söndag 30 augusti 2009

Rapport från Linjalens Tokiga Torsdag


Dagarna före köpstämman var några av de mest konstiga dagarna i kvarteret Linjalens historia. Ingen kunde ta sig in genom portalen utan att bli uppvaktad av Brf Linjalens styrelse och deras mest hängivna anhängare. På onsdagkvällen rådde dock ett visst uppgivet lugn. Brf hade redan då insett att de inte ens hade en teoretisk chans att göra annat än ett fiaskoresultat på torsdagens köpstämma. Den intensiva och hätska kampanj man drivit den senaste tiden har inte gjort att förtroendet för Brf Linjalens styrelse har ökat - snarare tvärtom.

Därför hade vi knappast förväntat vad som komma skulle på torsdagen. Många ögonbryn höjdes när Brf Linjalens representanter genomförde sin allra sista charmoffensiv mot hyresgästerna i kvarteret under eftermiddagen.

Medels en brölande megafon gick man runt mellan husen och meddelade alla, vare sig de ville lyssna eller inte, att "Rösta JA!". Till och med dagisens gård fick ett besök! En stund senare ändrades taktiken till att bli något av en "megafonintervju" som vi hade turen att delvis få förevigad.

Om marknadsföringen fick önskat resultat eller inte ska vi nog låta vara osagt.

Vidare till KÖPSTÄMMAN. Precis som förra gången hade man placerat en dörrvakt i mörka glasögon som såg till att hålla obehöriga på avstånd. Inte bara från lokalen, utan även från dess omedelbara närhet.

Rädda Linjalen hade via Hyresgästföreningens jurister ställt ett antal krav till ombildningskonsulterna från Landahl Öhman. Några modesta punkter för att säkerställa att stämman skulle gå demokratiskt till och göra resultatet av stämman odiskutabelt. Vi har än idag inte fått något svar på våra frågor, så vi antar att man helt enkelt struntade i våra önskningar.

Bland annat hade vi krävt att alla som gick på stämman eller lämnat fullmakt skulle legitimera sig. Med tanke på att ett stort antal människor som inte bor i Linjalen uppmanats av Brf att skriva under fullmakter den senaste tiden ser vi det som ett väldigt rimligt krav. Men nej - tydligen anser både konsulten och Brf Linjalens styrelse att de känner igen alla i kvarteret - i alla fall när det är köpstämma. Inte heller den här gången fanns någon id-kontroll.

Ett undantag fanns dock. Det var den hyresgäst som valt att skriva under en återkallelse av sin fullmakt. Detta papper vägrade ombildningskonsult Maria Wideroth från Landahl Öhman att acceptera. Hyresgästen var tvungen att infinna sig personligen med legitimation för att återkallelsen skulle gälla enligt Maria. Att alla andra fullmakter är insamlade utan krav på legitimation, och i vissa fall t.o.m. stoppats ner anonymt i en brevlåda på gården, tyckte Maria Wideroth var en helt annan sak. Återkallelsen däremot kunde ju vara en förfalskning. Logik någon?

Det känns ärligt talat lite larvigt att Brf Linjalen och Landahl Öhman inte ens kunde ge rättvisa villkor för en återkallelse av fullmakt en sådan här dag, när man med all säkerhet ändå stod inför en riktigt stor förlust.

Till slut dök hyresgästen upp, blev legitimerad och fick tillbaks sin fullmakt. Vi gick in i lokalen och satte oss i den speciella "blacks only"-avdelningen dit vi hyresgäster utan röstkort förvisats.

Det var färre deltagare än vid den förra köpstämman. Totalt var vi strax under 200 personer i lokalen, inklusive ett trettiotal utan rösträtt och ett stort antal par bland ja-sägarna.

Precis som förra gången tog röstlängden en evighet att få fram. Under tiden uppmanade Brf Linjalens ordförande besökarna att berätta roliga historier(!) för att få tiden att gå. Något ett par medlemmar också gjorde med blandad framgång. Vitsarna som berättades på våran "avdelning för kastlösa" skulle nog inte ha uppskattats av styrelsen, så vi valde att avstå från historie-battlandet.

När röstlängden till slut var färdig fick vi våra tips bekräftade: Inte heller nu fanns ens underlag att få igenom en ombildning. Den här gången valde Brf Linjalen att inte ens hålla omröstningen, vilket bara kan tyda på en sak - att man förmodade ett ÄNNU lägre valresultat de 43% man fick ihop förra gången.

