tisdag 25 augusti 2009

Öppet hus tisdag-onsdag


ÖPPET HUS
tis-ons 25-26 augusti
tid: 17-20
plats: samlingslokalen, Åsögatan 79

Rädda Linjalen håller öppet hus tisdag och onsdag kl 17-20. Välkomna in på en fika och för att prata eller fråga om vad du har på hjärtat. Vi kan hjälpa dig att analysera Brf:s ekonomiska kalkyl, diskutera räntor, hyror och underhåll - eller bara finnas där för stöd och hjälp om du känner dig utsatt för påtryckningar.

Det finns många frågor, och vi vet av alla telefonsamtal vi får att många känner oro över vad som händer i kvarteret just nu. Precis som de flesta vill vi också helst att det här snart ska vara över, men fram tills dess mår vi bättre om vi håller ihop och pratar med varandra.

Vill du ÅTERTA EN LÄMNAD FULLMAKT går det också bra att göra på plats.

Hjärtligt välkomna!

Övrigt som hänt/notiser:
Brf anklagar ofta oss i Rädda Linjalen för personangrepp, vilket vi inte kan hålla med om. Vi lägger stor vikt på saklighet och sanning. Däremot anser vi att hyresgästerna i kvarteret har rätt till fullständig information om vad som händer i omvandlingsförsöket. Just det är inte så bekvämt för Brf Linjalen, och i stället för att ta debatt anklagar man oss hellre för detta. Ju längre tiden har gått, ju mer desperat och osakligt upplever vi Brf Linjalens agerande på gården, i trapphusen, i garaget, i tvättstugorna och mot oss. Folk ringer ständigt och berättar vad de råkat ut för, och många känner obehag.

Det senaste greppet är intressant.
BILDEN OVAN är spridd på anslagstavlorna och författad av någon som påstår att vi inte skulle vilja prata om hyror. Denna någon har uppenbarligen inte varit på något av våra möten då vi nästan alltid tar upp den frågan. Vi pratar givetvis även om detta, men däremot så vill vi hålla oss till det som är sanna fakta. Konstnären i fråga är välkommen in för att bli informerad om vad som verkligen händer när det gäller hyressättningen.

Vidare talade vi med Stockholmshem idag. Då fick vi veta att någon från Brf har lämnat in en anmälan mot mig. Så nu är jag anmäld till vår hyresvärd för det gruvliga brottet att jag målat min balkong(!). Nu är det inte vi i Rädda Linjalen som pratar mest om osakligheter och personangrepp, men man kommer osökt att tänka på dessa begrepp.
Jag kan inte påstå att jag känner mig särskilt orolig, och dessutom har jag en snygg balkong.

Men åter till väsentligheterna. Välkomna på öppet hus!

Johan Johansson / Rädda Linjalen

19 kommentarer:

Maria sa...

Jag har också målat min balkong!

whippo sa...

Passa dig Maria.

Vem vet vilka regler som kommer att gälla om en opålitlig styrelse får allt för stor makt.

Hos oss har det redan börjats smygas med olika rykten om nya regler. Dagen efter stämman.

Ulrika sa...

Idag stod det portombud i vissa portar beredda att anfalla folk.
Man skulle nästankunna göra en skräckfilm här.
Då hart när ingen vill komma till deras fikabord för så kallad information ägnar man sig åt uppsökande verksamhet av det aggresivare slaget.
Många här upplever tillvaron i kvarteret som en rysare.
Terror on åsö street...

Eva Fel sa...

Eva Fel har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Öppen inbjudan till styrelsen och Brf-bloggen":

PRESSTOPP PRESSTOPP
Senaste nytt från Brf Linjalens blogg:

"Senaste nytt! Johansson, Fredh och Fryklöv väljer till slut att köpa sina lägenheter i Linjalen!...En uppmaning till dig som funderar på att rösta nej. Fundera på varför även de mest aktiva motståndarna köper sin lägenhet när ombildningen väl blir av. Säger det dig något?"


Ännu ett scoop från Ombildar-Markus.Gillar verkligen den lille rackarns journalistiska ådra. Alltid kolla källorna innan man publicerar!

Önskar ibland att Rädda Linjalen hsde mer av den självironi, humor och värme som genomsyrar inläggen från Markus och övriga aktiva i Brf Linjalen.

Säga vad man vill men det här gänget brinner verkligen för oss hyresgäster i Linjalen. Man har dessutom redan tagit på sig ansvaret som blivande hyresvärd. Vi fick idag reda på att Brf anmält Johan och Annelie till Stockholmshem för att de haft den dåliga smaken att måla sin balkong. En liten fingervisning om framtiden?

Det blir nog inte så illa om de får ta över trots allt. Kanske dax att tänka om!

anna sa...

