fredag 29 maj 2009

Styrelsen och "demokratigruppens" obefintliga kommunikation


"Demokratigruppen" och DERAS BREV har inget som helst samband med styrelsen, hävdar Fredrik Åhlen, som svarar på "demokratigruppens" hemliga telefonnummer. Så här skriver han på jasidans blogg: "Vill vara tydlig med att dokumentet som delades ut lördagen den 23:e maj inte har någon koppling till BRF-styrelsen mer än att vi bor i samma område och har vissa saker gemensamt som respekt för våra grannar".

Hur "demokratigruppen" kunnat skicka ut dokumentet från köpstämmans justeringsman vill man inte svara på, men det är ett internt dokument som bara delgivits brf Linjalens styrelse, Stockholmshem och Landahl Öhman.

Johanna Hampinen i Brf Linjalens styrelse förnekar även hon något samband mellan styrelsen och "demokratigruppen". Nej nej, styrelsen har absolut ingenting med "demokratigruppen" eller deras förehavanden att göra.

Då Fredrik och Johanna bor ihop känns dessa förnekanden ganska långsökta. Talar de sanning måste det vara tyst runt matbordet hos Fredrik och Johanna, väldigt tyst.

Vi har därför flera gånger ställt dessa frågor till Johanna och Brf Linjalens styrelse. Vi väntar fortfarande på svar:
  • Ska vi tolka det så att demokratigruppen verkar helt fristående från Brf Linjalens styrelse?
  • Ska vi tolka det så att styrelsen inte informeras om demokratigruppens aktiviteter?
  • Tar styrelsen avstånd från demokratigruppens anklagelser att aktiva i Rädda Linjalen arbetar med hot, förtryck och angiveri?
Att dessa gäng samtidigt uppmanar oss att ta miljardlån och framställer Brf Linjalen som ansvarstagande hyresvärdar är en annan sak värd att fundera lite över.

Johan Johansson / Rädda Linjalen

37 kommentarer:

Anonym sa...

Nej nej, här finns inget sammanhang. Är det någon mer än jag som kommer att tänka på den där presstalesmannen i Irak?

Anonym sa...

Här är det med länken mellan Rädda Linjalen och Lokala Hyresgästföreningen. Ni har ju frenetiskt vägrat erkänna att dessa två består av samma personer trots att detta är motbevisat?

Rädda Linjalen sa...

Har vi?
Vilka Lokala Hyresgästföreningens styrelse är står uppsatt i varje port. Rädda Linjalens kontaktpersoner står med telefonnummer överallt.
Däremot är det två olika saker, vilket vi är noga med att skilja på.

Till saken. Vi väntar fortfarande på svar från Johanna.

Pär sa...

Samband? Var har ni fått det ifrån? De säger ju att det inte finns något sammanhang, och inte skulle väl någon ur styrelsen fara med osanning?
Jag tror att justeringsdokumentet blåst ut genom fönstret när det var städdag på stockholmshem, och av en slump for ända hit och in genom balkongdörren hos Fredrik. Givetvis när han var ensam hemma.

Anonym sa...

Jag har själv tidigare jobbat aktivt inom Brf-Linjalen och är därför rätt skeptiskt till det som påstås i inlägget

Stämmer det som sägs i erat inlägg så är det pinsamt för oss. Om det inte stämmer så är det en katastrof för RL:s trovärdighet.

Utan att kunna bevisa något så har jag väldigt svårt att tro på att det finns någon koppling mellan Brf och demokratigruppen. En seriös Brf jobbar helt enkelt inte på det sättet Jag känner också flertalet i den nuvarande styrelsen, inkl. Johanna, och vet att de aldrig skulle sänka sig till den nivån som demokratigruppen gjort

/Övertygad vän av bostadsrätt

Anonym sa...

Eftersom Johanna i Brf-styrelsen tydligen inte vill skriva kommenatarer direkt hit så skickar jag en liten kommentar av henne från ombilda-bloggen till er. Läs det två gånger så inser ni komiken.

""Ja, låt oss nu ta kontrollen över våra boendekostnader. Det skulle kännas bra mycket tryggare att bo i bostadsrätt och veta att alla som äger fastigheten har samma mål, det vill säga att ta väl hand om kvarteret och hålla nere kostnaderna.

