söndag 2 november 2008

Gömd hemsida hittad

Minns ni att vi berättade att samma dag som vi delade ut våra första flygblad så plockade bostadsrättsföreningen bort all information från sin hemsida. http://www.linjalen.nu/ Till någon ny sida länkades inte utan de besökande upplystes om att informationsflödet var avstängt, och detta underströks med ett utropstecken. Man uppmanades att mejla för information istället. Det här var den 20 oktober. Sedan dess har vi påtalat detta underliga beteende i flygblad, utskick och i inlägg här.

Så idag hittar en av våra medarbetare deras nya hemsida http://brflinjalen.net/. Den är publicerad 20 oktober.

Vi i Rädda Linjalen kommer inte mörklägga information. Vi har kommit till just för att belysa hela den här affären i sitt rätta ljus. Oss kan ni alltid nå genom mejl, på telefon eller genom att skriva kommentarer här på bloggen. Hör gärna av er!

Rädda Linjalen

6 kommentarer:

Maria Lindberg Howard sa...

Ville bara höra av mig och tacka för ert engagemang. I en så avgörande fråga som den här är det viktigt att informationen är saklig och objektiv och att alla får möjlighet att komma till tals. Det har inte riktigt känts möjligt förrän nu.

Anonym sa...

På Bostadsrättsföreningens nya hemsidan hittar man en del som kan vara av intresse.
Här kan man bl.a läsa att :

-"När Du registrerar dig som användare på hemsidan så kan du också ta del av mer information än vad som syns just nu på hemsidan. Du kan exempelvis visa ditt intresse genom att rösta fram ett köp eller inte".-

Synnerligen demokratiskt, eller hur? Det känns att vi med den här styrelsen är i trygga händer!

Olof

Anonym sa...

Jag tror inte det kommer bli någon ombildning, jag hoppas och tror att det är tillräckligt många som sätter sig emot detta. Iallafall kommer det nån idiot igen och ringer på för 734856435 gången och vill smöra in sej om köp får han fanimej en örfil.

Stay away from the bottom floor suckers..

Vill också tacka för intiativ för motåtgärder som denna blogg tillexempel och ser gärna att fler gör sig hörda.

Annelie sa...

Inte kan man väl rösta genom att anmäla sig på en hemsida?!
Det måste vara olagligt!

Fast INGET skulle förvåna mig med den här bostadsrättsföreningen.

Tompa sa...

Efter den "första" kalkyl som advokatfirman Landahl / Öhman har presenterat så verkar det primära behovet för de som vill köpa vara att göra ett snabbt ekonomiskt klipp. Ett klipp som i dagsläget verkar osäkert. Eller är det så att en mera rättvis kalkyl skulle få fler att dra sig ur?
Varje år som går kommer BRF-Linjalen dessutom bli tvingade att "jaga" fram ett antal hyresrätter till försäljning, för att säkerställa amorteringen på lånen som finansierar de första årens billiga månadsavgifter. En sådan bostadsrättsförening skapar kanske samma gemenskap & grannsämja som en flock hungriga hyenor.

Terje Gunnarson sa...

Hej vill ge er en eloge för bra och saklig information, kämpaglöd och engagemang för att bevara lägenheterna i Linjalen som hyresrätter.
Om hyresgästföreningen kan hjälpa till på något sätt så hör av er.
Hälsar
Terje Gunnarson
Ordförande
Hyresgästföreningen Region Sthlm.