söndag 5 april 2009

Vårglädje och full beredskap


Den här helgen har glädje, lättnad och kärlek varit det dominerande inslaget på Linjalens gård. Överallt har folk setts prata med varandra. Många av oss i Rädda Linjalen har fått börja tidsplanera när vi går ut - det tar sin modiga stund att stanna och prata med alla och envar. Men vad trevligt det är att möta så mycket uppriktig glädje och kärlek!

Vi vill skicka ett stort tack till alla som hört av sig via telefon och mail med uppmuntrande ord. Tack till alla som kommenterar och besöker vår blogg. I dagsläget har vi hittills haft 35.000 besök av över 17.000 unika besökare på bloggsidan!

Vi vill också rikta ett stort tack till alla ja-sägare som räckt ut handen, accepterat resultatet och insett att det är bäst att vi går vidare tillsammans. Det är viktigt att få eventuella sår att läka fortast möjligt. Arbetet med Rädda Linjalen har skapat en otrolig sammanhållning många grannar emellan. Det vill vi spinna vidare på, och den vill vi ha alla med i - oavsett var vi ställt oss i ombildningsfrågan.

Vi som bor i kvarteret har inte bara räddat vårt eget val av boende i hyresrätt. Vi har även visat vägen för många andra som just nu är i samma situation som den vi, förhoppningsvis, snart har lagt bakom oss.

Men än är det inte riktigt färdigt. Rädda Linjalen kommer hålla högsta beredskap tills omvandlingsförsöket definitivt blåsts av. Vi hoppas även att Brf inser att eventuella planer att gå vidare med omvandlingsförsöket bara skulle innebära en plåga för alla i kvarteret. Det räcker nu.

Hyresgästerna i Linjalen har på ett väldigt tydligt sätt visat att en omvandling inte är önskvärd. Respekterar Brf valresultatet kommer man få all respekt tillbaks. Man har lovat att det bara skulle bli en köpstämma, och det utgår vi ifrån att man står för. Vi sträcker fram handen, och vi hoppas att Brf tar den.

Vi kommer att blogga på som vanligt om vad som händer. Både här i kvarteret och på andra ställen. Så länge det inte finns accaptabla regler för hur omvandlingar går till kommer vi och vår blogg att behövas. Nu måste politikerna göra något åt det vilda västern som omvandlingscirkusen i Stockholm har urartat till.

Men just nu unnar vi oss att njuta och glädjas med varandra. Mycket återstår, men en bra bit på vägen har vi i alla fall kommit. Det har vi gjort tack vara alla kloka och engagerade grannar, och till er vill vi skicka en miljard etthundra miljoner tack och glada vårkramar.

Let love rule!
Johan Johansson / Rädda Linjalen

85 kommentarer:

Speaker-Tobbe sa...

STORT GRATTIS JOHAN OCH NI ANDRA!!!
(By the way, fick du mitt sms. Hade ett gammalt nummer till dej)
Ni är sanna hjältar.

Jag är inte där än men har i sann Linjalen-anda börjat på en blogg som bevakar vad dom håller på med. Utan Linjalen vet jag inte om jag hade orkat eller vågat. Ni har blivit mitt husorgan som jag kommer hänvisa till många gånger.
Kommande vecka skall jag distribuera ut adressen till hyresgästerna. Har ni i Linjalen eller någon läsare några tips eller idéer vad jag ska ta upp tas det emot med tacksamhet.

Martha sa...

Jag håller med Speaker-Tobbe. Utan er hade jag suttit som ett fån och inte vetat i vilken ände man skulle börja för att få någon klarhet i vad det innebär med ombildningar överhuvudtaget. All information som kommer från Stadshuset går ju ut på att man ska köpa...
Den enda känsla jag har haft hela tiden är att man inte ska schackra med allmännyttan! Det är en rättighet att få bo och det är fortfarande en rättighet att få välja HUR man vill bo. Vill jag bo i allmännyttan så ska jag få göra det. Det kan inte ett gäng allianspolitiker bara bestämma över. Aldrig.

Tobbe, kan du skriva din bloggadress så jag får läsa din blogg?

Pär Lundström Gardh sa...