Alla medlemmar i bostadsrättsföreningen se till att komma på årsstämman den 3 juni och rösta ner motionen. Detta är VIKTIGT för annars blir det inte någon ny köpstämma!!!!! Ta dig tid och kom! Varje medlem får bara företräda en hyresgäst, portombuden likaså, det är alltså inte 30 fullmakter/portombud såsom på en köpstämma. Jag uppreppar kom till årsmötet och rösta ner motionen så att vi har chansen att köpa vårt härliga kvarter! / Johanna, Styrelseledamot""

Säg inte annat än att de har humor i Linjalen-styrelsen. Vad ska man säga? Kissnödigt desperat och oroad över om man verkligen har sina medlemmar i ryggen.

Mvh
Egon Egon

Granne i port 72 sa...

Herregud så pinsamt. Vi är många som väntar på ditt svar Johanna.

Anonym sa...

Det är självklart att BRF inte har stöd från alla sina medlemmar. De struntar ju i oss! Styrelsen och en liten klick anhängare kör sitt eget race ivirigt påhejade av den s k "demokratigruppen". Dessa två är med allra största sannolikhet sammankopplande. Och det är inte bara pinsamt. Det är oseriöst. Jag röstar NEJ på onsdag. Det är det enda vettiga jag kan använda mitt medlemsskap till.

Inte godtrogen sa...

Johanna i styrelsen vill alltså att alla medlemmar ska "komma på årsstämman den 3 juni och rösta ner motionen. Detta är VIKTIGT för annars blir det inte någon ny köpstämma!"

Inför köpstämman den 2 april sa styrelsen att det var det "slutliga mötet och sista chansen". Det visade sig vara en lögn.

Inför årsmötet den 3 juni säger man nu alltså detta. Är det ännu en lögn?

När kan man i såfall börja lita på styrelsen? Troligen aldrig!

Anonym sa...

"På RL:s blogg så börjar man nu komma med lögnaktiga påståenden om samboförhållanden inom Brf. Idag är det Johanna som man granskar och vill länka henne till demokratigruppen genom att påstå att hemmes sambo leder den gruppen. Så lågt!

Ragnvi Svärd brukar ibland skriva på RL:s blogg och nu här. Är det möjligen så att Ragnvi genom giftermål kan kopplas till Rädda Linjalen? Är det tom så att vi kan ana den publicitetsskygge justeringsmannens bakom Ragnvis text.

Vad har detta med Ragnvis text att göra kanske ni frågar er. Ingenting svarar jag. Precis som att Johannas privatliv inget har att göra med demokratigruppen."

Kommentar på Markus Göthes Ombilda Linajlen-blogg idag 20:31

Anonym sa...

Jag har en låt i bakhuvudet men kan inte komma ihåg titeln.

Den gär:
Give me truth Johanna , give me truth Johanna....
before the da da da...

Nån som vet titel och artist?

Skojfrisk kanalje

Anonym sa...

Istället för att spekulera kring vad Johanna och Fredrik pratar om vid sitt köksbord borde vi diskutera för och nackdelar med en ombildning.

En granne sa att det är så bra att bo i hyresrätt för då vet man säkert hur mycket man ska betala.

Jag håller inte med om det längre.

Jag är orolig över stockholmsmodellen som media skrivit mycket omnyligen (läs här: http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_2963659.svd).

Nu känns framtida hyror allt annat än säkra och ingen vet hur utvecklingen kommer att bli. Men att hyreshöjningar är att vänta för oss innerstadsbor är uppenbart. Hur stora blir de? Ingen vet säkert men alldeles för stora tror jag.

Anonym sa...

Gunilla T-B säger att:
KOOPERATIVT ÄGANDE FÖR GEMENSAM NYTTA OCH NÄRA INFLYTANDE!

Hej
Är det ett kooperativ vi talar om. Jag röstade JA men gillar inte SKB. Jag trode att en Brf alltid var en ekonomisk förening och inte en kooperativ sådan. En kooperativ bostadsrätt går inte att sälja med vinst och vad är då poängen? Nu vill jag ha en förklaring!

Lågmält affärsbiträde med ambitioner

(kopia till Rädda Linjalen)

Anonym sa...

Man pratar om Stockholm modellen vid hyrerssättning vad är det? Kan någon lättfattligt förklara?
/undrande

Anonym sa...

Ånnu en höjdare från motstådarbloggen.

"Ett förslag. Kan inte Brf och Rädda Linjalen ha någon typ av gemensam aktivitet så att alla på Linjalen kan träffas,vara normala umgås och skratta tillsammans? Nu känns det som om ni hatar varandra eller nästan i alla fall.

