torsdag 13 augusti 2009

Marknadsföring enligt BRF Linjalen


Brf Linjalen, som ju går ut med hur fint de tänker se till att kvarteret blir jobbar på så gott de kan för att få folk att förstå sitt eget bästa.

För att marknadsföra sina förbättringsplaner har man nu utvecklat sitt så kallade informationsmaterial...

...och tryckt upp egna informativa klistermärken...

Smaken är ju olika, men Brf kanske själva tycker att kvarteret blir snyggare.

Kanske vill man att hyresgästerna skall ha något att läsa i väntan på hissen?

Men ambitionen att förfina kvarteret verkar inte ligga överst på agendan.

Vi i Rädda Linjalen tror i alla fall inte att folk rusar till valurnorna på grund av att man tapetserar kvarteret.

Och ja, vi har uppfattat att Brf Linjalens styrelse vill att vi ska rösta ja, men vi efterlyser fortfarande en orsak varför. Det verkar man inte ha något intresse av att diskutera. Däremot kan man undra hur stor ambitionen att förfina kvarteret verkligen är när man tittar på hur man agerar med sin "marknadsföring".

Men förmodligen är det några andra som ligger bakom. Det brukar det ju vara. "Reklamgruppen" kanske?

Johan Johansson / Rädda Linjalen

41 kommentarer:

Maria sa...

Finns kostnaden för klottersanering månne med i den ekonomiska kalkylen?

Pär sa...

Oj vad fint det kommer att bli i kvarteret. Härligt att brf redan har börjat snygga till våra bostäder. Vilka bra argument sen. Nu kommer jag tveklöst att rösta JA!

Anonym sa...

Blir nästa drag en grafittigrupp?

Ragnvi sa...

Det måste finnas en förträngd tanke med att ha de de gamla varningsfärgerna gult och svart på klistermärkena. "Röstar du ja råkar du illa ut!"

Anonym sa...

Tack för en rolig blogg. Den här sidan liknar mer och mer En Ding Ding Värld.

Ni tycker det är dåligt att styrelsen och medlemmar i brf i ur och skur står på gården för att informera. Är det inte information som efterfrågas av er demokrater i rädda linjalen? Ni säger ju det hela tiden, men hur är det - egentligen?

Det är skandal att brf sätter upp några klistermärken. Själva delar ni ut klitermärken till alla, vars syfte är att de boende inte ska få någon information av de som går runt och informerar.

Jag får verkligen inte ihop det här. Vill ni att brf informerar, eller är det så att ni inte vill det?

En annan fråga på en gång. Vem betalar för era tjusiga utskick i färg och era klistermärken. Det är väl inte hyresgästföreningen?

Johan Johansson / Rädda Linjalen sa...

Anonym 19.48:
Nej vi tycker inte att det är dåligt att styrelsen står på gården. Däremot anser jag själv att det är genant att styrelsen inte vill eller törs ha öppna möten där alla får diskutera och ställa frågor.

Inte ett enda sådant möte har Brf hållit under hela ombildningsprocessen, och inte verkar man ha för avsikt att göra det heller.

Man kan ju fråga sig varför, och man kan fråga sig vilken "information" en vilsen hyresgäst får om den helt ensam ställer en fråga till fem samlade styrelsemedlemmar som får lägga fram sina personliga åsikter helt oemotsagda.

Brf:s klistermärke säger mycket om substansen i den information man sprider just nu. Rösta ja, skriv på en fullmakt, punkt slut.

Rädda Linjalen har ett flertal gånger bjudit in styrelsen till öppen debatt. Det har man hittills inte velat ställa upp på. Om nu både ombildningen och den ekonomiska planen är så bra är det konstigt att styrelsen är så rädd för att diskutera dessa ämnen.

Vad gäller klistermärken: Vi har delat ut ett märke i varje brevlåda som vi boende själva kan sätta på vår egen dörr om vi önskar slippa bli utsatta för fortsatta påtryckningar. Vare man är för eller emot en ombildning skall man kunna vara fredad i sitt egen hem.

Att på eget bevåg kunna säga nej tack till ovälkomna besök kan du väl ända inte missunna dina grannar?

