tisdag 18 november 2008

Ett tryggt och ombonat hem?


Ni som tänker gå ner på Brf Linjalens öppna hus-möten har säkert redan en hel del att fundera på, men det kan vara bra att fästa sin uppmärksamhet på ett par saker till.

Redan på Landahl Öhmans informationsmöte tordagen 13 nov framgick det med all tydlighet flera tveksamma saker angående besiktningen:
1. Det är bara en okulärbesiktning, dvs man har bara tittat, inga mätningar har gjorts och besiktningen innefattar inga som helst garantier.
2. Besiktningen är beställd och betald av advokatfirman Landahl Öhman - samma företag som vill att vi ska köpa huset. Mycket mer part i målet än så kan man väl knappast bli?
3. Flera fuktskador och andra dokumenterade fel finns inte alls upptagna i besiktningen.
På den här länken kan man läsa om hur miljonprogramhusen mår i det stora hela.

Du kommer förmodligen få höra vilken lysande affär detta är. Eftersom du inte kommer att höra det någon annanstans kan du ju passa på att lyssna. Sedan kan du ju sätta dig in i vad någon oberoende part tycker. Du kan ju till exempel läsa DEN HÄR LÄNKEN FRÅN DAGENS INDUSTRI

Att Linjalen just nu ägs av kommunen och att en statlig bank kommer äga kvarteret efter ev ombildning är även det värt att analysera. Men vad anser banken? Är detta en ombildning som är väl överlagd och vältimad? Tycker SBAB verkligen att det här är ett köp att rekommendera – och i sådana fall varför?
I DEN HÄR ARTIKELN hittar vi facit på tidigare nedgångar i fastighetsmarknaden.

Andra saker att fundera över:
Trots att vi just nu går in i en lågkonjunktur räknar Landahl Öhmans kalkyl fortfarande med i stort sett full beläggning i våra kommersiella lokaler. Redan nu svämmar Stockholm över av lediga lokaler, och fler kommer det att bli. Priserna sänks och köparnas marknad uppstår. Hur påverkas avgifterna av tomma lokaler? Det bekymrar inte kalkylens författare, som dessutom räknar med att kunna höja lokalhyrorna. Lycka till!

För er med bil: Samtidigt som man vill starta ett upprop om billigare parkering räknar kalkylen med ökade intäkter för garageplatser, vilket kommer att bli minst sagt knepigt att få ihop.

Att Bostadsrättföreningen PLANERAR ATT ÄNDRA SINA STADGAR för att komma runt gängse demokratiska regler om röstombud vid köpstämman står också klart. Landahl Öhman hävdar att det beror på att ”det ska bli bekvämare” att rösta. Alla som tror på denna teori räcker upp en hand…

SÅ SKRIV INTE PÅ NÅGON FULLMAKT - TA DET LUGNT - FATTA DITT EGET BESLUT!
Sammanfattningsvis kan man fråga sig var den raka, ärliga och öppna informationen finns? Man svarar ytterst ogärna på frågor under allmänna informationsmöten. Vad kan det bero på? Är den här ombildningen verkligen smart? Är det ett tryggt och säkert boende man är ute efter så kanske gräset är grönast PÅ DEN HÄR SIDAN?

Johan Johansson / Rädda Linjalen

2 kommentarer:

Henrik M F sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Passa också på att ställa några frågor om den kriminella verksamheten (handel med vapen, stöldgods och droger etc) nere i garaget och det spaningsarbete som polisen har bedrivit under ett antal år. Inte något man gärna blir hyresvärd för, eller?