torsdag 26 februari 2009

Kom på fest på söndag!



VÄLKOMMEN PÅ GRILLFEST!

Kom och träffa oss och grannarna. Vi tänker grilla korv
(även vegetarisk) diskutera, umgås och roa oss.
Medtag egen dryck!

I KVARTERSLOKALEN UNDERHÅLLER

FINN ZETTERHOLM
STEFAN SUNDSTRÖM
SANNA CARLSTEDT


När? Söndag 1 mars, från kl 15.00 i och utanför samlingslokalen, Åsögatan 79

Välkomna!
Nätverket Rädda Linjalen

25 kommentarer:

Anonym sa...

Wow, vad trevligt! Ja, är det något trevligt som händer i Linjalen så nog är det Rädda Linjalen som ligger bakom. Räkna med mig som gäst på er fest!

Anonym sa...

Åååå, jag hade så gärna kommit! Men jag ska till Östersund och hälsa på tio små söta welsh corgi cardigan-valpar som bor där...

Från Torkel Knutssonsgatan önskas alla en trevlig eftermiddag vid grillen :-)

Anonym sa...

Det ska bli jätte trevligt att få byta lite tankar med sina grannar under så trevliga former, jag håller med den första talaren "ska det bli nåt så är det Rädda Linjalen som tar tag i det"

Anonym sa...

Det här verkar vara ett alldeles utmärkt exempel på grannsämja och boendeinflytande!

Ulrika

Anonym sa...

Tack för tidningen förresten. Den visar med besked vilka som besitter den djupaste kunskapen om den här ombildningen. Det finns flera som skulle ha nytta av att fördjupa sig i den.

Ulrika

Unknown sa...

Hej Ulrika!

Tidningen är tänkt att ligga som pdf här på bloggen för alla intresserade och boende utanför kvarteret att ladda ner. Alla boende i kvarteret har ju fått ett eget pappersex.

Anonym sa...

Jättekul, det här bevisar verkligen hur bra man kan ha det om man bor i hyresrätt!
Tycker inte vi ska släppa in några BRF:are på festen, det är så trista när de bara snackar räntor och kr/kvm hela tiden.

Olof sa...

Bodil>>
Alla hyresgäster på Linjalen är välkomna till festen. Rädda Linjalen är för en dialog i alla lägen och har hela tiden haft som målsättning att verka för att alla ska få komma till tals.

Så vill någon från BRF:s styrelse komma för att diskutera ombildningen eller bara umgås med sina grannar så är de självklart välkomna att delta.

Rädda Linjalen stänger inga dörrar!

Anonym sa...

KÖR HÅRT! Jag följer med spänning vad som händer hos er. Sitter i en liknande situation i våra hus i Vällingby.
Jag har varit högljutt emot alla ombildningsplaner sedan dom dök för snart ett år sedan. När jag fick nys om er blogg kan jag slipa argumenten ytterligare. Jag trodde till slut att folk skulle kasta ruttna tomater på mej efter alla angrepp jag gjorde mot styrelse och konsult, istället visade det sig att jag har fått många med på min sida...
Grannsämja när den är som bäst och när vi har ett gemensamt fiende.


Johan: Jag är "Speaker-Tobbe", you know...

Anonym sa...

Hej Tobbe, och tack för senast. Jag hade ingen aning om att du var i samma situation som vi. Men, precis som du ju redan upptäckt, är vi många som faktiskt medvetet valt hyresrätt som boendeform. Ofta är många grannar rädda, osäkra och tror sig redan från början vara i minoritet.

Jag är övertygad om att det i dom flesta fall egentligen inte stämmer. Pratar man bara med varandra och sprider information upptäcker nog de flesta att det stora flertalet trivs alldeles utmärkt som det är.

Jag kan fatta att folk kan vara positiva till ombildningar. Ett privatägt mellanliggande hus inne i stan med 12 lägenheter är en sak. Då kan det nog vara en utmärkt idé. Men att, som här och förmodligen även i ditt fall, ombilda gamla miljonprogramsområden känns rätt och slätt ganska korkat. Sätter man sig in i förhållandena är det glasklart att sådana ombildningar har ett upplägg som bara gynnar de som vill sälja, dra och lura på problemen på någon annan. Vi som bara vill bo kvar drar den stora nitlotten om vi köper. Det är det som vi måste få folk att förstå. Bostadsrätter innebär inte himmelrike och pengar per automatik, även om många tyvärr verkar tro det.

Kul att du inspireras av vår blogg. Det är just det som är meningen. Finns det något vi kan göra hoppas jag att du inte tvekar att höra av dig. Du vet var du hittar mig.

Kör hårt broder!
Johan / Rädda Linjalen

Anonym sa...

Hurra. Party i parken! Men hur i jösse namn har ni lyckats få dit alla dessa förstklassiga artister?
However. Jag kommer att vara där. Jag älskar både kvarteret och alla mina tappra grannar!
Rädda Linjalen!

Anonym sa...