Brf:s klistermärken däremot, är en strikt order om att "rösta JA!" och den har ombildningsivrarna själva kladdad upp överallt i hela kvarteret. I hissar, på glasrutor och över hyresvärdens information. Inte är det vackert, och definitivt inte informativt.

Jag vill helst inte ge Brf några taktiska tips, men vill man framstå som trovärdiga så kan man ju åtminstone tänka på att försöka bete sig som vuxna människor.

Vårat material betalas inte, som ofta i Brf:s fall, av Landahl Öhman eller föreningen Portalen utan av oss själva och av bidrag från hyresgäster som anser att saklig information är relevant.

Må väl!
Johan Johansson / Rädda Linjalen

Anonym sa...

Vad är föreningen Portalen?

Ulrika sa...

BRF Linjalen har gett ytterligare ett exempel på att även vuxna människor kan bete sig oövertänkt och dumt. V ad tror man sig kunna vinna på det här?
Ren mellanstadienivå om ni frågar mig. Men jag blir inte förvånad längre.

Anonym sa...

Så här säger Markus Göthe i brf-bloggen:
"När jag besöker vänner som bor i bostadsrätt förundras jag alltid över hur rent, snyggt och välskött det är, och då menar jag inte bara i lägenheterna utan också utanför och i trapphusen. Man tar bevisligen bättre hand om det man gemensamt äger."
Jovisst, och man skiter tydligen att ta ansvar för det man inte äger personligen. Då tycker inte jag att man är lämplig som hyresgäst.

Anonym sa...

Anonym 23:46:
Snacka om medveten vantolkning!

Anonym sa...

Det här inlägget tyckte Markus också att det var lämoligt att lägga ut:

Lennart sa...
"Ett annat bra skäl att ombilda är att vi får mer att säga till om vilka som ska bo här. Allmänyttan har tyvärr alltmer förvandlats till en social hjälpverksamhet som ska betalas av oss vanliga hyresgäster.
Att ha grannar som super och slåss utan att hyresvärden gör något åt saken är frustrerande. Att dessa inte betalar sin hyra själv utan lever på bidrag gör inte saken bättre.

När vi själva tar över som värdar så är det vi som bestämmer vilka gränser som ska gälla. Erfarenheten visar att bråk och kriminalitet minskar radikalt när en bostadsrättsförening tar över
den 13 augusti 2009 17:41"

Anonym sa...

Anonym 00:59:
Jaha och...? Som Markus skriver i sin presentation på bloggen så är den hans egen där han skriver och lägger ut vad han vill.

Siargatan sa...

Brfs brist på öppenhet och dialog visar man upp tydligt när man ser hur de behandlar Gella efter att hon skrivit sitt blogginlägg.

Man kan tycka vad man vill om Eva Fees svar. Själv tycker jag att det är snömos men andra kanske väljer att tro på det. Det spelar mindre roll.

Det intressanta är att både brfs blogg och brfs hemsida bara väljer att publicera Eva Fees svar och blankt struntar i det ursprungliga brevet som hon svarar på. Det finns helt enkelt inte med.

Så beter man sig ingen seriös människa eller organisation i en öppen demokratisk debatt.

På brfs hemsida har man valt att gå ännu ett steg längre. Där går Eva Fees svar under rubriken "öppet brev till Gella från Eva Fee". En solklar lögn, då det handlar om en bloggkommentar som ursprungligen publicerats på Rädda Linjalens blogg.

Upphovet till Evas kommantar är ett klokt brev med berättigade farhågor, men vare sig bloggen eller brfs hemsida är öppna nog att publicera det.

Ett litet exempel på en lång rad av verklighetsförvanskningar gjorda av en odemokratisk förening. Boendeinflytande? Skulle inte tro det.

Anna sa...

Är det inte lite underligt att brf kallar sin fikautdelning "information"?

De har inte meddelat någon i kvarteret att de tänker stå där, vilka tider eller hur många dagar.
De bara dök upp helt plötsligt med en svart flagga och halva styrelsen som försökre kränga på folk kaffe.

Öppna diskussionsmöten eller en förklaring till vad de menar med att den ekonomiska planen är "med beröm godkänd" av Boverket verkar inte vara aktuell för dem.

