torsdag 20 november 2008

Fortfarande sugen på bostadsrätt?


På det första så kallade informationsmöte våra ombildningskonsulter höll uppmanade en styrelsemedlem våran grupp att slå till. Vi skulle passa på nu, eftersom det var sista chansen. Nu eller aldrig skulle det bli bostadsrättsomvandling. Jag, och många med mig, håller tummarna för att han har rätt - för det skulle verkligen vara skönt att slippa känna det hotet över sig en gång för alla.

Egentligen känns det inte som fler argument behövs, men om man fortfarande är lockad att låna massa pengar och köpa en bostadsrätt, finns det bättre alternativ än att göra det i Linjalen.

Skulle jag själv köpa insatslägenhet just nu hade jag valt en bra och välmående förening - vilket Linjalen inte har en chans att bli med det ekonomiska upplägg som presenterats. Möjligheterna för alla hugade spekulanter att fynda finns just nu. Inte här, men överallt annars. Det är bara att slå upp vilken dagstidning som helst.

Här är några länkar att studera, både för spekulanter och dig som hoppas på att sälja och göra ett klipp:

Varannan bostadsrätt går inte att sälja just nu

Bostadspriserna rasar

Isstorm lamslår bomarknaden

Ärligt talat - Ska det verkligen behövas en köpstämma för att konstatera hur körd den här omvandlingsidén är?

Johan Johansson / Rädda Linjalen

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det vore så skönt om styrelsen och advokaterna bara insåg att de flesta i Linjalen inte vill eller kan köpa sina lägenheter.

I dessa tider vore det dessutom dumt att låna de oerhörda summor som krävs.

Anonym sa...

Tack för informationen!
Jag och flera grannar med mig är så glada att ni kämpar på mot det här bostadsrättsvansinnet!
Vi är många som inte vågar/kan vara med aktivt, men ni ska veta att vi står bakom er till 100%!

Peter sa...

Ja nu känns det ju verkligen som rätt läge att ta ett jättelån och slå till, eller hur?

Anonym sa...

Ja vi är nog många som inte har talets gåva men Ni ska veta att vi tycker desto mer och står bakom Er till 110 procent även om man inte kan uttrycka sej så bra i tal och skrift. Har själv talat med många som inte har tillgång till dator men tycker desto mer om just detta vanvett. Hoppas att vi lyckas få slut på detta så att det blir ordning och reda igen