Vill bara sända ett stort GRATTIS och glad vår till alla er i Rädda Linjalen! Ni visar att det går och gör att det finns hopp om framtiden för "vanliga dödliga" i Stockholm.
Hade detta forum funnits på den tiden vårat eget hus(i S:t Eriksområdet) blev "besatt" hade en omvandling där troligen aldrig blivit av. Nu satt vi där som enda uttalade motståndare och bestämde oss ganska snart för att ta vårt pick och pack och hitta en annan lugnare och bättre bostad.

Tack för att ni stått ut och stått på er!
Pär

Börje sa...

GRATTIS till alla oss nej-sägare och i synnerhet ni som varit aktiva i Rädda Linjalen! Nog var det skönt alltid att lufsa omkring på gården igår :) Hade hoppats på sol idag också när man har tvättstugan och rör sig extra mycket på gården.

Big Up & One Love
Börje

Anonym sa...

Som vanligt kloka ord.
Vi som (ännu) inte vunnit behöver hjälp så håll bloggen öppen. Låt oss vidare inte låta Joakim Larsson komma undan med det sanktionerade och metodiska FIFFLET som pågår i ett antal ombildningsförsök. Man kan vara både positiv eller negativ men det skall gå hederligt till
MVH
Olwa

Helene sa...

Martha!

Klicka på Speaker Tobbe så kommer du till hans sida.

Speaker-Tobbe sa...

Helene.
Tack, du hann före mej.

Anledningen till att jag här kallar mej just "Speaker-Tobbe" är endast för då vet Johan vem jag är... :-)

Martha sa...

AHA! Då har jag lärt mig något nytt idag :-))

Maria sa...

Speaker-Tobbe, ett tips är att du laddar ner vår tidning. Du hittar en länk i länklistan till höger. Där finns många intressanta ämnen att ta upp så det är bara att sätta igång. Lycka till och du vet var vi finns!

Anonym sa...

Werkö jagar vidare runt i portarna. Vad pysslar karln med? Är vi fortfarande gisslan?

Renee sa...

Vad gör han i portarna????

Anonym sa...

Enligt vanligen tillförlitliga källor så försöker Werkö få 10% av medlemmarna i BRF att kräva en ny köpstämma. Tydligen försöker han också samla in fullmakter.

Det ska alltså se ut som att det inte är styrelsen som ligger bakom det hela. Om nu karln håller på att konspirera kanske han borde vara lite mer diskret och tänka på vilka han pratar med. Deras portombud läcker ju som såll om allting.

Vilka jävla amatörer dom är!

Anonym sa...

10% av medlemmarna i Brf? Vilken medlemslista går man efter då?
Då kan man ju själva välja om det behövs 3 eller 2000 personer för att få ihop 10%.
Skam och heder verkar inte riktigt ligga i högsta prioritet i den här föreningen.

Anonym sa...

Är detta verkligen sant?

Går Werkö runt och försöker få folk att få igång en ny köpstämma!!?

Alltså ..han sa själv att om medlemmarna själva vill (10 %), då kan vi inte göra något, då måste vi starta en ny stämma, och nu kanske det är så att han går runt och försöker få folk att..

SUCK.

Anonym sa...

NEEEJ, låt det inte vara sant det kan väl inte börja om igen. Varför måste man hålla på så här blev glädjen så kortvarig.
Ja säger som Caroline Uggla....
"SNÄLLA, SNÄLLA, SNÄLLA" låt nu detta få lägga sej till ro, låt oss lägga allt bakom oss och leva i frid.
/BISAN

Anonym sa...

Efter ett besök hos bloggen "Ombilda Linjalen" står det klart att inte ens JA-anhängarna verkar tro på en ny stämma. Att Anders Werkö nu går runt och försöker fiska nya röster är inte bara patetiskt, det är respektlöst! Jag hoppas att ingen ens bemödar sig att öppna dörren när han knackar på.

Anonym sa...

Igår stod ordföranden och gormade på en stackars människa nere på gården. Det är en gåta varför brf inte verkar ha gett upp än. Det enda som återstår är ju bara förnedring om det här fortsätter. Det skulle gå att göra en dokusåpa av den här patetiken. Varför inte kalla den Omvandlingen?

Anonym sa...

Ingenting förvånar längre för den som bor i Linjalen.

Trött på skiten för länge sen sa...