Intygsgivaren Urban Wiman är godkänd av Boverket. I och med detta kollar man att 1 + 1 blir 2 och att man inte framfört några vilseledande uppgifter. I övrigt betyder "godkänd" ingenting annat än att man skickat in planen till Boverket, att den kommit in och att man räknat rätt på siffrorna i planen.

För skojs skull kan ju bloggläsarna här googla lite på Urban Wiman och se vad mycket roligt han varit inblandad i tidigare.

Anonym sa...

Den som vill läsa en bra thriller om ombildning bör läsa Maria Küchens "Gamarna".

Olof sa...

Ibland undrar man vilka de är. Jag tänker på de av Brf-bloggen flitigt publicerade "bloggarna" Viktor(y), Magnus Ladulås och Lennart.

Vad som genomsyrar deras inlägg är förakt mot allt som de uppfattar som svaghet. I deras värld ska Linjalen befolkas av någorlunda unga friska och problemfria individer som har jobb och en god lön. De som inte passar in i mallen ska på olika sätt tvingas bort.

Lennart skriver:
-"Ett annat bra skäl att ombilda är att vi får mer att säga till om vilka som ska bo här. Allmänyttan har tyvärr alltmer förvandlats till en social hjälpverksamhet som ska betalas av oss vanliga hyresgäster."-

Eftersom Brf på sin blogg väljer att gång på gång publicera kommentarer av detta slag så får man utgå från att detta synsätt också delas av Markus och styrelsen. Eller kanske är det bara så att man tror sig kunna vinna några extra JA-röster genom att vädja till mäniskors lägsta instinker.

Positivt är att skillnaden mellan Rädda Linjalen och Brf görs ännu tydligare. Det handlar inte bara om synen på boendeform utan också om synen på sina grannar och medmäniskor.

Ska man bo kvar som hyresgäst hos Brf Linjalen gäller det att hålla en väldigt låg profil och inte bli för gammal, drabbas av någon sjukdom, förlora sitt arbete eller på annat sätt uppfattas som ett problem av Brf. Att det ligger i Brf:s ekonomiska intresse att sälja så många av resthyresgästernas lägenheter som möjligt bidrar knappast till att öka tryggheten.

Jag är övertygad om denna "kampanj" från Brf:s sida kommer att misslyckas och att det kommer att leda till ett ännu större nederlag för JA-sidan än på köpstämman i april. Hyresgästerna i Linjalen delar inte de mörkblå värderingar som styrelse och andra aktiva inom Brf har.

Olof Fryklöf/ Rädda Linjalen

Gammal Gumma sa...

Ett litet förslag.
Varför inte publicera ett urval kommentarer från Brf-bloggen och sätta upp i portarna? Jag blir jättearg när jag läser vad Viktor och Lennart skriver.

Jag är själv fattigpensionär och vill inte tvingas flytta för att de här mäniskorna ska få göra sina klipp på min bekostnad.

Anonym sa...

Var det någno som visste vad föreningen Portalen är? Stämmer det att den har varit med och finansierat brf?

Anonym sa...

Svar till Gammal Gumma - jag håller med dig - önskar att fler kunde läsa dessa bloggar för jag tror det är många som ej har tillgång till dator främst om man är lite till åren kommen. Är själv snart pensionär och vill fortsätta att hyra av Sthlmshem. Framför allt när jag läste hur man vill bli av med vissa hyresgäster. Vem bestämmer vem som får bo kvar ?
Ordförande skrev om tryggheten att bo hos Brf - ok men vad skall man tro efter bloggen om "störande hyresgäster"
Känns verkligen inte bra !!
Hoppas verkligen denna omvandling snart kan läggas till handlingana och vi som vill bo i hyresrätt kan bo tryggt kvar.
Övriga kan ju köpa lägenhet på annat håll.

Maria sa...

Det som Lennart säger på Ombildalinjalen-bloggen (se kommentar kl 00:59 här ovanför) visar klart och tydligt hur man inom BRF skiljer på BR-ägare och hyresgäster. Vi är tydligen ett kriminellt gäng som super, slåss och lever på bidrag.

I den information som idag anlände i brevlådan från BRF Linjalen hänvisar man till Ombildalinjalen-bloggen. Det bevisar att bloggen inte bara är Markus Göthes personliga åsikter utan även styrelsen ställer sig alltså bakom uttalanden som är rent förtal.