Usch, det är ju riktigt förskräckligt vad vissa håller med på hos er. Håller verkligen tummarna för er på torsdag! Och brs broschyr som ni skrivit tills med hgf. Skulle behövt den här också nån vecka före vår stämma, men som sagt folk i andra ombildningar kanske kan dra nytta av det och förhoppningsvis lyssnar politikerna och gör regeländringar. tror ärligt talat inte att så många skulle gå igenom om man inte fick ha så mkt fullmakter.

Pär sa...

Kommentarerna på brf bloggen nu är underhållning på sin mest white-trashiga nivå.

Damen med hunden sa...

Ni förespråkar rätten att måla era balkonger och göra vad fan ni vill med era lägenheter. Snart blir det slut på de ligistfasonerna.

Om jag får nåt att säga till om så kommer Brf Linjalen att se till att ordningen återställs. Rent, snyggt och estestiskt upprensat ska det bli. De som inte gillar det kan ta tricken till något kommunistghetto utanför tullarna.

Anonym sa...

Jag undrar just om någon från brf tänker anmäla ordföranden, som slagit ut väggar i sin lägenhet?

Anonym sa...

Läs noga och begrunda. Lägre än detta blir svårt att komma.
Från Terje Gunnarssons blogg:

'Broschyren som vi vi tog fram i samarbete med Linjalen finns att tanka ner för den som vill. Klicka på länken

Faktum är att broschyren och min vilja att bevara hyresrätten och faktiskt inte hjälpa de medlemmar som vill ombilda/utplåna hyresrätten i kvarteret har retat upp en och annan obildningsivrande medlem så till den milda grad att man tagit kontakt med riksmedia och försöker få det till att jag och hyresgästföreningen sviker medlemmarna som vill ha hjälp med ombildningen. Självklart får alla den hjälp och stöd man skall ha men inte till ombildning.
Punkt slut.'


Har inte brf missuppfattat sitt martyrskap lite? Om jag är medlem i Motorförarnas Helnykterhetsförbund, kan jag då kräva rättshjälp av dom ifall jag åker dit för rattfylla? Är det synd om mig om jag inte får det?

Lycka till med riksmediakontakterna!

Renee sa...

LandahlÖhman är inblandade i en skandalombildning i Traneberg
Se DN sid 16 Stockholm

anna sa...

Till Renee som tipsade om dn

Bra att sthlmhem blivit mer vaksamma!
Då kan man ju hoppas de verkligen granskar allt som kommer in ordentligt!

Hos oss i skarpnäck sa de i måndags på stämman innan rösträkningen började:

styrelsen har lovat alla som röstar ja och ska fortsätta hyra, de får inga hyreshöjningar nästa år och det upprepade dom igen och vi ifrågasatte det men fick inget svar. Mötet kändes väldigt konstigt då allt gick så snabbt och ingen respekt för vissa som ville fråga saker...speciellt nejsägarna vart tystade av vissa jasägare.
Jag har begärt ut protokoll, hoppas fler gör...

för dom som i bor i söderort så är det också intressant artikel om problemet med ombildningar...

Håller verkligen tummarna för linjalen på torsdag att det blir nej!

Hemskt också att man inte ska känna sig lugn och trygg i sitt eget hem längre.

Anonym sa...

Var ju lite orolig över att det bara skulle vara "ja-sägare" som skulle få räkna rösterna men så är det ju som tur inte.
Marcus har skrivit ett svar på en fråga och där säger han att det är en från varje sida som räknar.
Vilken tur!
Har aldrig längtat så mycket till en fredag som idag.

Anonym sa...

Och Landahl Öhman har enligt artikeln i DN skrivit in sig själva som hyresgäster i fastigheten när det fattades röster!
Kan det verkligen vsra lagligt?

Anonym sa...

Att tävla och vara dopad är väl något vi alla tar avstånd men att vinna ett val genom att trixa med röster verkar numera ok i Sverige. Håller vi på att nedmontera demokratin steg för steg ? Vart är vi på väg ?

Anonym sa...

Till Anonym 08:07

Tyvärr säger inte Markus att det kommer bli en från varje sida som räknar, utan han berättar hur det gick till förra gången, den 2:a april.

Jag vågar nog satsa rätt mycket på att om inte stämman väljer en från varje sida så kommer ingen från någon sida uppfatta det hela som seriöst och stämman kommer att klandras omedelbums.

Anonym sa...

Vad jag vet så får man väl inte slå ut väggar!!!!???? man får väl inte renovera hur som helst heller.
Men han har säkert bett om lov av Sthlm Hem eller???
Artikeln i DN kom ju väldigt lägligt.
Ja säger som en granne sa till mej "vi får väl se vem som gratulerar vem", ja,ja suck.
BS

Siargatan sa...

Nu är det väl ända dags för brf att inse det hopplösa i det här och lägga ner på ett värdigt sätt?

Georg sa...

Hoppas det går bra ikväll och att ombildningen inte blir av!!! /Georg Hardt, Uppsala

Anonym sa...

Damen med hunden kan ta tricken ut -utanför tullarna där bor Fredrik och Filippa far i frid!