Om brf styrelse nu ändå kör vidare ett tag verkar vi missa ännu ett års underhåll från stockholmshem. Vore det då inte lämpligt att hålla styrelsen juridiskt och ekonomiskt ansvariga för ett års underhåll som vi inte kommer att få tack vare deras infantila vägran att respektera vad folk i kvarterert tycker?

Maria sa...

Det är oerhört viktigt att nu få alla boende att förstå att BRF omedelbart måste dra tillbaka sin intresseanmälan. Stockholmshem håller budgetmöte i maj och Linjalen ska givetvis ingå i renoveringsarbetet.

Dessutom måste Werkö sluta upp med att trakassera oss genom att ringa på dörrar och skälla ut folk på gården. Förstår han inte att NEJ betyder NEJ? Lägg ner!

Peter Frisk sa...

Vill passa på att gratulera så långt och med hopp om att det är överstökat efter er sista omröstning.

Det som slår mig när jag läser om dessa ombildningar är hur ensamma varje bostadsrättsombildning är. Det tycks inte finnas den minsta riktlinje från stans sida, Stadshuset, mer än att önskade ombildningar ska verkställas och bli ombildningar. Man tycker som utomståened att det borde finnas ett slags neutral skiljedomstol eller liknande från, kanske då inte (Stadshuset, om den ska vara neuttral) utan staten helt enkelt. Det skulle finnas ett slags råd, en oberoende instans, där ja-sägare och nej-sägare kunde gå och få klara besked om vad som gäller. Med nuvarande system kan, i fall som Linjalenfallet, där "Rädda Linjalen" som jag tycker ha drivit den mest objekta blogg om det här med ombildningen och följaktligen vunnit röstningen ändock hamnna i den situationen att det ordnas stämma efter stämma tills ja-sägarna får sin vilja igenom.

Hela den här ombildningshistorien i Stockholm pekar på ett stort problem i den nuvarande svenska demokratin. Vad som vore på sin plats var att Stadshuset såg till att det fanns riktlinjer, regler och, viktigast av allt, helt oberoende observatörer i varje bostadsrättsombildning.

En undran: Har det under hela tiden av ombildningsförsöket existerat någon oberoende samordnare från någon myndighet, från staden, eller annan oberoende instans?

De ombildningar jag hört talas om kantas mest av besynnerliga turer och i slutändan av människor som känner sig totallurade då det inte funnits någon som stått oberoende med råd ... därför är just den här bloggen "Rädda Linjalen" en av Sveriges viktigaste bloggar.
mvh/Peter Frisk

Anonym sa...

Det finns bara en fras till skribenterna: Inbördes beundran!

Förståelse för andra = 0 Nyfikenhet på de som vill köpa = O


Glad Påsk! Lev och låt andra leva!

Ragnvi sa...

Visst är detta märkligt: Köper du en tvättmaskin eller en bil då finns garantier och en konsumentköplag. Och köper du en villa då har till exempel att mäklaren har ett upplysningsansvar och en besiktning enligt jordabalken är ett måste. Men för bostadsrättsombildade fastigheter finns inget skydd alls i form av skadestånd om kalkyler och utfästelser inte håller. Du köper praktiskt taget grisen i säcken! Jag är glad att Rädda Linjalen har gett mig insikt om, att ombildade fastigheter, som inte är besiktigade enligt jordabalken, ska jag undvika om jag någon gång i framtiden skulle vilja köpa en bostadsrätt.
Sedan kommer det odemokratiska i hela förfarandet med ombildningar: Om 67 procent av hyresgästerna vill ombilda, och sedan säljer merparten sina bostadsrätter, då står resten kvar som röstade nej och ska ta hand om en fastighet, som har stora skavanker.
Egentligen borde alla hyresgäster (100 procent) säga ja till ombildning om en sådan ska bli av.
Fast bäst vore om idén med ombildningar skrotades, och folk får bo i sina hyresrätter i lugn och ro. Hyresrätten är ändå ett flexibelt och bra alternativ till att äga sin bostad, för till exempel unga människor som kan flytta ihop utan att ta dyra lån (deras föräldrar har ofta också lån och kan kanske inte hjälpa sina barn), för folk med låga inkomster och tillfälliga jobb, för pensionärer som inte orkar sköta ett hus längre, och för alla andra som kanske hellre satsar på ett fritidshus eller de som vill göra annat i livet än att bevaka ränteuppgångar och nedgångar i ekonomin.