Helt klart tycker man att det är BR-ägarna som ska bestämma vilka som får bo i "deras" kvarter. Mer boendeinflytande för hyresgästerna...? Skitsnack!

Helene sa...

Jag håller med dig Olof, det är ju helt otroligt, det som Lennart har skrivit. Verkligen hemskt!!
Om man är låginkomsttagare..eller ingen inkomst..dricker..sjuk..etc, ja då passar man inte in här.
"Får mer att säga till om vilka som ska bo här"!!

Ja vad ska du göra då med dessa då, Lennart? Eller Marcus, du kan kanske svara?

Och som Marcus har skrivit att om man är hyresgäst då "kan man inte" bry sig om hur man har det hemma? Man kan tydligen bara fixa och måla och göra fint om man äger??
Konstigt resonemang, jag gör fint hemma och fixar för det är mitt hem som jag ska bo i flera flera år till. Ja, jag vet att jag inte kan slå ut väggar etc..men har inget behov av det.

Och vad det gäller gården så tycker iallafall jag att den är underbar.
Jag undrar hur ofta Marcus tex utnyttjar den..eller är det så att det gör han bara sen när han äger, för då är den tydligen ännu finare och då kan man vara där, eller?

Anonym sa...

Åh, herregud! vad trött jag blir på att läsa den "andra" bloggen. Jag är en sjuksköterska med lång erfarenhet av att vårda människor. Jag har dessutom gått en ledarskapsutbildning för att förkovra mig. Och jag gillar att bo i allmännyttan! Super jag, slåss jag, är jag kriminell? Men hallå, skärp er!! Jag vet att jag inte är ensam...

Mitzi sa...

Nu har vännen Markus tagit bort inlägget från Lennart. Man måste ställa sig frågan varför han tog in det överhuvudtaget. Jag har skickat flera kommentarer utan framgång.

Är det månne så att Brf börjat inse att man måste ändra taktik för att vinna mäniskors förtroende. Det är nog att bli efterklok alltför sent. Ni är genomskådade! Den 27 hoppas jag att vi alla normala Linjalenbor kan hålla en segerfest på gården.

Markus, Ombilda Linjalen! sa...

Eftersom ni lägger så många ord i min mun känner jag att måste svara.

Jag skrev under rubriken "Därför vill jag ombilda" att hus med bostadsrätter är mer välskötta. Jag har aldrig påstått att vi som bor i hyresrätt inte bryr oss om hur vi har det hemma, som Helene hävdar. Men det är ett faktum att hus med bostadsrätter är mer välskötta. Om du ser en skylt om lägenhetsvisning i helgen - gå in och titta i porten och trapphuset och jämför! Eller gå ända in i lägenheten! Det är stor risk att du blir förvånad!

Kommentaren från Lennart tycker jag också var direkt olämplig, och den är bortplockad. Ibland går det för fort när man publicerar, och ibland när jag inte kommer åt någon dator på länge stänger jag av kommentarsgranskningen. Den typen av kommentarer vill jag inte ha på min blogg, och det var något av det första jag skrev när jag startade den.

Hur jag har "behandlat" Gella vet jag inte (jag antar att det gäller min blogg också eftersom man valt att skriva "brfs blogg"). När brevet låg på er förstasida publicerade jag svaret och hänvisade till brevet på er blogg. Gella ville att jag skulle lägga upp hennes brev på min blogg också, vilket jag också har gjort. Med tanke på den hatiska stämningen som råder här frågar jag mig istället hur vissa skribenter här behandlar sina medmänniskor.

Ombilda Linjalen! är min blogg. Jag skriver och tycker, och andra kommenterar. Att Brf Linjalen hänvisat till diskussionen på bloggen på vissa av sina utskick känns ganska naturligt eftersom Brf Linjalen vill att de boende ska vara delaktiga. Det betyder naturligtvis inte att styrelsen "ställer sig bakom" innehållet i kommentarer som de inte kan påverka. Lika lite som jag förutsätter att Kommunistiska Partiet ställer sig bakom många av de oförskämda kommentarerna här. (I tidningen Proletären hänvisar de till Rädda Linjalen med länk och allt. Vad betyder det - ingenting!)

