fredag 5 december 2008

Många föreningar tackar nej

Just nu hänger vi över lagböcker och läser föreningsstadgar. Ni får under tiden hänga över de här sifforna: hur många av Stockholmshems hyresgäster som valt att tacka ja eller nej till ombildning.

Det är verkligen inte alla som tackar ja till att ombilda. Enligt de senaste rapporterna från Stockholmshems bestånd har vi funnit att fler lägenheter har blivit kvar än de som ombildats (obs har bara räknat lägenheter i föreningar som tackat nej till köp, gäller alltså inte de resthyresgäster i hyreslägenheter som fått en bostadsrättsförening som värd).

Många av de ombildade lägenheterna var belägna i mindre eller mellanstora föreningar. Sammanlagt har 18 föreningar, med 2223 lägenheter, hittills tackat nej till köp under 2007 och 2008. Som jämförelse har föreningar som tackat ja till köp varit 27 stycken med sammanlagt 1919 lägenheter.

De föreningar som tackat nej är både riktigt små föreningar med 12 bostäder till riktigt stora föreningar med 859 lägenheter. Föreningarna är belägna i innerstan och förorter som Aspudden, Björkhagen, Gröndal, Bromma och Skärholmen.
Bland de som tackat ja och köpt hade den största föreningen 318 lägenheter men de flesta var små eller mellanstora föreningar.

Vill du läsa själv: hittar du uppgifterna här
Rädda Linjalen

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kommer det att bli några förändringar nu när VD:n för Stockholms Hem har avgått och gått till Svenska Bostäder?
Jag hoppas också att denna omröstning får göras om för det ser inte ut att ha gått helt just till.
All heder åt Er som jobbar så intensivt för oss i Rädda Linjalen.

Maria sa...

Det vi alla kan hjälpas åt med är att se till att den information som läggs ut på bloggen även sprids vidare till de som inte har tillgång till dator. Det finns pappersutskrifter på inläggen som kan delas ut. Hör av dig om du behöver utskrifter att ge till dina grannar. Och lämna gärna ett litet bidrag till papperskostnaden!