Brf:s ordförande Eva Fee försökte påskina att resultatet skulle blivit något bättre än sist, men varför skulle man då inte ens genomföra omröstningen? Naturligtvis stämmer inte detta, precis som så mycket annat Brf Linjalen sagt under sin desperata jakt på röster de senaste veckorna.

Med andra ord fick vi det bekräftat som vi var säkra på redan i april: De senaste fem månadernas förlängning av ombildningsplågan som Brf Linjalen utsatt hyresgästerna för har varit totalt meningslös och orsakat förlorat underhåll av kvarteret på flera miljoner kronor. Det har aldrig funnit mandat att ens starta upp omvandlingsprocessen.

I rättvisans namn bör nämnas att Maria Wideroth från Landahl Öhman uppmanade alla närvarande att respektera valresultatet, att hyresgästerna i Linjalen sagt sitt, och inte vill ha någon ombildning. Dessförinnan hade Brf Linjalens ordförande Eva Fee deklarerat att hon ämnar dra igång en ny omvandlingsprocess så fort hon får minsta möjlighet att göra det. Ett hot vi hoppas aldrig blir verklighet.

Vi anser att Brf Linjalens styrelse och innersta krets bör rannsaka sig och inse hur mycket oro och rädsla man utsatt många av sina grannar för under dessa fem månader. Vi står fast vid vårat anständighetskrav att Brf Linjalen skall utlysa en extra medlemsstämma och avregistrera föreningen. Den här gången har styrelsen medvetet drivit vidare omvandlingen mot allt förnuft och orsakat kvarteret stor ekonomisk och känslomässig skada. Det är bara att konstatera att vi sedan april bokstavligt talat varit gisslan till en minoritet ledd av en styrelse som agerat självsvåldigt utan hänsyn till sina grannar.

Rädda Linjalen kommer nu att arbeta för att såren efter ombildningen skall läka och att vi alla tar tillvara det engagemang som uppstått under processen. Resultatet är ju solklart, och vare sig ja- eller nejsägare verkar ha några hard feelings i allmänhet. Vi är förhoppningsvis en enad gård snabbare än många tror.

Däremot är hyresgästernas förtroende för Brf Linjalen som demokratisk förening så lågt det kan bli, och vi utgår ifrån att man också tar konsekvenserna av detta monumentala misslyckande.

Det finns inte, och det har aldrig funnits, någon allmän vilja i kvarteret för en omvandling. Långt ifrån!

Johan Johansson / Rädda Linjalen

32 kommentarer:

Anonym sa...

Apropå filmklippet så har jag aldrig varit så rädd att gå ner i tvättstugan som de senaste veckorna.
Tack till alla i rädda linjalen att ni skyddat oss från de här klåparna.

Anonym sa...

Megafonpromenaden var extremt märklig. Köpstämman var om möjligt ännu märkligare. Men det märkligaste av allt är att BRF Linjalen överhuvudtaget valde att driva en ombildningsprocess som en överväldigande majoritet är helt klart emot. Varför? Varför? Varför?

Anonym sa...

Kan inte ni som vägrar acceptera hyresgästernas vilja genast flytta till eran bostadsrätt?
Hur går det med den där byteskedjan som det pratades om tidigare. Detn skulle behövas nu.
Hur ordföranden i brf fungerar är en gåta. Att ställa sig upp direkt efter en andra rekordförlust och lova att man ska gå vidare så fort något juridiskt kryphål finns är ett så patetiskt sekteristbeteende. Förstår inte människan hur mycket skada som redan är skedd? Finns ingen empatisk förmåga alls? Har Bagdad Bob flyttat till Linjalen?

Anonym sa...

Bra skrivet. Nu ska det bli mycket spännande att se vad som händer med dom som bevisligen inte vill bo här. Dom med hammoken tex har ju inte bott här på flera år..

Anonym sa...

Efter att ha passerat den första dörrvakten (en Secret Service-wannabe i solglasögon och shorts!) var "Är du här för att rösta?" den fråga jag måste besvara för att bli insläppt i aulan. Då man på köpstämmor endast röstar JA (vilket jag inte tänkte göra) sa jag nej. "Då får du inte komma in!" blev svaret. Sedan ändrade han sig snabbt och jag förvisades till en särskild del av aulan.

Siargatan sa...