Vi är oense om en möjlighet, eller risk, beroende på vem man frågar. Oavsett utgången av stämman den 27:e ska vi fortsätta bo här tillsammans. De som verkar ha som enda mål att piska upp hatstämning gör det svårare. Kan vi inte försöka sansa debatten lite och försöka få stopp på otrevligheterna? Jag tror inte att någon känner sig säkrare i sitt val mellan BR eller HR för att jag utmålas som en känslokall demon som hatar mina grannar.

Känner du att redan vet allt har du förmodligen redan bestämt dig. Är du inte säker - gå ner och ställ dina frågor till styrelsen och medlemmar i Brf Linjalen på gården och gå på Rädda Linjalens möten. Var kritisk. Lär dig och bilda dig en egen uppfattning. Diskutera gärna på bloggarna. Tänk gärna på om du själv skulle vilja bemötas på samma sätt när du pratar om någon av dina grannar i dina kommentarer.

Ha det fint, vi ses den 27:e

Markus

PS

Snälla Olof, kan inte du sluta att "utgå" från vad jag och andra tycker i olika frågor. "Får man utgå ifrån" betyder bara att du påstår att det är så. Och man behöver inte ha några mörkblå värderingar för att vilja få möjlighet att påverka sitt boende, sänka sina boendekostnader och samtidigt göra en jättebra affär. Det ligger nog i de flestas intresse, oavsett politisk åskådning!

DS

Anonym sa...

Det som har sagts på ombildalinjalen-bloggen är inte borta bara för att det har plockats bort. Det här är några av de åsikter som tydligen ryms inom BRF. Det är viktigt att alla boende får reda på det!

Rädda Linjalen sa...

Hej Markus

Du vill sansa debatten och få ett slut på otrevligheterna? Om du menar allvar med detta så talar vi samma språk. Det är just en sansad debatt vi från Rädda Linjalen eftersträvat hela tiden. Att få till stånd en öppen och demokratisk diskussion om ombildningsförsöket av kvarteret har hela tiden varit Rädda Linjalens prio ett. Men man måste vara två för att dansa tango och som vi ser det så har Brf:s styrelse och konsulterna på LandahlÖhman gjort allt för att stoppa en öppen debatt i frågan. Möjligheterna att ställa kritiska frågor på deras möten har varit mycket begränsad, för att uttrycka det milt.

Rädda Linjalen har därför bjudit in till ett stort antal boendemöten dit alla varit välkomna oavsett åsikt i ombildningsfrågan och där alla haft rätt att yttra sig utan att bli avbrutna av mötesledningen.. Förutom detta så har vi vid några tillfällen särskilt bjudit in Brf:s styrelse för att ge dom en chans att ge sin syn på saken. På vårt sista bomöte innan köpstämman den 2:a april överlät vi hela mötet till Anders Werkö och Eva Fee.

På din blogg brukar vi i Rädda Linjalen ofta anklagas för att vilja undvika frågor som handlar om ekonomi och vara styrda av vår ideologi. Vi har svårt att känna igen oss i den beskrivningen eftersom merparten av Rädda Linjalens utskick och möten handlat just om boendeekonomi i allmänhet och Brf:s ekonomiska plan i synnerhet. Frågor om demokrati och boendeinflytande är annat som funnits på vår agenda. När det kommer till ideologi och politiska uppfattningar så utgör vi i nätverket Rädda Linjalen en brokig skara. Det som förenar oss är att vi alla tycker att en ombildning av kvarteret Linjalen är en mycket dålig ide´.

Till vårat Bomöte på måndag, den 17 augusti, har vi återigen bjudit in Brf:s styrelse för att diskutera den ekonomiska planen. I vår inbjudan är vi tydliga med att styrelsen får komma med förslag om upplägget av en sådan debatt. Vi är öppna för alla förslag så länge de bidrar en vettig diskussion.

Med tanke på alla diskussioner som förts mellan oss via blogginlägg så hoppas jag att även du kommer till mötet. Möten mellan människor (IRL), även med vitt skilda åsikter, brukar bidra till att förståelsen för ”motpartens” bevekelsegrunder ökar. Som du så riktigt påpekar ska vi ju fortsätta att leva som grannar även efter den 27 augusti.

