tisdag 18 augusti 2009

Vad är det Brf vill dölja? Rapport från Rädda Linjalens bomöte


Utanför Rädda Linjalens bomöte måndagen 17 augusti stod styrelsemedlemmar ur Brf Linjalen och delade ut ett flygblad med titeln "Det är en strålande affär att köpa sin lägenhet". Då vårt möte behandlade just den ekonomiska planens för -och nackdelar bjöd vi återigen in dem att delta på mötet så att de nävarande hyresgästerna fick diskutera den ekonomiska planen även med representanter från Brf:s styrelse.

Styrelsen valde dock att inte delta i vårt möte, och man kan fråga sig varför. Då styrelsen hävdar att en ombildning är en strålande affär, att den ekonomiska planen är utmärkt och att styrelsen är synnerligen kompetent vore det väl ett lysande tillfälle att förklara och förtydliga detta för hyresgästerna i kvarteret? Varför är man så ovillig att diskutera ombildningen, och varför håller man inga öppna möten själva?

Vi har tidigare skickat en särskild inbjudan både till styrelsen och till Markus som sköter Brf:s blogg där vi även erbjudit dem att få lägga upp ramarna för ett öppet diskussionsmöte. Det finns flera anledningar till detta. Dels har vi i Rädda Linjalen alltid värnat om en fri och öppen debatt, och framför allt har Brf Linjalen själva aldrig hållit några öppna medlemsmöten med utrymme för diskussion och frågor. Inte ens på sin egen årsstämma tillät Brf styrelse några frågor från medlemmarna.

Den 1:a april kom Eva Fee och Anders Werkö ner till Rädda Linjalens slutmöte inför den förra (och, enligt löfte, "sista") köpstämman. Rädda Linjalen överlät då mötet helt till Brf Linjalen som fick välja mötets upplägg. Det viktigaste för oss var och är att det blir en öppen dialog där ordet är fritt för alla. Nu vill styrelsen inte ställa upp på våra upprepade inbjudningar, och inte heller hålla några öppna möten själva.

I stället har Brf Linjalen valt att sitta på gården och hålla "informationsmöten" för enskilda förbipasserande. Den som går dit (eller blir uppjagad) får höra hur förträfflig en ombildning blir, vilka skräckhöjningar av hyrorna som annars väntar och vilket förnämlig hyresvärd Brf Linjalen kommer att bli. Man vill inte diskutera fakta, utan väljer att framhålla sina egna spekulationer som sanning - vare sig det gäller räntor, hyror eller boendeinflytande. Till kvarvarande hyresgäster lovar man hej vilt - löften som inte är bindande och som man inte behöver hålla. Hittills har Brf Linjalens styrelse alltid brutit sina löften när det kommit till kritan.

Varför styrelsen till varje pris vill undvika att diskutera ombildningen offentligt har naturligtvis sina skäl. Den ekonomiska planen i sig är en stor anledning, och den demokratiska statusen i föreningen är en annan.

På Brf:s årsstämma i juni tilläts inga frågor, vilket är konstigt då årsstämman enligt styrelsen är det enda tillfället då man är skyldiga att svara på (vissa) frågor från medlemmarna. I stället lovade ordförande Eva Fee att man skulle ha "flera möten där alla som vill ska kunna ställa frågor". Förmodligen är det de pågående övertalningskampanjerna av enskilda förbipasserande på gården hon menade. Vill Eva Fee kalla dessa övertalningsförsök för "möten" tolkar hon begreppet väldigt fritt.

Rädda Linjalen kommer i alla fall att fortsätta hålla möten öppna för alla, oavsett åsikt. På gårdagens möte fick ombildningsförespråkarna mest tid av det allmänna diskussionsutrymmet - och så har det även varit tidigare.