Det verkar som att det funnits en uppsjö av skäl till klander om stämman hade röstat ja. Skönt att resultatet var så övertydligt att det inte behövde överklagas.
Nu är det dags för styrelsen att inse sin olämplighet och göra det enda rätta.

Maria sa...

Jag har en känsla av att styrelsen ända från starten har vetat att de aldrig har haft tillräckligt med medlemmar. På köpstämman i april var resultatet så lågt som 43% ja-röster. Inte ens om alla (närvarande + fullmakter) hade röstat ja hade det räckt till. Sedan dess har minst 50 hushåll lämnat föreningen. Antalet medlemmar som är för en ombildning har därmed minskat rejält. Den senaste tidens aktiviteter på gården och i garaget handlade inte om att ge information eller svara på hyresgästernas frågor. De var desperata försök att snabbt skaffa fler medlemmar. Det lyckades man inte med. Därför är det väldigt konstigt att styrelsen först på torsdagens köpstämma ”upptäcker” att antalet medlemmar inte ens räcker till för att genomföra omröstningen. Vem vill vara medlem i en förening vars styrelse döljer fakta för sina egna medlemmar? En sådan förening mår bäst av att läggas ner!

Anonym sa...

Kommer så väl ihåg när jag blev påhoppad av en i styrelsen som bad enträget att jag skulle gå med i bostadsrättsföreningen så att de åtminstone kunde få ett pris på fastigheten. Redan då var det nog svårt att få ihop rätt antal medlemmar. Själv tackade jag bestämt nej !

Anonym sa...

Det står mer och mer klart att de senaste fem månadernas larv från styrelsen varit meningslöst redan från början. Det har aldrig funnits någon realistism i att lyckas med ombildningen.
Så antingen är styrelsen galen nog att tro att de skulle kuna vända detta, eller också har man velat hämnas på oss hyresgäster för att vi röstade 'fel'.
Jag tror på det sista alternativet.

Skönt att det är över sa...

Vem som helst har alltså kunnat skriva en fullmakt för mig och stoppa den i brevlådan på gården. Ingen som helst urkundskontroll görs och fullmakten är giltig.
Skulle jag upptäcka tilltaget och vilja rätta till felet kan jag inte göra det om jag inte har identitetshandlingar med mig.
Att sedan brf rasar över förra veckans broschyr är förvånande. Med sådana bestämmelser som man tydligen haft på stämman kan det knappast vara mer fritt fram för fusk.

Anonym sa...

Den där filmen var underbart kul. Tänk på "alla kvinnor" och tvättstugan.

/Georg Hardt, Uppsala

Olof sa...

Skönt att se att de flesta på JA-sidan har accepterat resultatet av köpstämman den 27 augusti. Det är nu uppenbart för de allra flesta att något intresse för en ombildning aldrig funnits i Linjalen. Många på JA-sidan inser också at de blivit lurade av sin egen styrelse.

Frågan som många, även på JA-sidan, nu ställer sig är:
Varför genomföra ombildningsförsöket till dess bittra slut när utgången sedan lång tid tillbaka var given? Vad slutar notan på i form av uteblivit underhåll av Stockholmshem de två senaste åren? Det bristande underhållet drabbar ju oss alla lika oavsett var vi stod i ombildningsfrågan.

Tyvärr finns det fortfarande krafter inom Brf som inte kan erkänna sitt nederlag. Att dess ordförande efter köpstämman lovar en tredje köpstämma om "möjligheten skulle dyka upp" är rent beklämmande. När man på Brf:s hemsida hävdar att antalet JA-röster var 50% trots att ingen omröstning hölls är det skrattretande……. Trovärdighet, 0!

Enstaka Brf-anhängare, ur den "innersta kretsen", har också betett sig illa på gården och skällt ut hyresgäster som de misstänker ha varit aktiva i Rädda Linjalen eller motståndare till deras ombildningsplaner. Troligen handlar det om individer som nu känner sig blåsta på ”sitt livs klipp” (på övriga hyresgästers bekostnad)…… Lång näsa åt er!

På Brf-bloggen är i stort sett alla kommentarer riktade mot hyresgästerna som röstade NEJ till ombildning. Man idiotförklarar sina grannar som var av en annan åsikt än de själva.
Orsaken till nederlaget beskrivs i övrigt som en konspiration av Hyresgästföreningen, Stockholmshem och skumma vänsterkrafter i största allmänhet…..Insikt, 0!

