onsdag 12 november 2008

Först lån, sedan information?


Landahl Öhman, juristerna som Brf Linjalen anlitat, har hört av sig till oss via mail och velat att saker ”ska gå korrekt till”. Det är ju en god ambition. De har velat ha våra frågor i förväg, sedan ska de ”därefter kunna träffa oss någon timme” för att ”reda ut våra missförstånd”.


Vi har tackat för erbjudandet, men sagt att vi hellre framför våra frågor på allmänna möten, och att informationsmötet torsdag 13 nov är ett utmärkt tillfälle att räta ut Rädda Linjalens och alla grannars väldigt många frågetecken.


…men det mötet ”kommer att ha begränsat utrymme för frågor”, för dels ska vi lyssna på banken och dels finns det ”hyresgäster som inte har frågor utan bara vill ha information, och dessa måste vi också respektera”.

Det är ju också ett sätt att se på saken när man vill övertala folk att göra en affär på 1,25 miljarder.

Det är ju inte direkt så att man drunknat i fakta tidigare, men information passar bäst på ett informationsmöte, eller hur?

Rädda Linjalen har därför tryckt upp ett blad med frågor som alla har fått i sina brevlådor. På mötet kommer alla deltagare, såväl advokater, bank som Brf-styrelse att ha fått samma blad. Där står självklara frågor som handlar om hur genomtänkt, klok och seriös den här affären är i grunden. Frågor vi kräver raka och ärliga svar på.

I en så här stor affär ska det inte behöva finnas minsta lilla tvivel eller oklarhet innan man över huvud taget funderar på att diskutera banklån. Det håller nog de flesta med om, men Landahl Öhman verkar föredra inställningen hos de ”hyresgäster som inte har frågor”.

Vill Landahl Öhman och Brf Linjalens styrelse undvika våra frågor är det svar nog.

Tystnad talar sitt eget, väldigt tydliga, språk.

Johan Johansson / Rädda Linjalen

3 kommentarer:

Eva sa...

Tjoho! Ta hit papperet goa advokaten! Var skriver jag på?
Får jag reda på vad jag skrivit på nu? Nähä, om några år ja. Jaha, tack så mycket då goa advokaten!
Och kaffe fick man också!

Anonym sa...

Ja man hoppas ju att det var många som tittade på "Uppdrag granskning" som sändes i går det säger ju en hel del om hur detta kommer att bli, som sagt det finns många lediga lägenheter att köpa för dom som är intresserade kolla i tidningarna.....där kan ni säkert göra det klipp som ni är ute efter så låt Linjalen vara ifred...

Anonym sa...

Jag har funderat på varför det var så viktigt att dom villa ha alla frågor nedskrivna på ett papper som dom hela tiden sa så fort någon frågade något. Kan man som jurist inte svara på frågor utan att man först måste se dom på papper!!!??? Lite mer måste man väl ha innanför pannbenet med en juristexamen i botten utan att man måste gå hem och slå upp det i NE(nationalencyklopedin)..eller...