måndag 5 januari 2009

ÖPPET HUS - TORSDAG 8 JANUARI Kl 17-20


Det är lite av uppånervända världen för oss i Linjalen just nu. Den ena dystra prognosen avlöser den andra. Bara Landahl Öhman och Brf Linjalens styrelse verkar ha missat något som hela världen pratar om. Mitt i allt detta förväntas 455 hushåll ta flermiljonlån och ge oss in i en marknad som aldrig varit så osäker som nu. Man upphör aldrig att förvånas.

Därför: Hjärtligt välkomna till Rädda Linjalens första Öppna Hus för året.
Torsdag 8 januari
Kl 17-20
i samlingslokalen, Åsögatan 79

Dräll gärna in, ta en fika, diskutera och ställ frågor. Rädda Linjalen anser att det här ombildningsförsöket är fel sak, gjort på fel sätt, på fel tid, av fel folk - och vi har inga problem att förklara varför.
...och stod det inte klart för var och en hur körd omvandlingsidén var redan förra året kan vi presentera några osande heta länkar ur dagens DN:

BOSTADSPRISERNA SPÅS FALLA 2009
Experterna är eniga. Trots räntesänkningar fortsätter bostadspriserna falla under 2009. Arbetslösheten avgör om nedgången hamnar kring 10 eller 20 procent. Köpte du bostad i slutet av 2007? Läs då detta sittande...
LÄS HELA ARTIKELN HÄR

RISK ATT DITT LÅN BLIR STÖRRE ÄN DIN BOSTADS VÄRDE
Tog du ett jättelån när du köpte din nuvarande bostad?
Var varnad. 2009 kan bli året då lånet överstiger bostadens värde. Ja, din bostad är ditt hem. Men det är också en investering på en marknad. Och enligt experterna är risken överhängande att bostadsmarknaden faller med så mycket som 20 procent under 2009, kanske mer på sina håll.
Och någon snabb återhämtning är inte att räkna med. Många talar om en vändning 2010 eller 2011. När är vi tillbaka på 2007 års prisnivå? Ingen vet. Det kan ta 45 år. Men det kan lika gärna ta 10 år.
LÄS HELA ARTIKELN HÄR

Vi är, tyvärr, inte ensamma om vår situation. På Torkel Knutssonsgatan går man igenom samma sak just nu. Glädjande för oss är dock att många som befinner sig i samma läge som oss hämtar information och hjälp från oss och våran blogg.
HÄR KAN NI LÄSA VIDARE

...en som ledsamt nog inte kommer att dyka upp på torsdagens Öppna Hus är Eddy, en av våra stammisar. Tyvärr avled han plötsligt för några dagar sedan.
Vi kommer att sakna dig Eddy, men vi lovar att kämpa vidare tills ombildningsförsöket är över och bortglömt precis som du hade velat. En härlig snubbe som du kommer vi däremot aldrig att glömma!

Alltså: Torsdag 8 januari kl 17-20 i samlingslokalen.
Vi syns!

Johan Johansson / Rädda Linjalen

8 kommentarer:

PIA sa...

När jag tittat på länkarna känns det nästan overkligt att man fortfarande försöker driva igenom ombildningen.
Vad beror det på? Är bostadsrättsföreningen helt förblindad eller sitter dom fast i någon överenskommelse med ombildningskonsulterna?
Lycka till i alla fall. Jag känner mycket för er och tycker att ni gör en jättebra insats för hela Stockholm.

Varma hälsningar från Solberga

Anonym sa...

Ja det sistnämnda stämmer nog ganska bra, åter igen får man ta del av information som visar på negativa resultat vad det gäller att köpa Linjalen men Brf kommer aldrig med någon motförklaring till varför dom vill fortsätta med denna ombildning. Ja vet inte om det är okunskap eller om dom inte läser dagspressen. Men vi hoppas att det kommer något snart..

suck
Bisan

Anonym sa...

Solberga och Södermalm där har du skillnaden! Men visst jag tror nog också att de är förblindade men det är nog Rädda linjalen också.

Anonym sa...

Rädda Linjalen är inte förblindad! Jag vill så väldigt gärna att det INTE ska bli något "köp"! Jag behöver inte köpa något jag redan har!

Anonym sa...

Så sant så sant, varför ska man köpa något man redan har, förblindade är vi nog inte i Rädda Linjalen men därimot är vi nog ganska realistiska :-)

Johan Johansson sa...

Nog har det gjorts ett otal tvivelaktiga ombildningar i både Solberga, Östberga, Bromma, Sundbyberg och andra ställen. Skillnaden ligger knappast i läget. Snarare är det så att många människor hänger på tåget så fort det viskas om bostadsrätter. Många ser tyvärr själva begreppet som ett automatiskt "klipp".
Upprepas ett mantra tillräckligt ofta blir det en sanning för många människor. I dom situationerna är det lätt att bli förblindad.

Att sanningen ofta ser annorlunda ut har många nyblivna bostadsrättsägare just upptäckt, och den baksmällan blir både dyr och långvarig. Det vet jag av egen erfarenhet. Jag har sett det själv på nära håll i min egen familj.

Det gäller m.a.o. att vara om sig och kring sig - inte krita på första bästa bondfångarerbjudande för att grannarna hetsar mot bättre vetande.

Vi i Rädda Linjalen är en väldigt blandad skara. Här finns visserligen folk som av olika anledningar är emot ombildningar i alla lägen - men även de som i grunden är för bostadsrätter.

Personligen har jag ingenting emot bostadsrätter, men jag tycker att det är fel att ombilda allmännyttan. Det finns de inom Rädda Linjalen som inte har samma åsikt som jag - och det är just detta som är våran styrka.

Det vi har gemensamt är att vi är såpass insatta och pålästa i ombildningsprocesser så vi begriper att omvandlingsförsöket av kvarteret Linjalen är en usel idé, oavsett våra personliga infallsvinklar.

Att vi samlats inom Rädda Linjalen känns, just tack vare våra olika perspektiv på saken, som ett gott tecken på att vi inte riskerar att bli förblindade.

Omvandlingsförsöket av Linjalen känns som fel sak gjort på fel sätt på fel tid av fel folk. Hitills har vi bara fått saken mer och mer bekräftad, för att inte tala om den totala avsaknaden av hållbara argument på att vi skulle vara fel ute.

Vi hoppas att få stopp på detta så fort som möjligt så att folk i vårat kvarter ska slippa leva i denna evinnerliga ovisshet.

Haregott!
Johan Johansson / Rädda Linjalen

Anonym sa...

Tack för ett väldigt bra möte. Bra med en träff där alla får komma till tals.

Anonym sa...

Jag vill också tacka för ett bra möte (som det för det mesta är i Rädda Linjalens möten)men jag förstår inte varför vissa absolut måste protestera om allt som rör Rädda Linjalens information. Om man t.ex. tycker att det är fel att lägga lappar i brevlådan så är det ju bara att kasta dom i soporna man behöver ju inte göra så stor affär av det...!!?? men men alla får ju ha sin åsikt, men det finns väl viktigare saker att lägga energi på.