onsdag 20 maj 2009

Ibland skriver blogginläggen sig själva


Tryck på den lilla bilden eller på DEN HÄR LÄNKEN för att läsa insändaren. Den berättar det som majoriteten av hyresgästerna i kvarteret Linjalen, och tusentals andra som är utsatta för ombildningsförsök, känner just nu.

Johan Johansson / Rädda Linjalen

12 kommentarer:

En annan Eva sa...

Jag säger som många andra säkert gör. Den där insändaren hade jag gärna skrivit själv. Instämmer helt!

Martha sa...

Det där skriver jag också under på!!

Anonym sa...

Jag också. Tänk vad skönt att bara ha en hyra att betala och slippa oroa sig för stigande marknadsräntor, reparationskostnader, läckande tak, mögel, amorteringar, avgifter, trasig spis, fönsterkarmar som kanske behöver bytas och en brf-styrelse som inte har rätt kompetens och kunnande.

Magnus sa...

Jag också. Jag är så äckligt trött på dessa ombildningstalibaner som vägrar att respektera andra människors åsikter. Här i linjalen kommer det garanterat att vara laglöst land över sommaren. Det verkar inte finnas hejd för smusslet och ljugerierna som brf försöker slå i folk för att lura oss att rösta igenom ombildningen.
Att inte inse det klara nej som stämman visade tyder antingen på ren dumhet eller en syn på demokrati man annars bara hittar i nordkorea.

Anonym sa...

Vi är många som trivs i allmännyttan. De flesta vill nog hellre vara hyresgäster hos en professionell hyresvärd än hos en samling amatörer som tvingats bli bli hyresvärdar till ett antal resthyresgäster man helst skulle vilja bli av med.
Brf har knappast tänkt en tanke på hur man ska lyckas bli en bra hyresvärd. Man lovar visserligen guld och gröna skogar, men egentligen bryr man sig inte ett smack om sina blivande hyresgäster. Många av de mest rabiata förespråkarna vill säkert ändå bara sälja och sticka.
Hyresrätter är en bristvara, bostadsrätter finns sida upp och sida ner i varenda tidning. Köp en och lämna oss som trivs som det är här i Linjalen ifred!

En annan Eva sa...

Nu är det verkligen lappterror på gång från brf.
I portar, garage, överallt.
Vore det inte läge för dem att bjuda in till en allmän frågestund?
Det tror jag inte att de skulle klara av.

Anonym sa...

En annan Eva:
Rädda Linjalen ägnade sig åt samma sorts lappterror på den tiden budskapen var "rätt" för dem och nu gör brf detsamma. Skillnaden är... säger inget mer, läs istället vad som står på nuvarande lappar och säg sen att du inte känner att HGF har givit upp och att marknadsliknande hyror står för dörren... om du nu ens bor i kvarteret (många utomstående verkar nämligen sprida synpunkter på denna blogg).

Ingen vet förvisso exakt vilka hyror "Stockholmsmodellen" kommer att resultera i men Fastighetsägarna anser enligt gårdagens City Stockholm att det ska vara minst 30 procents skillnad mellan zon A och zon K. Är du sugen på att syna korten? Det är inte jag...

Anonym sa...

Kopia:ÖPPET BREV TILL DEMOKRATIGRUPPEN

Hej Fredrik Åhlén och övriga medlemmar i Demokratigruppen!

Jag undrar hur jag blir medlem i demokratigruppen, kan jan anmäla mitt intresse här och nu?
Vi behöver sannerligen mindre av hot smutskastning och förtryck i vårt kvarter. Att det finns personer som vill upprätthålla demokratiska principer kan det aldrig bli för mycket av.
Att jag är en nöjd hyresgäst och är emot ombildning till bostadsrättsförening är väl inget hinder i en demokratigrupp? Det borde det inte vara.
Jag tror även att jag skulle vara ett bra tillskott i gruppen då jag har en del erfarenhet kring det ni tog upp i ert utskick. I sann demokratisk anda och för att balansera snedvriden information från BRF Linjalen/Landahl Öhman har jag gått runt i några trappuppgångar och knackat dörr. Jag har talat med hyresgäster som vill ha kvar hyresrätten och andra som vill ombilda, vi har talat om för- och nackdelar för oss som privatpersoner och ur ett större samhällsperspektiv. Ingen jag har mött har upplevt sig som illa behandlad eller förtryckt. Visst en del hade blivit förda bakom ljuset att skriva under medlemskap i BRF föreningen i tron att det behövdes för att få information om priset, men det gick snabbt att rätta till och de var inte arga, snarare besvikna och trötta. Många önskade att det snart skulle vara över så att man kan få ro och reparationer.

Mitt förslag om jag får tillträde till demokratigruppen är att vi upphör med utskick där vi smutskastar andra, att vi går ut öppet med vilka vi är och att vi använder oss av demokratiska principer och respekterar röstresultat.

Jag vill ha ett svar på om jag får komma med i demokratigruppen eller ej.
Med vänliga hälsningar
Lena Lindberg Åsögatan 64 6 tr.

Anonym sa...

I dag hängde papper i brevlådan -igen- med varningar för ombildning.
Varför omyndigförklara - vill någon rösta JA till ombildning är det väl tillåtet? eller?
Människor som här behöver inte läxas och skrämmas.
Ni kan ju läsa det även om ni inte lägger ut det - säger nöjd hyresgäst sedan många år.

Rädda Linjalen sa...

Hej anonym 20:03 - vi förstår inte riktigt vad du menar.
Vi har inte delat ut någonting i lådorna idag. Det du fick idag kom från brf.

Vänliga hälsningar
Annelie / Rädda Linjalen

Åse Lo sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Jättebra inlägg/insändare som jag funderar på att kopiera och sätta upp på anslagstavlor. Känns som det saknas saklig debatt i en del ombildningar. så fort man är det minsta lilla kritisk el frågvis får man höra: du kan ju hyra ändå...