Maria sa...

Svar till Anonym kl 11:07:

Rädda Linjalen har sedan i höstas bjudit in SAMTLIGA boende till alla Öppet Hus-möten för att vi tillsammans ska kunna diskutera ombildningen. Lika välkomna har ALLA varit hit till bloggen med sina åsikter. Så intresset från vår sida var/är det inget fel på.

Anonym sa...

Till Ragnvi-
tack för ett mycket intressant inlägg. Jag förstår själv inte vilka det är som skulle våga köpa in sig i BRF Linjalen. Hoppas verkligen det är slutet på denna vansinniga affär.

Olof sa...

Utgångspunkten måste vara att affären nu är avslutad och att styrelsen omedelbart drar tillbaka sin intresseanmälan. Vi förutsätter också att Landahl Öhman verkar i den riktningen.

Rykten om en andra köpstämma är så här långt bara just rykten. Alla Brf-anhängare som jag träffat (ca 10 stycken) IRL säger sig acceptera resultatet av omröstningen. Flera av dom skulle gå ur Brf om det blir en andra köpstämma.

Rädda Linjalen kommer att finnas kvar som nätverk tills allt är klart. Skulle Brf, mot alla odds, kalla till en andra köpstämma så står vi inte oförberedda.

Domen kommer att bli hård mot de som på rent jävelskap sabbar våra möjligheter att få underhåll från Stockholmshem 2010. Vi kan inte låta en liten grupp rättshaverister diktera villkoren för majoriteten av hyresgästerna här på Linjalen.

Olof Fryklöf/Rädda Linjalen

Anonym sa...

Klart det ska bli en ny köpstämma! Vad är det för underhåll ni tror att ni ska få från stockholmshem??? om ni inte får det detta år, så kommer det nästa år istället.. ta det lugnt!

Ulrika sa...

Jag förstår inte varför Brf inte försöker försonas med folkviljan och lägger ner genast. Att springa runt nu är så patetiskt att man smäller av. Den enda resultatet det får är bara att man skämmer ut sig totalt.

Karin sa...

Grattis!
Det ni gjort är fantastiskt. Det visar att man aldrig ska sluta kämpa!

Anonym sa...

Anonym 13:51:
Stockholmshem tar upp underhållet när ombildningsförsöket är avblåst.
Att fortsätta dra ut på den här plågan skulle även uppröra många brf förespråkare. Resultatet är ju löjligt tydligt. Nu måste vi gå vidare.

Anonym sa...

Grattis!
Ni ger hopp till oss andra som just nu befinner sig i början av ombildningsprocess.(har fått värdering men ej ekonomisk plan, ej heller köpstämma). Det som irriterar mig där jag bor är att brf redan utgår från att det blir köp, det vet vi ju inget om förrän efter köpstämma. Sen brukar det vara väldigt ensidig information..
Hälsn boende i söderförort

Anonym sa...

Jag kanske är naiv men kan ingen prata med Anders Werkö och styrelsen och ta reda på vad som händer. Det kan ju faktiskt vara så att han springer runt och berättar för sina medlemmar att loppet är kört!

Jag röstade JA men har inga problem med att se hur landet ligger och det tror jag inte heller styrelsen har om ni ger dom en chans. Tycker en del inlägg är lite som att se en storm i ett vattenglas.

Sen tycker jag att ni i Rädda Linjalen faktiskt har ett ansvar att försona de båda sidorna. Vad sägs om en vårfest för ALLA! Vore kul att få se Stefan Sundström och Finn Zetterholm att spela på vår gård uatn att det handlar om Ja eller Nej till ombildning.

/KLOKER

Johan Johansson / Rädda Linjalen sa...

Kloker: Får vi bara en gång för alla ett difinitivt slut på detta så kan du vara säker på att det blir blir betydligt mer av både musik och kalas på gården inom snar framtid.
Nu går många, från alla läger, på hörntänderna och önskar bara att det här ska få en ände.
Haregott!
Johan Johansson / Rädda Linjalen

Olof sa...

Kloker:

Vi från Rädda Linjalen sätter oss gärna ner och pratar med Brf:s styrelse eller Anders Werkö.