Vad gäller dina övriga kommentarer så överlåter jag till andra att svara. Bara en sak . Med mörkblå värderingar syftar jag på de åsikter som torgförs i kommentarer på din blogg om gamla människor och andra grupper som beskrivs som svaga eller besvärliga. Alla fåniga antydningar om min och andras påstådda kopplingar till kommunistiska organisationer påminner också om gammal högerretorik från en svunnen tid.


Hoppas vi ses på Bomötet den 17 augusti
Olof Fryklöf/Rädda linjalen

Ja till hyresrätt sa...

Markus, om du inte uppskattar hyresrätten som boendeform och tycker att allmännyttan är en dålig värd, varför valde du att flytta hit till Linjalen och hur länge har du bott här?

Har aldrig sett dig på några möten så jag väljer att ställa frågan här.

Anonym sa...

Jag vill också gärna att Marcus kommer till mötet och förklarar lite närmare hur vårt livs affär och det där fantastiska erbjudandet egentligen ser ut. Han måste ha hittat något i den ekonomiska planen som ingen annan upptäckt.
Själv tycker jag att det är en riktig blåskalkyl som verkligen suger. Jag är fullt öppen för att låta mig övertygas om att jag har fel i detta av Marcus, Eva Fee och resten av styrelsen.
Den 17 augusti hoppas jag få saken klargjord.

Anonym sa...

Ja till hyresrätt:
Ännu ett personfixerat inlögg men återigen; Markus är inte brf, inte styrelsen och ärligt talat inte en person som någon borde ta ställning utifrån, lika lite som Johan, Olof, Lasse och övriga i RL, Detta är inget personval utan som Markus skriver snarare ett val mellan olika risker och möjligheter Det finns risker och möjligheter oavsett boendeform men dessa har inget att göra med personer!
Var f ö för första gången på ett RL-möte i måndags och stämningen var förvånansvärt lågmäld och tolerant och inte alls så rabiat som jag kanske hade förväntat mig. Detta ger förhoppningar om att det oavsett utgången av köpstämman nog inte ska bli några problem att leva ihop i kvarteret i framtiden. Stämningar må piskas upp men det känns som den klassiska fotbollsklyschan att efter matchen tar man varandra i hand och går till Kvarnen för en öl tillsammans!

Anonym sa...

Har blivit påhoppad av styrelsens ordförande nere på gården som följde efter mig och sa att hon ville övertala mig att rösta ja. Är det brf:s sätt att ge information? Kalkylen är ett dåligt skämt och styrelsen har visat sig vara både okunnig och otrevlig. Jag skäms över att vara medlem och lämnar föreningen!

Anonym sa...

Lite offtopic, men till både olof fryklöv och markus fr ombilda linjalen:
Man kan inte sätta politiska värderingar el åsikter på folk som tycker på ett visst sätt i ombildningar.
Jag känner folk som röstar höger men är för hyrerätten och mot ombildningar och jag känner folk som röstar vänster som jättegärna ser fler ombildningar.
Så bara man är för el emot ombildning betyder inte att du vet vad den människan står politiskt.

Anonym sa...

Till marcus: visst finns det brf som är välskötta, men det finns undantag också. Själv känner jag folk som bor i brf både bra och dålig sådan. Tycker heller inte alls att brf brukar vara mer välskötta. Pratade med en fr en brf i veckan och han var förvånad över hur lite teknisk besiktning man gör vid ombildning och hur lite pengar som verkar avsättas till fastighetsförvaltning bla. Han tyckte väl iochförsig att ombildning kan vara bra men inte med de förutsättningar vi får idag. Utan han tyckte det skulle vara mycket mera noggranna kalkyler tex och bättre besiktningar mm mm

Anonym sa...

Marcus nämns 17 gånger i dessa 30 kommentarer. Marknadshyror eller Stockholmsmodellen nämns inte en enda gång. Vilket är rädda Linjalens fokus?

Och varför måste man komma och förklara sig för er bara för att man är av en annan åsikt? Eftersom ni gör anspråk på att vara de enda förnuftiga människorna och dom enda som förstår något (trots att 200 hushåll röstade JA) så har jag ett annat förslag. Gå ner till styrelsens och förklara varför det är en så dålig idé att ombilda! Om det är så dåligt som ni påstår är det ju bara att förklara. Jag kan garantera att ingen (inte styrelsen heller) vill göra något som inte är bra. Har ni det svart på vitt är det ju bara att visa det, så blåser vi av alltihop.