Om det blir bostadsrätt så undrar min fru vad som händer med hyresgästföreningens utflykter och våran kvarteslokal

Kan inte hyresgästföreningen som de flesta har förtroende för komma ut med lite information så man förstår hur man ska ställa sig? Kanske kan dom ordna en träff mellan Brf och Rädda Linjalen? Jag tror att många skulle vilja se det! DEt känns inte bra som det är!
/elak farbror"

Om Brf ställer sig bakom detta så tror jag att även ni i RL skulle kunna tänka er att låta lokala hyresgästföreningen "medla"
Markus tycks gilla tanken eftersom han lägger ut kommentaren. Han lär knappast tycka något utan godkännade uppifrån. Fundera lite på det ni i RL. Fienden vill kapitulera med värdighet,

Egon Egon

Anonym sa...

Skojfrisk kanalje;
Eddy Grant-Give Me Hope Jo'anna, syftar på Johannesburg när apartheid fortfarande regerande.

Anonym sa...

Fin bild på Helan & Halvan... tyvärr tillhörande ett ett helt ointreeant försök att skapa en storm i ett vattenglas! Laurel & Hardy vrider sig nog i graven...

Anonym sa...

ahaahahhaa, och ni fortsätter den totalt ointressanta diskussionen om kopplingen mellan BRF's stryrelse och demokratigruppen.
Problemet är att RL's koppling till lokala hyresgästföreningen rimmar väldigt illa, men det går nog inte in i huvet hos raddalinjalen anhängarna.


//Patrik

Anonym sa...

Hej alla debattörer. Det pratas mycket om "marknadshyror" på båda Linjalenbloggarna. Det är ändå viktig att komma ihåg att det inte är "marknadshyror" som införts. En mer nyanserad beskrivning av Stockholmsmodellen finns att läsa på http://tinyurl.com/oxyz54

/Henrik

Anonym sa...

Tack för länktipset! Äntligen lite saklig information om Stockholmsmodellen. Håller med Henrik om att debatten kring "marknadshyror" ofta känns onyanserad, inte minst i media som ju gärna överdramatiserar för att sälja lösnummer.

I verkligheten handlar det alltså om en systematiserad hyressättning som efter besiktningar och förhandlingar kommer att införas under tio års tid. Och även i fortsättningen kommer allmännyttans hyresnivåer att vara normgivande. Det visar hur viktigt det är att den här boendeformen bevaras!

Anonym sa...

henrik!?!?
en nyanserad bild?
länken går till HGF, det är ju dom som lagt förslaget då är det väl inte nyanserat.
om simon säger hoppa, hoppar du då?

Anonym sa...

Svar till Egon:

Alla i hela kvarteret är välkomna till de många Öppet Hus som Rädda Linjalen har anordnat ända sedan i höstas. Även BRF-styrelsen har vid ett flertal tillfällen särskilt bjudits in men de har oftast valt att inte dyka upp.

Även Lokala Hyresgästföreningen Linjalen har hållit flera informationsmöten, inte minst inför köpstämman i april.

Så ointresset finns framför allt hos Brf-styrelsen. De bryr sig ju inte ens om att hålla sina egna medlemmar informerade.

Pär sa...

Johanna har varit väldigt aktiv på den här bloggen, och är synnerligen aktiv på jabloggen. Men det här inlägget verkar hon inte sett.
Hon verkar ha en väldigt selektiv inställning till tillvaron och sin familj tycker jag. Ibland finns dom liksom inte.

Maria sa...

Svar till Egon:

De båda parterna - HGF och Fastighetsägarna - är väl medvetna om problemen på hyresmarknaden. En sida av problemet kan du läsa mer om i en DN-artikel här:

http://www.dn.se/sthlm/halften-av-alla-unga-mellan-20-och-27-ar-saknar-bostad-1.763928

Stockholmsmodellen är ett förslag framtaget av en projektgrupp på uppdrag av Hyreskommittén och det ska nu behandlas av de båda parterna.

Kommentar från HGF:

http://tinyurl.com/oxyz54

Kommenterar från Fastighetsägarna:

http://www.fastighetsagarna.se/web/Stockholmsmodellen_-_forslag_till_ny_hyressattning.aspx

Nu har du en nyanserad bild från båda sidorna. Att prata om "marknadshyror" är därmed onyanserat. Det vill ingen av parterna och inte ens politkerna verka för. Däremot tycks det vara ombildningsivrarnas enda argument som de desperat upprepar i alla sammanhang.

