torsdag 30 april 2009

Grön flagga = Vi trivs i hyresrätt!


Rädda Linjalen har fått ett mail med en uppmaning som vi gärna skickar vidare:

Vi är många i och runt Stockholm som lever och har levt under ombildningshot länge nog nu. När det gäller ombildningar är regler och bestämmelser undermåliga och många finner sig själva i en situation som närmast kan betecknas som laglös. Nu är det nog. Att bo i hyresrätt är ett aktivt val vi gjort, och vi kräver att Stockholms Stadshus AB:s prat om valfrihet även skall innefatta oss hyresgäster.

Därför uppmanar vi alla hyresgäster att flagga grönt från fönster och balkonger. Grönt är vårens färg. Grönt som i glädje.

Att flagga grönt är att skicka ett meddelande till vår omgivning: Vi trivs bäst i hyresrätt!

Att flagga grönt gör staden vackrare på kort sikt och mer människovänlig på lång sikt. Man behöver inte vara utsatt för ombildning för att flagga grönt. Det räcker med att du vill visa att du gillar att bo i hyresrätt.

Ta vad du har hemma, Häng ut en handduk, köp en billig tygbit eller låna något av grannen. När kvarterens fasader färgas gröna går budskapet kanske äntligen fram till Brf-styrelser och politiker: Lägg ner ombildningshysterin! Vi trivs i hyresrätt!

Gisslan, Söder om söder”

En stor majoritet i kvarteret Linjalen har nu definitivt tröttnat på den här omvandlingshistorien och vill att Brf Linjalen skall sluta med sin meningslösa lekstuga. Därför väljer nu allt fler av oss att följa uppmaningen. Även vi tänker flagga grönt från våra fönster och balkonger. Det här är vårt sätt att visa att det beslut som vi alla gemensamt har röstat fram måste respekteras av Brf Linjalens styrelse.

Låt alla oss som trivs i hyresrätt flagga grönt i hela Stockholm från och med nu!

Rädda Linjalen

24 kommentarer:

Anonym sa...

Sagt och gjort.

Anonym sa...

På gång
Olwa

Martha sa...

Det här har jag väntat på! Nu ska det snart fladdra grönt från väldigt många fönster och balkonger! Ska sprida budskapet till de jag vet inte har dator...

Anonym sa...

GRÖNT VARE HÄR....:-)
Suck!
När får vi leva i harmoni och glädje igen, det blir en orolig sommar. :-(

Anonym sa...

Vilket underbart, roligt och på alla sätt positivt initiativ! Att flagga grönt känns helt rätt. Vi är med!

/Maria

Johan Johansson / Rädda Linjalen sa...

Som av en händelse var hela balkongen redan grönmålad - men det finns ju fönster åxå!

Anonym sa...

Ännu en flagga vajar från en nöjd hyresgäst.

Ulrika sa...

Det brfs styrelse håller på med just nu är så lågt och odemokratiskt att jag saknar ord.

Vet skäms!

Anonym sa...

Även om jag bor i bostadsrätt så kommer jag att flagga grönt!
Alla ska ha rätten att kunna välja sitt boende.

Anonym sa...

Frågan är om man verkligen får hålla på som Brf gör, om det är som det ryktas om, att nästa köpstämma så ska alla ha ett röstkort med antingen JA el NEJ, och om man INTE röstar så är man per automatik en ja-röst, det verkar ju inte klokt..... får man verkligen hålla på så? Man hoppas ju att det verkligen är bara rykten.
/orolig inför sommaren

Anonym sa...

Jaha...ny köpstämma i augusti. En minoritet av de boende i Linjalen utövar sin lagliga rätt att ogiltigförklara en köpstämma med ett enligt min mening tvilvelaktigt resonemang, att det saknades ordentlig information före köpstämman. Är det inte sin egen brist på tydlig information man pratar om? Ett vanligt argument från BRF har varit att man inte får idiotförklara folk och alla måste få fatta sitt eget beslut. Men när det inte blev det önskvärda resultatet på stämman går det bra att ifrågasätta folks beslutsförmåga.

/Henrik

Anonym sa...

I min port har Brf rivit ner info från lokala hyresgästföreningen och satt upp sin egen. Får dom verkligen göra så?

Det är den nye ordföranden som är ute och lappar.

Kan inte alla som läser bloggen flagga grönt?

Anonym sa...

Vad är ni rädda för -det blir ingen Bostadsrätt!

Anonym sa...

Svar till Anonym 11:23

Det är just därför hela den här ombildningsprocessen är så onödig! Den skapar oro och osämja samtidigt som vi går miste om underhåll av huset. Och nu försöker en minoritet köra över majoritet. Rädd? Nej, men arg och besviken!

Maria sa...

Det är en ren fröjd att stå på balkongen ikväll. Även på andra sidan Rosenlundsparken syns gröna flaggor vaja från fönstren. Och flera grannar berättar att det redan har börjat pratas i kvarteren runt omkring på Söder att flagga grönt för hyresrätten. En lokal folkrörelse!

Eva sa...

Mycker grönt på gården idag. Mer lär det bli!

Anonym sa...

TJOOHOO!!! Grönt är skönt även på Kungsholmen! Grönt och skönt ska det flaggas!

Nenne

Maria Lindberg Howard sa...

Här hemma i kvarteret Linjalen har vi inspirerats både av de röda skynkena på Odenplan och de vita lakanen längs Hornsgatan. Men det roliga är att de gröna flaggorna nu sprider sig över hela stan. Välkommen Kungsholmen önskar vi på Södermalm!

Anonym sa...

Är ca 40 hushåll av 447 en stor majoritet??!

Pär sa...

Förmodligen är det en stor majoritet. Enligt brf är det bara de som "tycker rätt" som räknas.
Snacka om att en minoritetisk sekt styr kvarteret.

Anonym sa...

Brfs möten är numera bara för styrelsen och några utvalda ja-fundamentalister.
Ett nytt och banbrytande sätt att se på föreningsdemokrati.
För resten presenterade sig den nya orföranden härom dagen när hon var i min port och satte upp deras lappar. Ingenting från Radda Linjalen var synligt när hon gick därifrån.
Jag tror att det finns betydligt mer vuxet beteende bland ungarna på föräldrakooperativet i mitt hus.

Anonym sa...

Hej mina kära efterblivna grannar. jag kan räkna till fem stolta flaggor men man kanske måste räkna mordhotet mot BRF ordföranden som minst två. Då har ni verkligen fått övertaget. Grattis! Eller ska jag använda era egna ord " Era dagar är räknade".

Pär sa...

Anonym 8:48 - Med vänner som du behöver brf inga fiender. En sann bag-in-box kommentar på min ära!

Maria sa...

Anonym 8:48:

Att vi som röstade NEJ i kvarteret är i klar majoritet är ingen nyhet. Men att flagga grönt är givetvis helt frivilligt och bara ett sätt bland många att visa sin ståndpunkt. Den information som sätts upp i portarna rivs ju tyvärr ofta ner, även av Brf:s ordförande (!).

Men har du bara räknat till fem gröna flaggor får du nog ta dig en ny promenad. Och passa då på att titta på andra hyreshus i stan, vi är många som trivs i hyresrätt som boendeform. De flesta av oss har inget emot privatvärdar men många av oss tycker det är fel att omvandla allmännyttan till bostadsrätter, inte minst i innerstan där det behövs en mångfald av boendeformer.