fredag 7 november 2008

Ett brev från RingenRädda Linjalens sida på Facebook är ett forum där vi får stöd och support, både från boende på Linjalen och från folk utifrån. Nu är vi snart 200 registrerade medlemmar, och vi tackar er alla för att ni engagerar er. En del har egna erfarenheter från andra ombildningar. Det här brevet fick vi från Helene, som rapporterar från ombildnings-cirkusen i Ringen:

"Låt mig säga så här: Att ombilda kan bli en dokusåpa. Min iblandbo bor i Ringen och vi funderade först på att köpa lägenheten ihop. Nu är vi väldigt glada att vi inte gjort det.

I skrivande stund har styrelsen precis blivit avsatt. Rätt rimligt då de plockat ut ca 1,4 miljoner i egna arvoden på mindre än ett halvår. Ekobrottsmyndigheten är inkopplad och det verkar som om några individer har tjänat en djäkla massa pengar på affären som vi andra kommer att få betala. Ingen har någon aning om hur detta kommer sluta.

För några månader sedan tillsattes en ordförande som började undersöka vad som egentligen hänt, och som skickade informationsbrev till hyres- och bostadsrättsboende om detta. Styrelsen har sedan skickat svar, och dom sista månaderna har vi vissa dagar fått flera skrivelser per dag. Vidare har flera advokatfirmor konsulterats och utredningar gjorts. Jag vill inte ens tänka på vad det här har kostat."


Läs mer:
http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_1997661.svd

Tack Helene, och lycka till!

Johan Johansson / Rädda Linjalen

Inga kommentarer: