måndag 23 mars 2009

Ombildningar och hyror - information från Hyresgästföreningen


INFORMATIONSMÖTE
FRÅN HYRESGÄSTFÖRENINGEN

Måndag 23 mars
i kvarterslokalen, Åsögatan 79
kl 13.00, 15.00 och 16.30

Det händer mycket just nu, och oron är stor i vårt kvarter.Kommande hyressättningar diskuteras. Ombildningsprocessen närmar sig sitt avgörande. Många här i Linjalen är, av flera olika skäl, rädda för att de inte ska kunna bo kvar. Så ska det inte behöva vara!

Därför har LH Linjalen bjudit in P O Brogren, en av Hyresgästföreningens mest kunniga personer i dessa frågor, som kommer att hålla fyra stycken information –och diskussionsmöten i kvarterslokalen. Alla hyresgäster är hjärtligt välkomna.

P O Brogren har stor erfarenhet av ombildningsärenden och ska berätta och svara på frågor om hur en ombildning ska gå till och vad vi borde tänka på innan vi ger oss in i en eventuell affär. Hur gör man när man analyserar en kalkyl? Vad innebär det att bli bostadsrättsinnehavare, och hur kan det fungera för de som vill bo kvar som hyresgäster? Vad ska vi som tänker gå på köpstämman vara uppmärksamma på. Hur ska en demokratisk köpstämma gå till, och vad bör man se upp med?

P O Brogren kommer även att redovisa Hyresgästförningens planer på hur hyressättningen ska fungera i framtiden. Rykten och spekulationer i media och på flygblad hoppas vi att skingra alla frågetecken runt.

Hjärtligt välkomna!

Lokala Hyresgästföreningen Linjalen

11 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket intressant framförande av
P-O Brogren samt den hyresgäst som kom från Ringen, hon visste vad hon talade om. Hoppas att dom som är osäkra blev lite säkrare efter denna information, man kan inte skrämma folk att köpa sina lägenheter om man inte vill, även om Brf tycks tro det. Hoppas nu detta fick fler att tänka till.
Man vet vad man har men inte vad man får.

bisan

Anonym sa...

Otroligt bra att få höra någon tala utifrån sin yrkeserfarenhet. Som boende i Linjalen gör man sitt bästa för att ta reda på information. Idag har vi fått mycket ny kunskap! Tack för initiativet att bjuda in P-O Brogren.

Anonym sa...

Tack för en mycket trevlig och informativ stund med Brogren. Men det är intressant att många ombildningsanhängare blir så aggresiva när de får höra sanningar som inte passar. Den blonda tanten som skrek om hot tog priset. Det såg ut som hon var färdig att nita någon när hon knuffade sig ut ur lokalen.
Det är märkligt ur folk kan reagera. Till skillnad från på brfmötena fick hon både fråga och kritisera. Kanske är det att andra deltagare bemöter hennes påstående med sakliga argument som hon uppfattar som hot? Något annat kan det ju knappast vara.

Anonym sa...

Den människan känner jag igen sedan tidigare möten. Det finns en handfull av dom. Människor som lyssnar till det dom vill höra. Bostadsrättstalibaner utan vare sig logik eller förmåga till kritiskt tänkande. Knutby nästa.

Anonym sa...

Stämmer det verkligen att Maria Wideroth och Susanne Falk spinger runt och knackar dörr?
Då är det lägre än det lägsta. Är miljonerna på väg bort?

Anonym sa...

Hur kommer det sig för resten att brf senaste stadgar, dom man röstade om på garagemötet FORTFARANDE inte är utladga?
Är inte stadgarna gogkända ännu, och i sådana fall varför?

Anonym sa...

Nu springer både styrelse och advokater runt i portarna. Portombuden hoppar av och kalkylerna är gladare än någonsin.
Hela kvarteret osar desperation. Nu gäller det att lura så många som möjligt.

Anonym sa...

Idag damp det ner ytterligare en ny kalkyl i brevlådan, den var ännu billigare än den förra så om vi väntar lite till så får vi nog bo gratis. Den var väldigt anonym står inte var den kom ifrån, så det är bara låta den passera sopnedkastet.

Anonym sa...

Stackars de blåögda stackare som går på den senaste kalkylen. Nu är det bonfångeri och ingenting annat. Werkö har varit och babblat och gett fullmakter på barnens dagis idag. Vad tror han?
Jag vill bara att det här ska ta slut. Jag har mått dåligt så länge. Fattar inte styrelsen hur illa folk mår av det här. Hur länge ska vi behöva vara gisslan i det här vansinniga påhittet?

Anonym sa...

Men hallå! Delas det nu ut en TREDJE kalkyl...!?! Och är det bara vissa hushåll som får den...? Och vill man nu även tvinga dagisbarnen att skriva på fullmakter? Brf Linjalens styrelse har tydligen en hel lista med fula knep... Den som inte vill bli lurad bör se upp. Nu mer än någonsin.

Anonym sa...

Ja det verkar som det bara är vissa som fått den nya kalkylen, och det kanske inte är den sista heller. Man undrar ifall advokater håller på så här i alla ombildningar springer runt och terorriserar dom som inte vill köpa. Har man ingen yrkesstolthet.