Ni väljer att satsa på personförföljelser istället. Varför?

Rädda Linjalen sa...

Anonym 14.31:

1. Bloggen handlar vare sig om hyror eller räntor. Det här blogginlägget handlar om att Brf först bröstar sig över hur fint man kommer att göra i Linjalen, för att i nästa sekund gegga ner hela kvarteret med klistermärken som man satt på de mest konstiga ställen. De ämnena har vi skrivit och haft möten om flera gånger tidigare. Thats why.

2. Jag har försökt att gå ner och prata med styrelsen, men det är svårt att prata med folk som vare sig kan eller vill lyssna på argument som inte passar dem.

3.Vi har, svart på vitt, visat en mängd exempel på varför det är en vansklig glädjekalkyl man försöker få folk att rösta ja till. Inte heller det vill man lyssna på. Därför väljer man att inte ha några riktigt öppna möten, utan "informationsmöten" dit grannarna kan komma en och en. Allt för att undvika debatt i ämnet.

4. Vi har bjudit in hela styrelsen, samt Markus, till vårat öppna bomöte i morgon måndag. Vi har lovat en öppen diskussion som även Brf kan vara med att lägga upp riktlinjelrna på. Vi hoppas verkligen att styrelsen är beredd att ta en debatt om den ekonomiska planen och förklara för alla som tvekar på vilket sätt den är så bra som de påstår.

Johan Johanson / Rädda Linjalen

Anonym sa...

Anonym 14:31

Om det är några som satsar på rena personförföljelser så är det brf. Just nu går det inte att passera gården utan att de springer efter och försöker övertala!

Om du kan garantera att det går att diskutera med styrelsen så gå ner på gården och fråga varför de tror att det går att driva en fastighet med en månadsavgift på 15 kr per kvm. Sedan kan du redovisa svaret här. Lycka till!

Gella sa...

För 30 år sedan hörde jag mina föräldrar tala om det här kvarteret som rena slummen. Nu är det ett privilegium att bo här och lägenheterna är mer än åtråvärda. Jag har inte sett varesig fylla eller skadegörelse på flera år. Ni ska inte tro att det sups mindre i fina BR-lägenheter på Östermalm.
Nu måste jag gå och lägga mig för trots att jag väl måste räkna mig till de där socialfallen som ni skattebetalare försörjer så måste jag upp på måndag morgon.

Gella

P.s Mitt brev publiserades aldrig på BRF-bloggen trots att jag bad om det.

Gella sa...

Föresten har jag inget problem med att vara ett socialfall. Förr eller senare behöver vi alla tas hand om. Man kan få en istapp i huvudet eller snubbla på ett trasigt brunslock och vips är man ett socialfall. Jag vet mitt värde och det hänger inte på befattning eller lönegrad. Sådana kan man bli av med snabbare än man anar i dessa tider.
Gella

Anonym sa...

Gella påpekar viktiga saker. Ödet drabbar alla olika, men den största bristen eller handikappet en människa kan besitta är avsaknaden av förståelse för andra. Den gör sig påmind ofta i kvarteret just nu, och det får mig att må illa.
Tusen tack till Gella för att du är modig nog att säga ifrån. Du för många människors talan och det behövs verkligen så som det här har urartat.

Siargatan sa...

Helene den 14 augusti 2009 16:57:
Jag vet inte om man får slå ut väggar i sin hyreslägenhet. Men jag vet att ordföranden i brf har gjort det. Du kan ju alltid ta en fika på gården och fråga henne.
Antingen är det helt ok eller också är det den gamla vanliga brf retoriken som gäller. Bestämmelser är till för att tolkas till sin egen fördel, och om det inte går är det bara att strunta i dem.

Anonym sa...

...för övrigt är klistermärken på fönster och lyktstolpar ett brott mot ordningslagen. Marknadsföring genom skadegörelse!?

Det blir bara proffsigare och proffsigare.

Strategisk Marknadsföring sa...

Tack för ett roligt inlägg!

Mvh
Magnus