Vi tycker att det är synd att hyresgästerna i området inte får chansen att prata igenom ombildningen öppet med alla berörda parter. Dessutom är vi kritiska till Brf Linjalen så kallade informationsmaterial. På lapparna man delade ut 17/8 hävdar man bland annat att en ny besiktning är genomförd, vilket är en solklar lögn. Man hänvisar till samma okulära syn från 2008 som varit orsak för hård kritik tidigare, och som förklarats som ofullständig av styrelsen själv. Den seriösa jordabalksbesiktningen man lovat att göra är fortfarande inte gjord, och förmodligen finns inga planer på det heller. Ännu ett exempel på bortglömda löften.

Trots att styrelse valde att inte närvara på gårdagens möte blev det i alla fall en givande träff där grannar med olika åsikter diskuterade. Analyser visade med all tydlighet hur Brf:s ekonomiska plan bygger på enskildas möjlighet att göra ett klipp på övriga boendes bekostnad. Att Brf dessutom lovar lägre hyror för resthyresgästerna än med Stockholmshem som värd avslöjades som det omöjliga lockerbjudande det är. Ekvationen med extremt låga månadsavgifter, kraftigt reducerade insatser och låga hyror för resthyresgästerna går helt enkelt inte ihop.

När mötet var färdigt och grannarna var på väg hem gick Brf Linjalens ordförande Eva Fee fortfarande kvar ute på gården och försökte jaga ikapp folk och omvända dem till den rätta läran. Varför hon inte vill tala för sin "strålande affär" på vårt möte, varför hon intill gränsen för det patetiska undviker öppenhet i den egna föreningen och hur det kommer sig att en gammal ofullständig besiktning plötsligt blivit "ny" kan man ju filosofera över. Varför denna envägskommunikation när man vill involvera ett helt stort bostadsområde i en miljardaffär?

Inom Rädda Linjalen har vi dragit vår egen slutsats: Argumenten för en ombildning håller inte för en kritisk granskning. Inte den ekonomiska planen heller - men det har vi påvisat så många gånger nu att det nästan börjar kännas lite tjatigt.

Johan Johansson / Rädda Linjalen

27 kommentarer:

Osäker sa...

Tydligen så tycker styrelsen att det är fel taktik att debatera ombildningsfrågan med hyresgästerna i Linjalen.

Det tyder på att de själva inte tror på sin ekonomiska plan. Om styrelsen gjorde det så skulle de ha allt att vinna en öppen debatt. Troligen är man väl medveten om att ekoplanen är en katastrof för de som vill bo kvar och inte utnyttja möjligheten att göra ett snabbt klipp.

Jag röstade med tvekan JA på den första köpstämman. Tveksamheten berodde just på ekoplanen coh dess konsekvenser på sikt. Efter gårdagens möte så har jag bestämt mig för att rösta NEJ denna gång. Styrelsens konstiga agerande,ekoplanen och den enerigideklaration som gjorts är orsaken.

Jag tycker det är väldigt tråkigt att vi fått denna okunniga styrelse på halsen.(vi har oss själva att skylla ,jag vet) Tror fortfarnde att det kunde varit en god ide´att köpa fastighten men inte med en här ekoplanen i botten.

Anonym sa...

STÄLL IN KÖPSTÄMMAN!

Det bästa Brf kan göra nu är att ställa in köpstämman och dra tillbaka sin intresseanmälan om köp av fastigheten. Några möjligheter att vinna köpstämman finns inte längre (det stod iofs klart redan i april)

Gör man det så kanske man kan återvinna lite av sin förlorade heder och inte tappa ansiktet fullständigt inför sina grannar.

Driver man det här vidare till köpstämma så blir det väldigt svårt att försonas efteråt.

Förlorat underhåll från Stockholmshem för milijontals kronor,dålig stämning på gården,hetsen mot oss hyresgäster och alla brutna löften. Listan kan göras lång med saker som styrelsen i Brf Linjalen är ansvariga för. Det är dags för dom att ta ansvar för den sitution man skapat och avblåsa köpstämman.

Anonym sa...

Att inte kunna gå över sin egen gård vid tiotiden på kvällen utan att få en brf ordförande som babblar gallematias efter sig är mer än vad man borde behöva tolerera. Varför finns ingen störningsjour för oss med hysteriska ombildningstalibaner på halsen?
Jag håller med föregående talare att man borde lägga ner. Ni har inget förtroende i kvarteret, och ni gör det bara värre nu när ni ägnar er åt ren terror av oss som bor här. Köp en bostadsrätt någon annan stans och låt hederligt folk vara ifred!

Anonym sa...

Vem/vad står över Brf och varför agerar inte dessa (kommunpolitiker?)krafter öht?

Kan man inte kräva under Sveriges Lag att vissa mått måste hållas främst i demokratisk lära för ombildningar av den här typen?

Herregud tusentals människors boende står på spel, det är för mig ofattbart att ingen oberoende instans granskar dessa skumraskaffärer och ställer rediga demokratiska krav.

I nuläget verkar det ju ENBART vara upp till RL att motverka dessa kapitalistiska krafter.

Som att upplysa nyval dagen efter riksdagsvalet om och om igen tills önskat parti tillslut vinner valet på rena lögner och förtal.. (Det senare är förvisso realitet men ska aldrig accepteras).

Stockholmshem, hallååååååå?

Ulrika sa...

När inte argumenten håller för en diskussion får man ta till osakligheter och propaganda. Nu är det riktig desperation vi ser hos jasidan. Som dom uppför sig nu gör dom bara saken värre. Det är kört nu.

Olof sa...

Anonym 17.07
Rädda Linjalen har ställt kravet att Brf ska dra tillbaka sin intresseanmälan om köp vid flera tillfällen. Responsen har varit noll.

Tyvärr så verkar det fortfarande finnas de inom Brf som tror att en seger är möjlig i augusti. Detta trots att inget förändrats sedan i april och den ekonomiska planen är densamma.

Att Brf ska vinna köpstämman i augusti är ungefär lika troligt som att det skulle utbryta en revolution i Sverige under hösten.

Att mäniskor förblindas av sin egen fanatism och vägrar inse realiteterna är vanligare än man kan tro. Jag tycker att alla har rätt att hänge sig åt sina illussioner men när det, som i det här fallet,får konsekvenser för omgivningen så måste man sätta ned foten och säga ifrån.

Jag föreslår att alla som tycker att köpstämman bör ställas in mailar eller ringer Brf-styrelsen och ställer det kravet. Tele och mailadresser finns på dras hemsida.

Som den pessimist jag är så tror jag dessvärre att styrelsen kommer att köra på till det bittra slutet. Det kommer då precis som anonym 17.07 skriver bli svårt att "försonas efteråt". Hur värderar man en förstörd sommar för 455 hushåll? Till vem ska man skicka räkningen?

Tvi vale för fanatiker och ombildningsfundamentalister!

anna sa...

till anonym 18/8 kl 17.44:
Läste i city igår att ombildningarna minskat...vet inte vart dom fått det ifrån - inte märks det för oss som befinner oss mitt uppe idom och vi är många i olika områden i och runt om i sthlm som haft jobbig sommar pga stressen kring detta(vare sig man är ja el nejsägare tror jag). Tips: skriv själv insändare till media och politiker tex...sen om det hjälper vet jag inte, men det är en start iallafall.

Anonym sa...

Jag går genom källaren för att slippa möta Brf och behöva diskutera ombildningsförsöket...Men nu har de representanter även där!
En dam stod idag vid ingången och ville göra reklam för Brf!!!
Låt oss vara ifred!
Det är inte alla som vill ta ställning på det här sättet.

Pär sa...

Ska man se det positiva i saker och ting finns det tre saker jag vill framhålla:

*Det är snart klart, och efter det kommer ombildningstalibanerna att vara lika osynliga som tidigare.

*Brf har i alla fall hittat ut på gården. Där har jag aldrig sett några i det gänget tidigare. Kanske har de upptäckt att det faktiskt redan finns grillar med mera där?

*Det är festligt att de äntligen börjat med gula lappar igen. Jag har efterfrågat deras gamla hederliga färgade lappar länge och nu har man äntligen lyssnat på mig. Tack!

Anonym sa...

Mötte ordföranden på gården igår. Det gick inte att undvika eftersom hon följde efter några av oss som var på väg hem från mötet. Passade på att fråga henne om besiktningen och energiförbrukningen och varför styrelsen tror att det går att drifta fastigheten för endast 15 kr/kvm. Allt hon hade att säga var att "den ekonomiska planen täcker allt". Att det inte blir billigare med BR har jag redan räknat ut och det här är ytterligare ett bevis.
Så det svaret duger inte, Eva. Och något bättre har du tydligen inte att komma med.

Anonym sa...

En styrelse som är så skraja att tala för sin sak att de inte vågar ha ett enda ordentligt möte ens med sina egna medlemmar före ett kollektivs beslut som betyder man vi ska lån på 1,2 miljarder?

Riktigt riktigt ynkligt!

Anonym sa...

Är det nån som vet vad Stockholmshem betalade för driften av Linjalen t ex 2008? Siffrorna lär ju finnas och skulle vara ett bra facit på vad driften kostar även om brf ev kan få ner kostnaderna något genom upphandlingar och att inte ha overheadkostnader som Stockholmshem. Vore intressant att jämföra med vad som står i ekoplanen om nu Stockholmshem släpper ifrån sig sån information?

Anonym sa...

Anonym 21:44:
Att den här föreningen skulle kunna få ner någon kostnad genom att vara skickligare i upphandlingar än Stockholmshem? Fat chance!
Brf själva påstår detta, men vem skulle vara kompetent nog i det gänget att göra bra upphandlingar? Kassören?

Det finns ingenting som tyder på att upphandlingarna skulle bli annat än dyrare, och energikostnaderna lär definitivt bli ett mer kostsamt avtal är det Stockholmshem har för sitt bestånd.

Mitzi sa...

Kommentar av Markus Göte på Brf bloggen:
"En energideklaration görs för att få information om hur man kan spara energi. För fastighetsägaren innebär det att spara pengar, och det ligger därför i dennes intresse att det görs!

Kravet på energideklaration är nytt, och det är många som gör det nu. Det har därför dragit ut på tiden. Så är det för alla, och det är inget konstigt.

Snacket om energideklaration är snömos. En köpare (det vill säga vi) gör ingen energideklaration. Det är säljaren som ansvarar för att energideklarationen görs. Då får vi det alltså gjort, och det kan vi se som en extra bonus. Vi får veta hur vi kan spara energi och därmed sänka boendekostnaderna ytterligare.

Men det gäller givetvis bara om det blir ja den 27:e!"

Snömos? Intressant uttalande från Brf`s blogg och propagandageneral. En oberoende energideklaration har gjorts som visar att Brf:s kalkyler för framtida energikostnader är alldeles för snålt tilltagna. Snömos??

Butter sa...

Snömos är vad man får höra på gården på eftermiddagarna. Till denna desperat jagande skara vill jag ge följande trave argument till att jag vill fortsätta bo kvar som hyresgäst. Ni vill ju inte lyssna när någon berättar det för er. Då är det bara ni som kräver att få bli hörda.

1. Jag bor redan här, varför skulle jag låna flera miljoner för att köpa något som jag redan har besittningsrätt till?

2. Ekonomi. Nu blir det inga marknadshyror men vi har redan marknadsräntor. Skulle det vara att föredra? När vi kommer till ett normalt ränteläge är det mycket dyrare att bo i brf än att hyra. Inte ens den skrotade Kochmodellens skräckhyror kommer i närheten av de summorna. Dessutom vill jag inte bli en tråkig typ som öppnar upp ekonomisidorna i DN först av allt på morgonen för att titta på räntekurserna. Det finns roligare saker att ödsla energi på.