Att Rädda Linjalen kräver att Brf lägger ner sin förening är sett ur det perspektivet inget konstigt. Varför hålla liv i en förening vars enda uppgift nu tycks vara att sprida osämja mellan grannar? Vilket förtroende har man hos hyresgästerna? Hur många fler konstiga ombildningsförsök ska genomföras i framtiden innan man lärt sig sin läxa?


Hursomhelst. På söndag firar vi att Linjalen fyller 40 år.Hoppas vi är många som deltar. Det är dags att lägga det här ombildningsförsöket bakom oss och gå vidare!

Olof Fryklöf/ Rädda Linjalen

Maria sa...

Om det nu räckte med att 10% av medlemmarna kunde kräva att ombildningsprocessen skulle förlängas efter förlusten på köpstämman i april så kan 10% av medlemmarna nu kräva högst rimligt krav!

Maria sa...

Hoppsan... så här ska den sista meningen lyda i min kommentar här ovan:

... så kan 10% av medlemmarna nu kräva att föreningen läggs ner, ett högst rimligt krav!

Björne i Bagis sa...

Efter Linjalens överlägsna seger har två andra ombildningar stoppats. En i Aspudden och en i Dalen.
Stockholmarna börjar öppna ögonen nu och ombildningsreligionen visar sitt tydliga Knutby-nylle.
Tack till Rädda Linjalen för allt ert föredömliga arbete och er upplysande blogg. Här i Bagis trivs de flesta också som hyresgäster, och det ska vi visa.

Anonym sa...

Så här skriver Brf Linjalen också på sin hemsida.

"Nej, det blev inget den här gången. Kampen mot hyresgästföreningens samlade resurser, som gjort just denna process till en prestigefråga, blev en övermäktig uppgift. Frivilligt insamlade medel på några tusenlappar och ideellt arbete på fritid räckte tyvärr inte för att överbrygga den orkestrerade propaganda som bedrivits mot ombildningen. Arbetet läggs nu i malpåse men trots hyresgästföreningens krav på nedläggning kommer snart 10-års jubilerande Brf Linjalen att finnas kvar för att kunna bevaka alla medlemmars intressen även i framtiden."

Det ser inte ut som om de tänker lägga ner precis! Intressant att läsa presentationerna av styrelsens ledamöter. Tydligen ses det som en merit att äga hus på solkusten. Själv hade jag nog legat lågt med detta (-:

Siargatan sa...

När man begrundar brf ordförandens och filmens huvudrollsinnehavares bakgrund är demokrati knappast det första man kommer att tänka på. Visserligen kommer de från extrema falanger på varsin sida om skalan, men ändå.

SUR Brf-medlem sa...

En vecka har gått och ännu har inte styrelsen i Brf Linjalen gått ut med någon skriftlig info till oss medlemmar. Samma sak hände efter köpstämman i april.

Nu börjar jag tröttna och kommer frågan upp så kommer jag att stödja kravet från Rädda Linjalen att föreningen ska läggas ned. Det finns inga möjligheter för Brf Linjalen att återskapa förtroendet hos hyresgäster och medlemmar.

Om det stämmer som ni påstår på den här bloggen att Eva Fee talar för en tredje köpstämma (är det ens möjligt?) så visar det bara på att hon och styrelsen helt tappat verklighetsförankringen.

Som JA-sägare och medlem skäms jag också över de aktiviteter styrelsen genomförde sista veckan innan köpstämman.

Jag tror fortfarande på bostadsrätt här på Linjalen men inser att nu att det finns en majoritet som tycker annorlunda.

Om chansen kommer igen så måste det bli med en ny föreningen som inte inleder en ombildningsprocess utan att först vara säker på att man har de fletsa hyresgäster i ryggen. Att skrämma sina grannar att gå på stämma och rösta JA är förkastligt och kontraproduktivt.

Men som läget är nu måste vi alla acceptera att Linjalen fortsätter som hyresrätt i åtskilliga år framåt!

Anonym sa...

Det där tycker jag var mycket kloka ord från dej som ja-sägare, man får ju hoppas att också ordföranden med sällskap kollar på denna bloggen (dom har ju gjort det förrut) och inser att det finns dom från jasidan som har något innanför pannbenet en stor eloge till dig.
/bisa

Siargatan sa...