Maria sa...

Sorry Egon, min kommentar var menad som ett svar på en kommentar lämnad av "Anonym 16:05".

N I Högen sa...

Jag har följt er blogg länge men aldrig skrivit i den. Jag bor i linjalen och känner kvarteret på gott och ont sedan länge. Jag trivs alldeles utmärkt men skulle aldrig ens drömma om att göra bostadsrätter av den här kolossen.
Det jag häponar över är hur förespråkarna agerar och tänker. Har man ingen känsla alls för ärlighet och demokratiskt förfarande? Varför vill man inte ha ett öppet samtal med medlemmarna och låta dem avgöra frågan själva?

Jag och min granne är väldigt goda vänner. Han röstade ja på köpstämman. Jag röstade inte alls. Båda är vi medlemmar i bostadsrättsföreningen.

Inför årsmötet har han fått besök av ett portombud som ville att han skulle skriva på en fullmakt för att rösta ner Rädda Linjalens motion. Själv fick jag inte samma besök. Därför vill jag bara bekräfta att det är hur tydligt som helst att portombuden har fått listor på hur folk har röstat och gått runt och försökt samla röster emot förslaget från ja sägarna.

Min granne skrev inte på någon fullmakt och kommer inte heller att rösta på nästa stämma. Inför den får säkert jag besök. Jag tycker hela det här förfarandet från styrelsen är totalt samvetlöst bondfångeri. Dom här tokstollarna måste bara stoppas!

Anonym sa...

Svar till Anonym 16:34

Är inte ett dugg förvånad. Är också medlem i brf och deltog på köpstämman men valde att inte rösta (vilket mostvarar en NEJ-röst).

Jag vet inte om det har varit några påhälsningar i min port ännu men ingen har i så fall ringt på min dörr. Så visst känner brf till hur vi har röstat. Det hela är både omoraliskt och obehagligt!

Som bekant kunde man bara rösta JA på köpstämman. Kanske bör styrelsen därför påminnas om att innan dess valde 50 medlemmar att lämna brf och 28 avstod från att rösta. Lägg därtill alla övriga hyresgäster som inte heller vill köpa. Vi tillhör alla den stora majoriteten.

Johannes sa...

Jag undrar varför ni censurerar så himla många kommentarer? Alla klagar ju på det, och det får er inte att framstå som vidare demokratiska. Jag är inte intresserad av att höra att "de andra också gör det", utan vill veta varför ni gör så? Det vore roligt om ni hade statistik på hur många kommentarer som kommer in och hur många ni censurerar. Nu har jag ändå läst inlägg från ett tiotal på andra bloggar och hos er som klagar på er censur. Står inte ni för öppenhet?

Anonym sa...

N I Högen samt Anonym den 31 maj 2009 17:48
:
Återigen denna fråga om att någon "vet" hur man röstat. Kom ihåg arr detta inte handlar om ett vanligt politiskt val utan en medlemsomröstning i en specifik fråga där det fanns tre röstalternativ; JA, NEJ eller att lägga ned sin röst. Ingen har väl förnekat att portombud har listor över hur folk sannolikt röstade. Det är dock förvånande att att nej-sidan finner detta konstigt och framställer det som något suspekt. Vem som helst kan enkelt göra en sån lista utifrån den offentliga röstlängden från köpstämman. 200 av 230 röstbeärtigade röstade ja, 2 nej och 28 avstod. Baserat på kända engagemang i RL eller HGF kan man nog ganska enkelt lista ut vilka de 30 icke ja-röstarna var. Något enstaka fel kan det säkert bli men listan lär bli hyfsat korrekt med denna enkla metod.

Att portombuden inför årsstämman vänder sig i första hand till dom som röstade ja och med större sannolikhet är för en ombildning och mot den inlämnade motionen är väl inte heller speciellt konstigt. Det motsatta tillvägagångssättet vore ju rätt ineffektivt.

Anonym sa...

Hej Johannes 18.41.
Jag har försökt att få in 3st inlägg på Ombilda Linjalen, utan resultat. Jag har skrivit till Demokratigruppen för att få reda på hur man blir medlem 2 gånger, inget svar. Det vore intressant med statistik från båda läger!
Mvh Lena Lindberg 64:an

Anonym sa...