3. Den ekonomiska planen som måste vara en av de mest oseriösa glädjekalkyler som gjorts i det här landet. Att rösta ja till den är att bekräfta att man inte begriper sig på ekonomi alls. Och folk som inte förstår ekonomi känns inte precis som dom lämpligaste att driva en av Stockholms största brf.

4. Grannsämjan. Jag vill varken vara hyresgäst hos en bostadsrättsförening eller hyresvärd med ansvar för mina grannar. Att brf har mage att prata om bättre grannsämja som dom uppför sig nu känns lite långsökt. Eller hur?

5. Grannarna. Här bor många gamla och funktionshindrade människor som inte kan få lån. Andra bor här för att de inte vill leva resten av livet med jätteskulder. Jag vill respektera de människorna. Det kanske låter mossigt för några av er, men det stavas solidaritet. S-O-L-I-D-A-R-I-T-E-T. Slå upp vad ordet betyder och läs.


6. Bristen på trovärdig information från brf. Ingen ska komma och ge mig order att rösta på något särskilt sätt. Särskilt när inga hållbara ekonomiska eller demokratiska argument finns. Bara lappar, papper och bloggar överallt med ett enda budskap, och det är att jag ska rösta ja. Varför? För att brf säger det? Skulle inte tro det.

7. Boendeinflytande. I den här föreningen? Tjenare!

8. Det största skälet av dom alla. Styrelsen. Att en så liten samling kan visa så stor arrogans mot sina grannar och medlemmar är en bedrift. Styrelsen besitter en inkompetens och oförståelse för andra människor som är svårslagen. Från början till slut har styrelsens agerande varit en ren uppvisning i skapandet av solid badwill. Om styrelsen inte begriper sig på eller struntar i grundläggande demokrati kan man tvista om, men att den inte har en aning om vad den försöker ge sig in i står klart som korvspad. Vadå ansvar. Vi hyr in någon som tar ansvar. Styrelsens bravader skulle kunna bli en handbok i hur man inte ska bete sig vid ett ombildningsförsök. Tanken på att det gänget skulle ansvara för en miljardaffär låter som ett filmuppslag för Galenskaparna eller Killing-gänget. Att jag skulle låna miljoner och lägga allt i händerna på de seriefigurer som springer och ofredar folk på gården just nu finns inte i någon av världens alla kartböcker. Jag skulle hellre lägga pengarna på pyramidspel eller nigeriabrev.

Did I make myself clear?

Anonym sa...

Tänk att samling amatörer skall köpa en fastighet för över EN MILJARD kronor ! Jag dånar !
Jag vill ialla fall inte lägga ett lån i deras händer och särskilt inte om BR föreningens kassör har en hand med i spelet !

Stoppa ombildningen ! Låt detta ej bli ett nytt ringen.

Anonym sa...

Bara några dagar kvar, men nu är vi som bor i kvarteret verkligen gisslan bokstavligt talat.

Jag skulle vilja uppmana alla i Stockholm som vill se hur en riktig skandalombildning går till att besöka oss. Kom till vår gård bara. Gisslantagarna huserar runt en stor svart fana. Går du i närheten av den blir du erbjuden kaffe, lögner, skrämselpropaganda och intensiva påtryckningar. Det kommer att vara du mot styrelsen.

Säg bara att du bor i Linjalen så får du se hur en fullmakt ser ut. Du kan säkert skriva på en också. Legitimationskrav förekommer ej.

Tycker du att det blir obehagligt är det bäst du har på dig i joggingskor, för de är efterhängsna om du försöker gå därifrån.

Försök inte smita ut bakvägen, för man har ställt en kontrollerande utpost även där.Det är en avskyvärd stämning här i kvarteret nu. Allt tack vare brf.