Det har ploppat upp en hel del bytesannonser från Linjalen sedan köpstämmans definitiva nej.
Jag antar att det inte direkt är några hängivna ombildningsivrare som flyttar hit nu. Jag hälsar alla nya hyresgäster hjärtligt välkomna till ett kvarter där vi boende vet vad vi vill!

Mitzi sa...

Sur Brf-medlem:

Bra skrivet. Du befinner dig dessutom i gott sällskap eftersom många på JA-sidan uttryckt liknande tankar när man träffas på gården.

De allra flesta hyresgäster i Linjalen är lättade över att allt är över. Somliga är besvikna över resultatet men accepterar att det i nuläget inte finns något intresse av att ombilda Linjalen.

Tråkigt att en liten högljud minoritet inom Brf vägrar inse fakta och ta konsekvenserna av detta. Har man fortfarande inget sett, inget hört och inget lärt?

Anonym sa...

Det där med bytesanonnserna stämmer. Fick tips av en kompis som hade sett flera annonser från Linjalen på BjörnsBytare. Hoppas att JA-sägarna kan hitta något annat boende som de trivs med.

Anonym sa...

Att BRF aldrig har talat om för de boende hur ombildningsförsöken som de utsatt området för har gett för resultat är minst sagt skämmigt.
Ansvar grannsämja och boende inflytande? Pyttsan.

Ulrika sa...

Gud så skönt att brf tjafset är över. Jag fick en lapp om kvarterets jubileum i brevlådan idag. Det måste vara en av de maffigaste gårdsfesterna någonsin näman ser på allt som ska hända.

Det blir spännande att se hur mycket brf människorna har engagerat sig i jubileumsfesten efter allt snack om gårdsgemenskap och grannsämja.

Anonym sa...

Jag känner ungefär som SUR Brf-medlem. Jag tror också på br i Linjalen men inser att majoriteten inte gör det, åtminstone inte med nuvarande upplägg, styrelse och kampanjande. Saken kunde ha hanterats proffsigare om man säger så.

Sen är jag iofs helt övertygad om att det skulle dyka upp en smutsig hyresgästföreningskampanj mot en ombildning oavsett styrelsens proffsighet och de ekonomiska förutsättningarna, ja även om Stockholmshem så sänkte priset på fastigheten till en tiondel av det nuvarande så skulle hyresgästföreningen garanterat göra allt för stoppa en ombildning.

Anonym sa...

Svar till anonym 20:33

Det där är klurigt. Den andra köpstämman ställdes alltså in eftersom BRF har för FÅ medlemmar (de behöver minst 308 hushåll för att få 67%).

Hörde ordföranden utanför aulan säga till pressen att resultatet skulle ha hamnat närmare 50%(!) mot 43% förra gången. Men efter den första köpstämman har ju många medlemmar lämnat BRF.

Någon som är bra på matte kanske kan lista ut det hela. Får det inte att gå ihop!

Maria sa...

Antalet medlemmar är avgörande för hela processen. Har därför försökt räkna hur många de är:

För att få ombilda krävs 308 Ja-röster (67%). Minst lika många medlemmar måste Brf alltså ha för att överhuvudtaget få starta ombildningsprocessen.

På köpstämman den 2 april deltog 230 medlemmar. Av dessa var 200 Ja-röster och 30 Nej-röster. Resultat: 43% Ja-röster.

Sedan dess har ca 6o medlemmar lämnat Brf. Drar man bort 60 från 308 blir det 248 medlemmar. Drar man bort 60 från 230 blir det 170 medlemmar. Det betyder att brf som mest har 170-250 medlemmar och flera av dem röstar nej.

Om man hade tillräckligt med medlemmar från början (vilket jag betvivlar) har antalet hela tiden sjunkit.

Johan Johanson / Rädda Linjalen sa...

Anonym 23.43

Långt från alla i Rädda Linjalen är emot ombildningar per se. Det vi försökt göra hela tiden är att skapa den öppna redovisning av förutsättningarna för ombildningsförsöket som lyste med sin frånvaro från Brf Linjalen.

Ett så här viktigt beslut måste läggas fram, med för- och nackdelar, för alla. Sedan bör det diskuteras öppet så att alla kan skaffa sin egen uppfattning om saken. Därefter borde en demokratisk omröstning göras, och resultatet från den respekteras av alla parter.

Ingenting av detta har Brf Linjalens styrelse velat göra. Tvärtom, man har försökt mörka det mesta och aktivt försökt hindra frågor och debatt på sina "informationsmöten".

