torsdag 27 augusti 2009

Valvaka för soffliggare!


Gör som Kronblom - rösta hemma i soffan!

Valvaka & knytkalas i samlingslokalen ikväll torsdag fr.o.m. 18.00.
Du som vill rösta NEJ behöver INTE gå på köpstämman!

Ikväll torsdag är det alltså köpstämma. Vi upprepar förutsättningarna runt den:

* Vill du rösta NEJ behöver du INTE gå på stämman. Stannar du hemma blir du ett automatiskt NEJ.

* Även om du röstar NEJ kan du i efterhand köpa din lägenhet.

* 67% av samtliga 455 hushåll måste rösta JA för att köpet ska kunna bli av. Alla JA-röster måste vara medlemmar i Brf.

* Tänker du gå på stämman behöver du INTE registrera dig som medlem i Brf, vilket du säkert blir erbjuden.

* Bara JA-röster kommer att räknas på stämman.

* Har du skrivit på en fullmakt kan du gå till stämman och dra tillbaks den.

* Är du medlem i Brf och får ut röstkort - se till att hålla reda på det!

* Blir det NEJ på stämman stannar vi kvar som hyresgäster i Stockholmshem.

Vill du ha sällskap håller Rädda Linjalen valvaka i samlingslokalen med start kl 18.00. Dit är alla välkomna på spontant knytkalas och rapporter från stämman. Vi vet att många är oroliga. Då kan det vara skönt att ha andra att prata med. Vi kommer att ha kontakt och få rapporter från köpstämman.

Sanna Carlstedt och Frans Haraldsen, två av Sveriges mest förtjusande sångare, underhåller oss under kvällen.


Astrid, Bernard och Sniff i full färd med att soffrösta...

Rädda Linjalen vill tacka alla underbara grannar i kvarteret. Internt är vi minst 100 personer som jobbat aktivt på olika sätt, och stödet vi har från grannar och lokalinnehavare är mångdubbelt större. Vi är många som jobbar hårt med att belysa omvandlingsprocessen och hur den går till. Vi hoppas att vi lyckats informera våra grannar och att alla, oavsett åsikt, känner att de har fått komma till tals på våra möten.

Brf Linjalens styrelse lovade i samband med förra köpstämman att hyresgästernas beslut skulle respekteras. Strax efter stämman bröt man det löftet, precis som allt annat man lovat under omvandlingsprocessen.
Den här gången behöver vi inte bry oss om några tomma löften från Brf Linjalens styrelse, för nu kan inga fler köpstämmor hållas. Tidsfristen för ombildning går ut i månadsskiftet och Brf hinner inte kalla till någon ny stämma.

Ombildningsivrarna har valt att inte ha några möten. Inte heller har Brf Linjalens styrelse velat diskutera omvandlingsförsökets rimlighet med medlemmarna. I stället har man hela tiden beordrat medlemmarna att "rösta JA!" och att allt kommer bli så mycket bättre vid en omvandling. Rädda Linjalen anser att en förening ska drivas öppet demokratiskt, och det har Brf Linjalen verkligen inte gjort. I dagens artikel i SvD ondgör sig Brf:s ordförande över att Hyresgästföreningen verkar för hyresrättens bevarande. En mycket märklig inställning. Vilken uppgift skulle Hyresgästföreningen annars ha?

Inte i något annat omvandlingsförsök i hela landet har hyresgästerna fått så mycket information som här i Linjalen. Var och varannan människa i kvarteret har lärt sig en hel del om både fastigheter, ekonomi och juridik. Även om orsaken till denna kunskap beror på påtvingade omständigheter är det alltid roligt att lära sig saker.

Inte heller har någon kamp mot ombildningar varit mer intensiv och väldokumenterad än våran. Vi hoppas att vi kunnat hjälpa andra på traven samtidigt som vi hjälpt oss själva.

Nu litar vi på att alla har kunnat bilda sin egen uppfattning om hur man vill att framtiden för kvarteret Linjalen ska se ut. Med förutsättning att stämman går rätt till tänker Rädda Linjalen respektera resultatet.

Det finns många positiva saker vi fått uppleva. Framför allt har många grannar lärt känna varandra och skaffat nya bekanta. Sammanhållningen är imponerande stark. Generationer har blandats och mycket vänskap har uppstått. Det kommer vi alla att ha med oss, oavsett valresultat. Hur det än går kan vi stiga upp ur sängen på fredag, titta oss i spegeln och känna att vi gjort så gott vi har kunnat.

Rädda Linjalen hoppas innerligt att två års osäkerhet och vilande underhåll får sin ände ikväll.

Oavsett resultatet ikväll kommer Rädda Linjalens blogg att leva vidare. Så länge den rättsvidriga situationen runt ombildningar kvarstår kommer vi att behövas - och behövs man är det ens förbannade plikt att finnas tillhands.

Massor av kärlek från alla oss i nätverket Rädda Linjalen

9 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till i kväll.
Linjalen hade en blänkare i ABC-nytt i morse dock utan att det nämndes det egendomliga i att det faktiskt redan har röstats NEJ.
Jag tror att ni grejar det här.
Fö blev jag erbjuden att fylla i en fullmakt trots att jag inte bor där
Olwa

Rädda Svärdet sa...

Rädda Svärdet önskar er ett stort LYCKA TILL i kväll och håller tummarna! Vi skulle bli mycket förvånade om det blev något annat än nej dels med tanke på den usla affär ett köp skulle vara, dels för att ni genom ert öppna och granskande förhållningssätt satt fingret på att ombildningarna handlar om ren spekulation - ingenting annat. Ingen vid sina sinnes fulla bruk kan på allvar rösta ja till ett köp. Med all vår kärlek, i våra tankar//Kramar från Svärdet!

Anonym sa...

Olwa, det räcker med att gå över gården för att bli erbjuden att skriva på en fullmakt. Styrelsen måste tro att halva stan bor här. Samtidigt påstår de att det inte behövs någon legitimationskontroll eftersom de "känner igen" alla grannar.

Maria sa...

I en demokrati måste man lyssna till majoriteten, och det gäller även bostadsrättsföreningar. I en artikel i dagens Svenska Dagbladet säger ordföranden för BRF Linjalen "Jag tror knappast vi når ända fram, men det är sista chansen för folk att ta sitt förnuft till fånga".

Tack du, men det är precis vad vi har gjort. För länge sedan.

Rädda Tumstocken sa...

I Tumstocken tänker vi på er. Vi talar om er och tackar er för all omtanke, uppmuntran och allt stöd vi som era grannar fått och för all kunskap och all den inspiration ni givit oss. Ni är fantastiska.

Vi hoppas och håller Tummarna!

Anonym sa...

Hej vänner!

Oj vad ni är duktiga allihop.
Hoppas verkligen att eländet är slut ikväll.
Och "snyggJohan" glöm inte din Kozel.

Kram o vi ses ikväll.

Helene sa...

Glömde skriva mitt namn, här ovan.

Helene

Anonym sa...

Hejsan

Det står i blogginlägget att "Vi kommer att ha kontakt och få rapporter från köpstämman."

Finns det chans att ni lägger ut dessa även här på bloggen vartefter så man kan följa utvecklingen lite på distans så att säga?

Martha i Hagen sa...

Hur gick det?? *håller tummarna*