Anonym sa...

Läs DN 19 augusti sid 14 (högerspalt)

Kul läsning för de som ivrar för en ombildning !

Maria sa...

Liksom många andra tror jag inte heller att det räcker med BRF:s prognos på 15 kr/kvm för att drifta ett hus. Har därför kollat vad det troligen kostar.

I våras delade BRF ut en separat beräkning för framtida kostnader, i mitt fall en trea på 87 kvm. Med med hjälp av den, de båda känslighetsanalyserna i den ekonomiska planen, RL:s folder om ekonomi samt ett antal aktuella bostadsannonser har jag gjort en egen beräkning.

Steg 1
Ta månadsavgiften i ett antal bostadsannonser och dela med den aktuella lägenhetens storlek i kvm. T ex:

4528 kr / 73 kvm = 62 kr
4167 kr / 74 kvm = 56 kr
4524 kr / 75 kvm = 60 kr
4586 kr / 90 kvm = 51 kr
3723 kr / 90 kvm = 41 kr
osv...

Kommer till slut fram till att månadsavgiften hamnar på ca 50 kr/kvm i genomsnitt för en BR på Södermalm.

Steg 2
En rimlig månadsavgift i mitt fall är alltså 50 kr x 87 kvm = 4350 kr.

Steg 3
Tittar sedan på räntesatsen för lånet enligt BRF:s separata beräkning. Den är 3% vilket i mitt fall blir 3774 kr (efter skatteavdrag).

3774 kr + 4350 kr = 8124 kr

Steg 4
I den ekonomiska planen har BRF faktiskt även gjort två känslighetsanalyser på 39 kr/kvm samt 55 kr/kvm för månadsavgiften. Med en ränta på 3%, vad blir den totala kostnaden då?

Känslighetsanalys 1 (39 kr/kvm):
3774 kr + 3407 kr = 7181 kr

Känslighetsanalys 2 (55 kr/kvm):
3774 kr + 4843 kr = 8617 kr

Varje räntehöjning med 1% innebär en ökning med 1250 kr för lånet. Och att räntorna kommer att stiga är inte heller någon nyhet.

4% 5032 kr
5% 6290 kr
6% 7548 kr

Tillsammans med de mer troliga månadsavgifter jag har fått fram innebär det en kostnad på allt mellan 8439 kr och 12391 kr.
Nuvarande hyra: 6700 kr, dvs en höjning med ca 25-85%!

Billigare med BR än HR? Icke!

Anonym sa...

Jag gick till Rädda Linjalens bomöte i måndags, den 17e augusti.
Har sedan tidigare varit tämligen säker på mitt beslut att inte köpa.

Att bostadsrättsföreningen har två representanter som står utanför möteslokalen för att dela ut lappar om vilket lysande köp fastigheten är tycker jag inte är konstigt eftersom Rädda Linjalen gjort samma sak när bostadsrättsföreningen och Landahl Öhman har haft sina föreläsningar i Åsö Aula.

Vad jag däremot finner tämligen anmärkningsvärt är att när jag svarar mannen i röd keps som är en av flygbladsutdelarna, och som jag tror sitter i styrelsen, att jag inte är för ett köp, så skriker han aggressivt att jag är en egoist.

Skulle jag vara egoist för att jag inte vill gå in i en dålig affär?

Är jag egoist för att att jag röstar nej?

Är jag egoist för att jag inte försöker övertyga andra, utan bara helt enkelt sköter mig själv?

Nej du, kepsmannen, där fick du mig rejält övertygad.
Är det några som är egoister så är det ni i brf.
Ni som vill bestämma över alla oss andra i kvarteret.
Som har vandaliserat tvättstugan och min hiss med klistermärken där det bara står "RÖSTA JA DEN 27 AUG!" .
Ni som vill få alla andra att rösta ja för att ni ska kunna sälja och flytta vidare.