Dessutom har Brf Linjalen medvetet spridit rena lögner om oss. Den senaste är att blåsa upp Hyresgästföreningens roll till rent komiska proportioner.


Sanningen är denna: När HGF såg hur djupt odemokratiskt det här ombildningsförsöket gick till beviljades vi hjälp med delar av trycket till vår tidning. Landahl Öhman har lagt mångdubbelt större summor på Brf Linjalen, och hade ombildningsförsöket varit att betrakta som normalt och demokratiskt hade HGF inte gjort någonting.

Resten har Rädda Linjalen gjort och bekostat själva med hjälp av grannarna. Där ligger den stora skillnaden:
När Brf har jagat fullmakter, fabulerat om skräckhyror och undvikit frågor har Rädda Linjalen haft möten öppna för alla och informerat om alla sidor av ombildningsförsöket - och när Brf har myglat med stadgar och gett felaktig information har Rädda Linjalen påtalat det.

Att Brf Linjalen går i taket när HGF informerar om väl dokumenterat och utbrett fusk vid ombildningar känns bara patetiskt. Tydligen anser man det vara i sin ordning att detta fusk förekommer, eller vad menar man?

Jag är själv medlem i HGF då jag är hyresgäst, och att HGF står på hyresgästernas sida är ingenting jag blir det minsta förvånad över, tvärtom - det är någonting jag kräver av dem.

Brf Linjalens styrelse borde skylla sina rekordlåga röstsiffror på den verkliga orsaken. Man borde se sig själva i spegeln och inse att man på ett väldigt tydligt sätt visat sin egen olämplighet som ombildare. Man har helt enkelt fått den framgång man gjort sig förtjänt av.

I Rädda Linjalen har vi inte bara haft betydligt bättre stöd från de boende än Brf. Vi har även väsentligt bättre kunskaper om fastigheter, ekonomi och demokrati. Brf Linjalens brist på öppenhet och vetskap om vad man velat ge sig in i har lyst igenom alldeles för tydligt. Det är också därför Brf:s styrelse aldrig vågat ta en debatt.

Jag håller med dig om en sak: Vore jag för en omvandling skulle jag ändå inte vilja genomföra den med den styrelse och det inre gäng som alltför tydligt visat vad dom går för på gården de senaste veckorna.

Johan Johansson / Rädda Linjalen

hur blev det så här sa...

Vad det nu är för stollar som t.o.m. håller på att riva ner inbjudningsskyltarna till Linjalens 40-årsjubileum kan man fundera över. Inte lär det vara rädda linjalare, och knappast är det vanliga hyresgäster.
I vilket fall kan man skaka på huvudet och undra hur folk är funtade egentligen.

Olof Fryklöf sa...

Igår kväll satte jag upp info om festen i alla portar och på anslagstavlorna. Idag 16.00 var affischerna nedrivna i 7 portar.

Kontaktinfo till Lokala Hyresgästföreningen har också plockats bort i flertalet portar.

Vem eller vilka som ligger bakom kan man bara gissa.Att Brf Linjalen de senaste veckorna har bedrivit en hatkampanj mot hyresgästföreningen är däremot ingen hemlighet.

På en av anslagstavlorna har ngn satt upp ett anslag där han/hon gör sig lustig över Finn Zetterholm som ska spela på festen imorgon. Finn är sedan lång tid tillbaka ett rött skynke för Brf då han spelat barnvisor på en Rädda Linjalen fest samtidigt som han är delägare i en sommarstuga och bor i hus (någon som förstår logiken??).

Vilka var det som orerade om grannsämja och gemenskap tills för en vecka sedan? Man slutar aldrig att förvånas över det här gänget!

Olof Fryklöf

Anonym sa...

Jag minns inte vem det var som kalade sommaren 2009 för The summer of hate. Nu är den i ala fall över. Rättvisan segrade, men hatet finns fortfarande kvar hos ett litet fåtal. Det är uppenbart. Vem skulle annars vilja sabotera information om en fredlig kvartersfest?

Anonym sa...

Jamen alltså är det inte sjukt patetiskt och barnsligt av er som river ner lappar om kvartersfesten!!
Ombildningen är övern ni har förlorat´, gå vidare.
Hur i hela friden tänker ni?
Kan inte ni bara flytta någon annanstans och sluta förstöra för oss som trivs här.