söndag 14 december 2008

Dags att skrota omvandlingsidén?


Ibland är det svårt att begripa varför brf Linjalen envist fortsätter att låtsas som om ingenting har hänt dom senaste månaderna. Marknaden rasar, lågkonjunkturen hägrar, folk förlorar jobben i parti och minut. Ändå propsar brf på att involvera över tusen människor i ett helt bostadsområde i en väldigt vansklig affär på en dryg miljard! Rädda Linjalen anser att det är generande oansvarigt av brf att fortsätta låtsas som om det regnar.
Vi skulle kunna välja mellan ett tjogtal artiklar i ämnet. Här är en av dem:

"Prisfallet fortsätter"
Räntesänkningen stoppar inte raset på bomarknaden, hävdar bostadsanalytiker.
Riksbankens rekordstora räntesänkning minskar inte prisfallet på bostadsmarknaden. Den fördröjer det bara.
Det menar Bengt Hansson på Statens bostadskreditnämnd (BKN).
- Bopriserna faller med ytterligare 15-20 procent de närmaste 4-5 åren, säger han.
Nedgången på bostadsmarknaden blir djup och långvarig. Det spår Bengt Hansson, analytiker på Statens bostadskreditnämnd (BKN). Han menar att dagens situation är minst lika allvarlig som bostadsbubblorna under det tidiga 80-talet och det tidiga 90-talet.

LÄS HELA ARTIKELN HÄR.

Rädda Linjalen uppmanar styrelsen i brf att vakna upp och lägga ner detta dödsdömda projekt för allas bästa. Sluta att hålla oss grannar i osäkerhet, oro och rädsla.

Johan Johansson / Rädda Linjalen

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kan det vara så att ombildningen är Landahl & Öhmans eget rally. Vilka andra har något att hämta på den här affären?

Anonym sa...

Självklart pratar dom i egen sak, dom slåss med näbbar och klor för att detta "bara ska gå igenom".
Jag tycker att dom borde sova väldigt dåligt på nätterna eftersom även dom nog vet att detta är det dummaste dom gått in i. Men vissa gör allt för pengar hur illa det än rimmar med verkligheter. Skälvklart ska vi prata med våra grannar iallafall dom som tycker att vi gör rätt, andra kanske inte vill lyssna på det örat (har jag märkt). Ja ja livet är tungt ibland men skam den som ger sej.

Anonym sa...

Artikeln i DN är skrämmande viktig läsning. Men många kanske missade den? Bra att ni har lagt ut en länk här på bloggen. Jag var nyfiken på hur många som besöker Rädda Linjalen på webben och blev glatt överraskad av statistiken på Bloggtoppen: Hela 8 000 nedladdningar och mer än 3500 unika besökare, varav 775 bara den senaste veckan. Och på Blogtoplist finns den med bland de hundra mest besökta bloggarna. Det betyder att det är oerhört många som följer vad som händer i vårt kvarter. Keep up the good work!

Anonym sa...

Landahl & Öhman har fått så det räcker. 2 miljoner håvade de in i kvarteret Krukomakaren där våra liv tyvärr blev ombildade. En stor sorg.

Kämpa på! Ni har allt att vinna på att få bo kvar i Stockholmshem. Till vår glädje och till allmän nytta.

Unknown sa...

Bernt: Tack. Vi grannar på Linjalen ska ta hem det här konstiga, ljusskygga och segdragna spelet.
Du har varit till mycket inspiration med dina kloka betraktelser på hemsidan från Zinken. Hjärtligt välkommen att hälsa på dina vänner på Linjalen när som helst.

Haregott!
Johan Johansson / Rädda Linjalen