Några stängda dörrar har det aldrig varit tal om från vår sida, tvärtom.

Vi har vid flera tillfällen inbjudit Brf-styrelsen att vara med på våra Bo-möten. Det sista mötet Rädda Linjalen höll innan köpstämman överlät vi till Brf så att dom skulle få chans att svara på frågor från hyresgästerna.

Tyvärr så har det inte var ömsesidigt. Brf-styrelsen har aldrig kontaktat vare sig Rädda Linjalen eller vår lokala hyresgästföreningen i någon fråga. Det lär nog inte hända nu heller.

Du får gärna försöka få ihop ett möte. Rädda Linjalen kommer dit så länge utgångspunkten är att man ska respektera demokratiskt tagna beslut!

Olof Fryklöf/Rädda Linjalen

Anonym sa...

Svar till Kloker:

De som framför allt har ett ansvar är Anders Werkö och BRF-styrelsen som drog igång hela processen. Det märkliga är att de inte respekterar resultatet av röstningen vilket flera av de Brf-medlemmar som röstade JA gör. Ni måste också ställa krav på er ordförande! Som medlemmar kan ni inte bara tyst acceptera hans beteende.

/Trötter

Anonym sa...

Trötter...vad är det Werkö har gjort? Vad är det som vi inte ska acceptera? Vad i hans beteende är problemet som vi inte tyst ska acceptera??.....Det känns som det fantiseras mycket nu...jag gillar inte när folk håller på att sprida rykten på det här viset....obehagligt

Anonym sa...

Om man vill vara lite "up to date" så kan man ju alltid gå in på Brf Linjalens hemsida!

Där står bla att det är köpstämma den 2 April.

Maria Lindberg Howard sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Givetvis är det inte alltid lätt att veta vad som är/inte är rykten. Men om du läser kommmentarerna till detta inlägg märker du att flera grannar tyvärr har råkat ut för diverse påtryckningar från brf under helgen.

Men det mest intressanta är att om du går till Ombilda Linjalens blogg kan du faktiskt läsa flera kommentarer till inlägget "Förlåt" som handlar om exakt samma sak. Vi är många som är trötta på det här nu.

Du skrev att du tycker att det är Rädda Linjalen som har ett "ansvar för att försona sidorna". Jag anser att det ansvaret även faller på den andra sidan som ju drog igång processen. Om medlemmarna inte är nöjda med hur styrelsen och/eller ordföranden uppför sig bör de givetvis säga ifrån. Det skulle jag göra om jag var medlem i en förening som företräder mina intressen.

/Trötter

Anonym sa...

hur kan stockholmshem göra på det viset!!!! Det är ju så man vill skrika. Kan de inte vara lite mer flexibla och skjuta på mötet en aning. Inget underhåll förrän 2011. Det är vansinnigt. Och dem betalar man hyra till. Om stockholmshem hade en röv skulle man köra upp linjalen i den.

Annelie sa...

Klandra du brf istället, som i sådana fall ser till att vi blir utan underhåll.
De är mycket väl medvetna om att Stockholmshems budget sätts i maj.

Medlem som fått nog sa...

Själv ville jag ge förslaget en chans. Jag gick till stämman och där röstade jag ja till förslaget.
Resultatet respekterar jag. Inget snack. Det är demokratins gång. Jag förstår spänningarna, men att Styrelsen lovade en stämma tyckte jag verkade vara rent spel.
Skulle det här fortsätta tänker jag genast dra mig ur föreningen. Då känner även jag mig lurad.
Att fortsätta driva ombildningen trots givna löften och trots ett rekordstort nederlag vore så genant att jag inte skulle vilja ha del i det. Ett sådant tilltag vore att helt strunta i allt vad demokrati heter.
Jag hoppas att BRF är kloka nog att inse det. Det skulle inte bara innebära inställt underhåll i ännu ett år, det skulle vara det största sveket i Linjalens historia.

Pär sa...

Svek var ordet. Lustigt också att styrelsen alltid reagerat när ordet skandalomvandling kommit upp. Går man vidare nu kommer det att bli den största skandalomvandlingen någonsin.
Då kommer Anders Werkö, Eva Fee, Mikael Holst och alla andra i styrelsen få mycket att svara upp till. Både i media och på gården.
Låt oss hålla tummarna för att det inte blir så utan att man fångar sitt förnuft och begraver omvandlingen så underhållet av linjalen tas upp genast.