Kära anonym, 30 maj 2009 16:05

Poängen med mitt inlägg var att ett system som ska användas vid hyresförhandlingar framöver inte är samma sak som att marknadshyror är införda. Därför är det fel att prata om marknadshyror.

/Henrik

Johan Johansson / Rädda Linjalen sa...

Anonym 21:07:
Den "offentliga röstlängden" har aldrig lämnats ut till medlemmarna eller gjorts tillgänglig.
Likadant med ett antal andra dokument och protokoll.
Att portombuden har fått röstresultaten från styrelsen och ombetts kontakta de som röstat ja för att skriva fullmakter till årsstämman har verifierats från flera håll. Ändå förnekas det.
Precis som sambandet mellan styrelsen och demokratigruppen. Trovärdighet någon?

Olof sa...

Johannes:
Vad gäller inlägg som inte skickas in anonymt så publiceras de flesta. Detta till skillnad från Ombilda Linjalen-bloggen som i stort sett aldrig publicerar ngt från oss.
Du kan ju kolla själv så ser du att jag har rätt. Hur många inlägg från Rädda Linjalen hittar du där?

Vissa inlägg publicerar vi inte eftersom de inte håller sig till ämnet i tråden. Detta gäller för alla oavsett åsikt.

Vi gör säkert missar ibland men det finns inte tid att hålla koll på bloggen dygnet runt. Det kan hända att vissa inlägg blivit inaktuella pga detta.

Men vår policy är att alla kommentarer undertecknade med en trovärdig signatur ska publiceras. Vi välkomnar debatt. Bloggen är delvis ett svar på de möten Brf/Landahl Öhman höll i höstas där alla obekvämma frågor tystades ner. Att bara ta in Nej-sidans kommentarer skulle göra att bloggen snabbt blev ointressant.

I grund och botten skulle vi vilja skippa kommentarsgranskningen men i nuläget så är det inte möjligt eftersom många tycks älska att sabba trådarna med ovidkommande kommentarer.

Vad gäller statistik på hur många inlägg som inte publiceras så överlåter jag till Johan att svara. Men det är väldigt många som skickar kommentarer då vår blogg tillhör de mer välbesökta.

Så, Johannes och andra som inte delar Rädda Linjalens åsikter, fortsätt att skicka kommentarer. Någon medveten censur förekommer inte från vår sida.

Mvh
Olof Fryklöf/Rädda Linjalen

Anonym sa...

Hej Johannes, vet att du inte är intresserad av att veta detta kanske, men inte en enda av mina kommentarer har Marcus publicerat!

Och det är många, och jag skriver inte elaka saker..bara ifrågasättande etc..

Dessutom har jag märkt att han gjort något med mina kommentarer, för när jag skickar hemifrån så måste jag alltid skriva ordverifieringen 2 gånger, står alltid första gången att det inte går..

men om jag skickar från någon annan dator så är det inte så.
Intressant.

Anonym sa...

Inte heller jag har fått igenom någonting på Ombilda Linjalens sida.

Men tydligen är det där okej att diskutera huruvida ja-sidans flaggning ska vara röd eller brun.
Någon tyckte inte röd var bra eftersom det var kommunistfärg, men den bruna var det några som gillade.
Sug på den ni!

Seriöst? Inte särskilt.
Förtroendeingivande? Skulle inte tro det.

Anonym sa...

till anonym 13.55

jag har också varit tvungen att skriva verifieringsbokstäverna två gånger för att få iväg något till ombildalinjalen-bloggen. Mina inlägg har alltid varit positiva eftersom jag är för en ombildning. Att det varit svårt att få igenom något beror således på något tekniskt krångel.

du ska inte vara så snabb att anklaga och sprida rykten. det ledde bl.a. till att många kvinnor brändes som häxor och annat otäckt här i världen och så vill vi inte ha det.

dra inte förhastade slutsatser...peace love and understanding :-)

Maria sa...

På gårdagens Bomöte dök så Fredrik Åhlén från "Demokratigruppen" upp. I sitt utskick kallat "Demokratigruppen - Mot förtryck och förföljelser, för demokrati" skriver han flera gånger att "Rädda Linjalen förtrycker och hotar hyresgäster i området". På frågan vad han menar hade han inget svar utan sa bara att han kanske inte är lika påläst som oss andra. Han bemödade sig inte med att se oss i ögonen. Och han hade inte ens vett att be om ursäkt.

En representant från Brf-styrelsen var också på plats men de tar fortfarande inte avstånd från utskicket. Den sortens "demokrati" betackar jag mig för!