torsdag 2 april 2009

Ikväll smäller det - Alla som stannar hemma röstar NEJ!


Valvaka & knytkalas i samlingslokalen ikväll torsdag.
Du som vill rösta
NEJ behöver INTE gå på köpstämman!

Rädda Linjalen vill tacka för ett givande öppet hus igår onsdag.
Särskilt tack till de två medlemmar ut Brf Linjalens styrelse som dök upp för att försöka förtydliga sin omvandlingsidé för första gången. Trots att de inte kunde svara på alla frågor och bemötanden från hyresgästerna uppskattar vi i alla fall viljan till den dialog som borde ha funnits under hela omvandlingsprocessen. Nåväl, nu går vi vidare.

Ikväll torsdag är det alltså köpstämma. Vi upprepar förutsättningarna runt den:
  • Vill du rösta NEJ behöver du INTE gå på stämman. Stannar du hemma blir du ett automatiskt NEJ.
  • Även om du röstar NEJ kan du i efterhand köpa din lägenhet.
  • 67% av samtliga 455 hushåll måste rösta JA för att köpet ska kunna bli av. Alla JA-röster måste vara medlemmar i Brf.
  • Tänker du gå på stämman behöver du INTE registrera dig som medlem i Brf, vilket du säkert blir erbjuden.
  • Bara JA-röster kommer att räknas på stämman.
  • Har du skrivit på en fullmakt kan du gå till stämman och dra tillbaks den.
  • Är du medlem i Brf och får ut röstkort - se till att hålla reda på det!
  • Blir det NEJ på stämman stannar vi kvar som hyresgäster i Stockholmshem.

Brf Linjalens styrelse har, i möte med lokala Hyresgästföreningen, givit löfte om att det bara ska bli EN köpstämma. Vi utgår ifrån att man infriar detta löfte och respekterar köpstämmans resultat.

Vill du ha sällskap under kvällen behöver du inte gå på stämman. Rädda Linjalen håller valvaka i samlingslokalen, Åsögatan 79, från och med kl 18. Dit är alla välkomna på spontant knytkalas och rapporter från stämman. Vi vet att många är oroliga. Då kan det vara skönt att ha andra att prata med.

Rädda Linjalen vill tacka alla underbara grannar i kvarteret. Internt är vi minst 100 personer som jobbat aktivt på olika sätt, och stödet vi har från grannar och lokalinnehavare är mångdubbelt större. Vi är många som jobbar hårt med att belysa omvandlingsprocessen och hur den går till. Vi hoppas att vi lyckats informera våra grannar och att alla, oavsett åsikt, känner att de har fått komma till tals på våra möten.

Nu litar vi på att alla har kunnat bilda sin egen uppfattning om hur man vill att framtiden för kvarteret Linjalen ska se ut. Med förutsättning att stämman går rätt till tänker Rädda Linjalen respektera resultatet.

Det finns många positiva saker vi fått uppleva. Framför allt har många grannar lärt känna varandra och skaffat nya bekanta. Generationer har blandats och mycket vänskap har uppstått. Det kommer vi alla att ha med oss, oavsett valresultat. Hur det än går kan vi stiga upp ur sängen på fredag, titta oss i spegeln och känna att vi gjort så gott vi har kunnat.

Rädda Linjalen hoppas innerligt att två års osäkerhet och vilande underhåll får sin ände ikväll.

Massor av kärlek!
Rädda Linjalen

15 kommentarer:

Anonym sa...

Ni har betytt mycket även för oss som INTE bor i Linjalen men som är i samma situation. Ni har gjort ett jättejobb och alltid varit seriösa och öppna. Dessutom har ni alltid glimten i ögat. Jag tittar förbi och håller tummarna.
Olwa

Anonym sa...

Tänkte någon på vad Werkö faktiskt sa på mötet igår om vindslägenheterna?

Något om att det var för att räntan var så hög just då, som han ansökte om bygglov för att få ekonomi i hela projektet. Om räntan går upp kanske man måste bygga vindsvåningar. Hur ska dessa då finansieras om inte av brf:are som redan fått ökade avgifter av den förhöjda räntan?

Lorei sa...

Lycka till ikväll! Tänker på er och ser fram emot en rapport senare. Ni har alla verkligen gjort ett hästjobb! Tur att engagerade människor som ni finns. Starkt!

Kramar
// Linda (Arboga)

hyresgäster på söder sa...

Hej Linjalen

Vi hyresgäster på Söder som kämpar för att allmännyttan, ska kvarstå som alternativ även for oss som bor i innerstan, håller tummarna för Rädda Linjalen i kväll. Er kamp har varit ett föredöme för många och fått oss ta nya tag och kämpa vidare.

Med kärlek
Ylva & Ylwa i Svärdet

Martha sa...

Ni är fantastiska! Så mycket saklig information som jag fått från Rädda Linjalen har jag inte hittat någon annanstans. Ni är även vänliga nog att hjälpa oss som inte bor i Linjalen men som är i samma situation vad det gäller ombildning.
Tack vare en kommentar i en tidigare blogg får jag fram att mitt hus värderas av värden till 87,5 miljoner. Men BRF vill köpa för 119 miljoner enligt glädjekalkylen. Det kan inte vara annat är en sådan, när man räknar på 3,1 % ränta...

Anonym sa...

Bilden är klockren! Hallå styrelsen, dags att vakna upp. Helt underbart!

Helene sa...

Tack själva kära ni!

Vi ses ikväll.

Anonym sa...

Vilket oerhört jobb och engagemang ni lagt ner!!
Ni är såå duktiga och kunniga.
Hoppas, hoppas, allt går vägen ikväll.

OM inte tror jag minsann jag ska rösta på er..att ni ska bli våran nya Styrelse, för ni har verkligen mycket kunskap och engagemang. :)

Kram ALLA.

Anonym sa...

Jag har vacklat och velat länge, men efter dom sista dagarnas utskick från styrelsen är det ingen tvekan längre. Jag har ingen lust att låna miljoner för att lägga dom i händerna på ett kalleanka gäng som den här samlingen verkar vara.
Tror dom att vi som bor här är helt dumma i huvudet?

Ulrika sa...

Med särskilda tankar på alla äldre i vårt kvarter hoppas jag från hjärtat att den här experimentverkstaden ska upphöra verksamheten i kväll.

Anonym sa...

Tack för allt jobb ni gjort för oss andra - stor eloge till Rädda Linjalen - Hoppas det gett resultat och att det inte blir någon ombildning.

Förstår inte hur någon vågar låna alla dessa pengar och köpa med denna BRF styrelse !

Krister sa...

Det är rooligare att äga, för:

När man är med i Werkös coola GÄNG,
så får man lätt en brud i SÄNG!

Rösta JA

Anonym sa...

varför lägger du inte ut alla kommentarer?

Johan Johansson / Rädda Linjalen sa...

Anonym 19:36
Vi har slutat granska. Alla kommentarer kommer in direkt. Bara att du ställer frågan visar vilken nivå somliga befinner sig på.

Tim H sa...

VAD VAR DET JAG SA! :D

Underbart!