torsdag 4 december 2008

Många nejrösterI går kväll fick brf igenom sin ändring av stadgarna §38 om att medlem kan företräda upp till 30 personer vid en köpstämma med fullmakter. Stämman fick hållas nere i garaget då Linjalens lokal inte räckte till.

Det anmärkningsvärda var att det bara saknades fyra nejröster för att stoppa förslaget. Det var antagligen de fyra röster som skulle ha funnits med om inte brf förhalat ansökningar om medlemskap eller nekat medlemskap senaste tiden (man får bara rösta om man är medlem).

Men vi ser det ändå som positivt att så många medlemmar i brf inte tyckte förslaget med fullmakter var ett bra förslag och att de tog sig besväret att gå ner i garaget och rösta. Tack för det!

Rädda Linjalen

12 kommentarer:

Pär sa...

Jag blir trött på mänskligheten när jag tänker på den huliganaktiga stämningen igår.
Både advokaten, styrelsen och den mest högljudda mobben betedde sig djupt odemokratiskt. Hur kan vuxna människor bete sig på det sättet?
Det här mötet måste kunna ogiltigförklaras på ett antal punkter.


Var det ingen som filmade eländet? Om detta möte och denna omröstning gjordes i laga ordning så heter jag Gustav Vasa.

Anonym sa...

Mycket otäck stämning igår. Svordomar haglade och vuxna människor som skrek åt varandra att hålla käften.
Vad är det för krafter som får grannar att bete sig så mot varandra? Girighet?
Blir ledsen när jag tänker på det :-(

Anonym sa...

Är det de här människorna som ska vara mina framtida hyresvärdar så kan jag lika gärna flytta ut på gatan med en gång, det kändes helt klart igår.

Eva sa...

Signalerna som både styrelsen och ombildningskonsulten sänder ut är rent obehagliga.
Det verkar inte finnas något större förtroende för dem ens bland dom som vill ha bostadsrätter.

Anonym sa...

När det gäller den där röstningen så undrar jag:
Om man går ner två stycken från samma familj får båda rösta då eller gäller det en röst per lägenhet oavsett om man är gifta eller sambo? Får båda rösta så blir det ju många röster.
I dagens läge när alla har mobiler så varför inte videofilma mötet...

Maria sa...

Det märkliga är att BRF-styrelsen inte verkar förstå att den måste lyckas skapa förtroende bland grannarna för att ombildningen ska lyckas. Så varför den hätska attityden mot människor som sedan ska förmås att låna pengar för att finansera deras galna idé?!? Ordföranden påstod under mötet att BRF har 400 medlemmar (!) vilket bör kontrolleras mycket noga av oss alla och envar. En liten stund senare deklarerade han nämligen att 3 medlemmar nyligen hade begärt utträde, men att BRF-styrelsen enadst hade kunnat bevilja utträde för 1 av dem. Det visade sig nämligen att de 2 andra inte var medlemmar! Så hur många "skenmedlemmar" finns det? Med en sådan styrelse gräver BRF sin egen grav. Nån mer som vill plocka fram en spade och hjälpa dem?

Pär sa...

Eftersom det finns så många som är osäkra på om dom är medlemmar eller inte dyker genast en annan fråga upp.

Har bostadsrättsföreningen ansökt om pris med gamla medlemslistor som bas?

Finns det människor i kvarteret som bett om pris utan att ha någon aning om det?

I sådana fall, är det verkligen tillåtet att göra så, och är ansökan om köp korrekt?

Anonym sa...

Varför var inte dom 400 nere i garaget och röstade då kan man ju undra, detta ljugande har förekommit varje gång det har varit försäljning på G det här är ju 4:e gången!! Man borde kanske ta in någon som kan kolla vad det är för skumt dom håller på med. Dom försöker väl trötta ut oss som är med i Rädda-linjalen aktionen.

Maria sa...

Ska erkänna det med en gång. Jag är ingen föreningsmänniska och tycker det är krångligt att hålla ordning på alla regler, kallelser och olika typer av möten etc. De senaste veckorna har jag försökt komma ihåg när och hur maken och jag blev BRF-medlemmar. Har kommit fram till att det måste ha skett för några år sedan då vi skrev på ett papper om att få se ett pris. Att det innebar ett medlemskap i BRF yppades det inte ett ord om då. I så fall hade vi inte skrivit på. I vårt fall handlar det helt klart om att de har använt sig av gamla medlemslistor. Och vi är säkerligen inte ensamma!

Anonym sa...

Det är ett väldigt förespråkande om det där med "seniorlån" det är nog många äldre dom kommer att lura med det "hur bra det är" så det är nog något man ska se upp med...också
ett lån är ett lån skulden har man ändå

Anonym sa...

"Pär sa ....
Har bostadsrättsföreningen ansökt om pris med gamla medlemslistor som bas?"

Ja, så är det utan tvivel. Från Rädda Linjalen känner vi till flera fall.

Är det lagligt?

Nej! Självklart inte!

Olof/Rädda Linjalen

Anonym sa...

Ändring av stadgarna: Har beslutet "fattats på två på varandra följande stämmor och på den senare stämman biträtts av minst 2/3 av de röstande"? [Lag (1987:667) om ek.f. 7 kap. 14 §]

I kallelsen till den senare stämman "skall anges vilket beslut den första stämman har fattat." [7 kap. 8 §]