Det sa ju till och med de två modiga tjejerna som var för bostadsrätt och som kom på bomötet.
Att det var deras enda chans att "komma vidare".

JAG VILL BO HÄR - JAG RÖSTAR NEJ.

Anonym sa...

Ja, jag fortsätter lite på föregående talare..
Jag undrar också lite över dom 2 tjejerna på mötet?
Komma vidare?

Ni vill alltså att detta ska bli bostadsrätter för att ni ska komma vidare?

Och är inte ni med i "förbättringsgruppen"?, Då ska ni väl i såfall bo kvar och förbättra här, det är ju det ni progagerar för?

Är det något jag inte förstår?

Anonym sa...

Jag såg också "kepsmannen" och vet att han sitter med i styrelsen. Att de väljer att stå utanför lokalen och skrika åt mötesdeltagare istället för att vara med på mötet och diskutera ekonomin är också högst anmärkningsvärt.

Styrelsens ordförande sågs både före, efter och under mötet ute på gården. Det var tydligen viktigare för henne än att delta i mötet, trots särskild inbjudan.

Det handlar inte bara om pengar utan hur man väljer att bemöta sina grannar, de som man vill göra sig till hyresvärd över.

anna sa...

ja, det undrar jag också. Varför var det inte någon fr er styrelse som deltog i ert möte?? Varför välja att stå utanför?
Har ni fått nåt svar på det än?

Siargatan sa...

http://terjegunnarson.blogspot.com/2009/08/semestern-slut-och-full-rulle.html

Anonym sa...

Det är så tragiskt att ombilda till bostadsrätter för att sedan flytta. Är inte detta egoistiskt mot oss som vill bo kvar i hyresrätt. Ibland förstår jag inte hur samhället förändrats sig !

Om denna styrele i Brf kunde förstå hur många vi är som mår riktigt dåligt.

Snälla styrelse - varför är ni aldrig med på de möten ni blivit inbjudna till ?

Anonym sa...

Till Rädda Linjalen och bostadsrättsföreningen.

Snälla, försök att hyfsa debatten lite båda två. Att bedriva krypskytte via bloggar och anonyma kalkyler i våra portar kommer inte att övertyga någon om någonting.

Sen borde ni båda sluta med att beskriva en verklighet där alla vinner eller förlorar beroende på utslaget av köpstämman. Vad som är bäst för mig behöver ju inte vara bäst för min granne.

För de som har ett någorlunda tryggt arbete, en hyfsad lön och en bit kvar till pension så är detta ett gyllene tillfälle att göra en bra affär. Att inte rösta JA vore en dumhet.

Är du gammal, sjuk eller har dåliga inkomster så ska du lika självklart rösta NEJ. Att hamna som hyresgäst i en så pass stor bostadsrättsförening som Linjalen skulle bli innebär ökad otrygghet och större risk för att utsättas för lyxrenoveringar m.m Att ta stora lån kräver en stabil inkomst. Allt annat är som att spela rysk roulette med sitt boende.

Resultatet av köpstämman kommer att styras av de boendes sociala situation. Det blir människors plånbok som styr inte deras ideologi. Det betyder att de allra flesta redan bestämt sig för hur de ska rösta. Så min fråga till er i Rädda Linjalen och Brf är, vilka är det ni försöker övertyga egentligen?

Jag kommer själv att rösta JA på köpstämman men misstänker att NEJ-sidan vinner med ungefär samma siffror som i april. Viktigast av allt är att vi alla respekterar det demokratiska beslut som ska tas den 27 augusti. Livet måste gå vidare på Linjalen.

Maria sa...

Svar till 15:54

Jag respekterar ditt JA och du respekterar mitt NEJ. Det är bra. Och jag håller med dig om att det är trist att diskussionen mest förs via lappar och bloggar. Men BRF-styrelsen vägrar att komma på de öppna möten som hålls. Vad gör man åt det?