvetet.