torsdag 5 mars 2009

Vårens modefluga är här!


Är du sugen på att bli kramad när du går ut på gården? Vill du slippa övertalningsförsök om fullmakter? Vill du möta våren vackert skrudad i dräkten som väcker grannarnas (väldigt många i alla fall) oförställda kärlek? Letar du efter rätt kläder till pingismatchen?
-Då har Rädda Linjalens modeenhet plockat fram plagget för just dig!

Notera glädjen i ögonen hos våra fotomodeller, Finn Zetterholm och Stefan Sundström. Så här glad blir man av att mötas av kärleken och grilloset från oss grannar i Linjalen!

Så visa var du står, och slå till innan det begränsade lagret tar slut! Tröjan kan du köpa på våra möten och från Topsy (070-627 48 79 eller mail: topsybondeson@hotmail.com).

Pris: 120:-, ev överskott går direkt till Rädda Linjalens verksamhet.

...för att inte tala om hur mycket tid du kommer spara när man ringer på dörren för att samla fullmakter. På med tröjan bara - sedan är det färdigsnackat!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Jag drömmer om en sommar med många glada människor på gården i just sådana tröjor.

Mirre sa...

Nu går det för långt, ska man behöva klä ut sig till pajas också??!!

Johan Johansson sa...

Mirre: Nej verkligen inte. Man får välja själv. Vi vill inte tvinga någon att bli delaktig i några affärer. Vare sig det gäller fastigheter eller kläder.

Vad som är att gå för långt - att insistera på ett tvivelaktigt husköp på över en miljard eller att erbjuda någon en tröja, tål däremot att diskuteras.

Anonym sa...

Vilka härliga tröjor! Kul med lite humor. Man kan faktiskt visa sin ståndpunkt med ett leende. Skoj!

Tim H sa...

Jag hörde ryktet om tröjorna ända hit till Tyresö och tänkte givetvis bidra med det jag kan.
Men det var leveransproblem tydligen till söndagens grill. Jag skall köpa en nästa gång det vankas möjlighet.
Hälsningar Tim

Anonym sa...

Mirre>>
Nej man behöver inte klä ut sej till "pajas", men jag undrar om du inte har tröjor själv med olika loggor på tycker du att du ser ut som en pajas då också, eller var det just för att det stod Rädda Linjalen på den. Varför denna pessimistiska attityd, värre saker finns det säkert att reta upp sej på. Se det som ett roligt inslag.

Martha sa...

Om jag bodde i Linjalen och vill att det ska vara allmännytta så skulle jag köpa tröjan. Då har jag tagit ställning och visar det med att bära tröjan. Och jag räknar med att bli respekterad för mitt ställningstagande.

Anonym sa...

För några år sedan gick folk runt med tröjor där det stod Poco Loco. Det var också en modefluga till folk förstod vad det verkligen betydde...

Anonym sa...

...jo du. Och modeflugan brf Linjalen kippar efter andan, och dess anhängare blir färre och alltmer desperata. Då återstår bara att skriva plumpa kommentarer på rädda linjalens forum. För något eget har man inte. Men vill nämligen inte ha någon debatt alls.

Anonym sa...

Argumenten som framkommer här är till stor del samma om och om igen. Jag tar mig friheten att bemöta de flesta på en och samma gång!

Styrelsen är dålig - tycker ni det, rösta då fram en annan styrelse.

Det är för dyrt - en trea i innerstan för minst 800 tkr under marknadspris är kan inte anses vara dyrt. Hur lite skulle det kosta för att vara rimligt då?

Underhållet kostar pengar - ja, det gör det. Oavsett vem som förvaltar fastigheten. Och det är alltid hyresgästen som betalar, så det gör ingen skillnad.

Stambytet blir jättedyrt - antagligen. Dock har inte Stockholmshem planerat eller budgeterat för något stambyte. Det är något som hittats på som argument mot ombildning. Ring gärna till Stockholmshem och kontrollera (det har jag gjort) Inget stambyte i sikte de närmsta 15-20 åren. Och när det väl händer, då betalar de boende antingen med högre hyra eller med högre måndadsavgift beroende på boendeform.

Räntan går upp och ner - ja, det gör den. Just nu är den otroligt låg, vilket gör boendekostnaden låg och ett köp extra förmånligt. Bind räntan så länge du kan så vet du exakt vad det kostar.

Vi får massor av miljoner till upprustning vid upprustningen av miljonprogramsoråden - av det jag fått fram stämmer det inte alls. Det är miljonprogramsområden i förorterna som tar del av dessa pengar.

Det läcker i garaget och lägenheterna är i dåligt skicka - ja, Stockholmshem har inte lagt tillräckligt på underhåll. Varför skulle det bli bättre om dom fortsätter förvalta fastigheten? Förvaltar vi själva väljer vi också själva vad som ska göras.

Dålig information från styrelsen - jag har fått den information jag behöver, men om alla inte fått den kunden den varit bättre. Att motsåndare till ombildningen förstört informationstillfällen, gör det dock inte lättare att nå ut med information.

Man har sökt bygglov för vindslägenheter - ja, så är det tydligen. Men ett bygglov kräver ju inte att man bygger något. I en brf är det de boende som bestämmer vad som händer i områden. Att ha ett bygglov klart kan väl inte ses som en nackdel? Det är en möjlghet som man inte behöver utnyttja om man inte vill.

Ingen vill köpa lägenheter i Linjalen - JO! Linjalen är ett jättefint område i ett otroligt populärt del av Stockholm innerstad. Alla som bor där idag har ju valt att bo just där.

Brf ska hyra in vissa tjänster (såsom förvalting) - ja självklart! Den som är bäst på jobbet ska göra det. Självklart går en del av hyran idag till löner för de personer som gör just det. Skillnaden med brf att de boende kan göra en massa saker själva för att få ner kostnaderna.


Den här sidan är inte på något sätt representativ för vad folk i allmänhet tycker. Man uppger sig ha svar på allt, men det är samma argumet, om och om igen. Uppbackade av Hyresgästföreningen (antar jag) som är rädd att förlora massor av medlemar har man lyckat ge sken av att företräda den stora massan. Det är väldigt duktigt, och jag beundrar ert engagemang. Högst sannolikt så är dock den stora majoriteten FÖR en ombildning.

För områdets framtid och för de boendes bästa hoppas jag verkligen att ni röstar FÖR en ombildning. En sådan här möjlighet drömmer de flesta bara om!

/Christopher

Tim H sa...

Christopher: Varför valde jag att flytta till hyresrätt istället för att köpa mig ett boende från första början istället?

Rädda Linjalen sa...

Christoffer, Fred, Anonym osv
:
Förmodligen har du dålig kunskap om vad ett ip-nummer är.
Även vi vill att folk från alla håll skall debattera här på bloggen, men vi håller inte med om att "fler och fler" gör det.

Det visar sig på ett väldigt enkelt sätt, via ip-nummer, att de flesta inlägg kommer från just dig.

Det här är ett forum för saklig debatt. Den tycker jag inte riktigt du för när du undviker kärnfrågorna och gång på gång rabblar samma glädjekalkyler om kvadratmeterpriser, livet största chans och att vi i Rädda Linjalen är dumma när vi kommer sakliga argument. Argument som aldrig bemöts med annat än nya ombildarfloskler.

Vi vill som sagt ha en öppen debatt, men vi vill inte bli spammade. Vare sig av bostadsrättsivrare eller motståndare, och vi vill helst inte spärra några ip-nummer från att delta i bloggen.

Nu ligger du farligt nära gränsen med alla dina inlägg. Stå för vem du är istället och för debatten på ett sakligt och seriöst sätt. Det har vi efterlyst länge från styrelsen i Brf, men förgäves.

Så mycket för "fler och fler". Så sansa dig nu. För tillfället gör du definitvt ingen bra reklam för ombildningsivrarna.