Det är våran Johan, han kan den mannen. Han inte bara fixar artister, han (med många fler i Rädda Linjalen) kan det mesta som behövs för att göra livet lite lättare för oss nej-sägare :-)

Anonym sa...

Kul men folk, kanske det inte blir några fester när vi väl sitter kvar för att vi inte ombildade, själv har jag blivit omvänd till andra sidan kanske vill köpa om jag får chans.

Anonym sa...

Omvänd eller ej var och en gör vad den själv anser att den vill lägga sin framtida ekonomi på. Vad det anbelangar fester så har det väl inte att göra med om det är brf eller inte, det har funkat bra hittills trots att det är hyresrätt. Däremot tror jag inte vi skulle ha råd att ha fest efter ett ev. köp, tyvärr är jag inte lika lättlurad som dig.

Anonym sa...

Till anonym (kl 10:25). Under de 10 år jag har varit hyresgäst har det varit sammankomster och fester varje år. Tänker bo kvar och det gör att ett köp inte känns aktuellt. Varför betala dyrt för något man redan har? Nej, de som vill tjäna på det här tänker köpa, sälja och flytta i rask takt. Och då struntar de väl i om det blir fester i kvarteret eller ej, de bor ju inte här längre.

Anonym sa...

Brf är ju dokumenterade festfixare. Vem drar sig inte till minnes allt lajbans dom har legat bakom?
Den kokande atmosfären på deras garagemöte till exempel. Hålligång på högsta nivå, eller hur?
Partyfaktorn och sammanhållningen i Linjalen är så långt från brf det går att komma. Tack till alla er som förgyller vår tillvaro.

Inger sa...

Hej Linjalen!

Hoppas ni får det trevligt på festen och att den stärker ere alla i kampen mot bostadsrätteriet.

Här är det inga fester längre. Bostadsrättarnas böjelser för kollektiva aktiviteter är nämligen lika med noll både när det gäller styrelsearbete, blomsterplantering och annat.

För var det annorledes. När den lokala hyresgästföreningen ansvarade för trädgårdsskötseln (genom avtal med Stockholmshem) var det fint på gårdarna, alla kände varandra och festerna var stora och glada.

Så: stå på er!

Hälsar Inger i Björkhagen (som tyvärr inte kan komma till er imorgon trots att jag gärna gjort det)

Unknown sa...

Hejpåre Inger!

Du är hjärtligt välkommen precis när du vill. Det skulle vara skoj att skicka dig tidningen vi precis fått klar. Vi har ju en av dina förnäma blogginlägg i den.

Pussar från Johan & alla andra i Rädda Linjalen

Anonym sa...

Nu jävlar ska det suuupas!

Fram med spriten, jag vill dansa!

Rädda Linjalen sa...

Gunnel:
Kom gärna, diskutera, umgås och dansa. Toksup efteråt om du känner för det, men hos oss blir det prat, musik och förhoppningsvis pingis.
Hurra!

Johan / Rädda Linjalen

Anonym sa...

Ja det där med att supa är väl inte så bra i nuläget det blir kanske bara otrevligheter och det är ju inte därför vi träffas.
Vill man diskutera ska man nog vara något så när nykter annars blir det bara fel. Vi hoppas på en jätte trevlig dag med Rädda Linjalen gänget.
Stor sol från en glad hyresgäst!

Anonym sa...

Trevligt initiativ, men för dom som tycks tro det så har antalet grillfester inget samband med om det är BR eller HR. Och om det fåtal hemska människor som tänker göra ett klipp och sälja sin lägenhet flyttar efter en ombildning kan det bara innebära en sak - grillfesterna skulle bli ännu trevligare efter en ombildning!

Unknown sa...

Tack alla kära grannar för en trevlig dag.
Nu börjar vi komma till något som kan kallas grannsämja. Den behöver bevisligen inte kosta ett öre.

Tack till alla underbara grannar som kom och gjorde allt till en skojig fest. Tack till Finn, Stefan, Sanna och Daniel för underbar musik!

Mer sånt. Fram för fler kalas på Linjalen!

Det enda som grämer mig var att jag aldrig hade tid att testa pingpong-bordet.

Det tar vi nästa gång!

Johan Johansson / Rädda Linjalen

Anonym sa...

Tack tack och åter tack, det var en helt underbar kväll med sååå underbara artister, och vad roligt att få prata med sina grannar framförallt dom som man kanske inte pratar med så ofta. Tänk vad situationer kan sammanföra människor. Hoppas det kan bli fler så här trevliga tillställningar.
(Vi är säkert fler som kan hjälpa till också)

Anonym sa...

Tack för en fantastisk festdag!
Trots att jag inte bor i kvarteret reste jag in till er fina gård för att få träffa er jag bara läst på bloggen och få ytterligare argument inför köpstämman här hos oss i Aspudden.

Tack än en gång för ett fantastiskt initiativ och all hjälp och stöd ni ger alla oss andra i samma situation!

Lena från Aspudden