Anonym sa...

From: storebro3@gmail.com
Till: epost@stockholmshem.se
Datum: den 7 april 2009 01:08
Ämne: Kvarteret Linjalens lokala hyrestgästförenings framtida förhandlingar med Stockholmshem

Angående kvarteret Linjalens lokala hyrestgästförenings framtida förhandlingar med Stockholmshem

Hej.

Jag är boende i Stockholmshems fastighet i kvarteret Linjalen. Under den senaste tiden har frågan om ombildning varit aktuell och förespråkare och motståndare har intensivt propagerat mot varandra. Jag har sett processen som utomstående då jag valt att förhålla mig neutral i frågan eftersom det inte spelar någon större roll för mig om jag är hyresgäst i allmännyttan eller en bostadsrättsförening.

Underhållningsvärdet i ombildningsmötena och de kilovis med informationsmaterial som delats ut i brevlådorna har dock varit enormt då bostadsrättsföreningen torra och krångliga ekonomiska argument tampas mot föreningen Rädda Linjalens vänsterorienterade och aggressiva retorik. Rädda Linjalens dörrknackningskampanj där man fick mottaga diverse diffusa hot om man inte skrev under deras nej-sägar-lista var naturligtvis en mindre behaglig historia. Rädda Linjalen har ju stoltserat med hur de löpande vidarebefordrat all information till er så ni har förmodligen själva kunnat läsa er till vad som sagts och gjorts.

Dock fastnade skrattet i halsen härom dagen när det visade sig att Rädda Linjalen numera är lika med den lokala hyresgästföreningen och går ut med att den nu ska "sätta sig ner i underhållsförhandlingar med Stockholmshem" vilket framgår i Rädda Linjalen/Hyresgästföreningens senaste utskick. Denna förening toppstyrs av två personer - Olof Fryklöf och Johan Johansson. Dessa två verkar ha fått fullständig hybris efter senaste tidens framgångar och ska nu inkassera genom att "Stockholmshem returnerar den goodwill" som ni tydligen är skyldiga Rädda Linjalen enligt dem själva.

Självfallet har Hyresgästföreningen förhandlingsrätten gentemot fastighetsvärden men det är viktigt att poängtera att dessa två självutnämnda representanter för kvarteret inte på något sätt representerar den stora majoriteten av oss hyresgäster med sin extrema tolkning av demokratiskt inflytande. De har bevisat att de har ett stort propagandanätverk bakom sig på internet och i media och tvekar inte att använda väldig kontroversiella metoder för att skapa opinion. Det är mycket oroväckande att just dessa två får möjlighet att representera oss hyresgäster gentemot Stockholmshem eftersom det i längden kan skada Stockholmshems vilja att utföra förbättringar i kvarteret. Därför ber jag er att i första hand utgå från de enkätundersökningar ni regelbundet utför bland hyresgästerna i era bedömningar av vilket underhåll som ska ske i kvarteret och andra viktiga frågor snarare än Rädda Linjalen/hyresgästföreningens egenintressen. Dessa undersökningar representerar invånarna i kvarteret Linjalens samlade vilja vilket Rädda Linjalen/hyresgästföreningens två ideologiskt militanta representanter inte gör.

Med vänliga hälsningar,

En orolig hyresgäst

Anonym sa...

Oroliga hyresgästen...

Du skickar samma inlägg både till Ombilda Linjalen och hit. Och du har fortfarande samma mailadress. Jag tror inte S-hem tar så allvarligt på mailet du skrev.

Anonym sa...

"Du skickar samma inlägg både till Ombilda Linjalen och hit. Och du har fortfarande samma mailadress. Jag tror inte S-hem tar så allvarligt på mailet du skrev"
Vad spelar det för roll om killen skickar samma mail till två ställen ??
Vad man kan konstatera är att du bemöter inte i en rad innehållet av vad en sig "En orolig hyresgäst" skrev. Tycker inlägget var klockrent.
/oxå en orolig hyresgäst.

Annelie sa...

Kära oroliga hyresgäst,

hade du varit med i Hyresgästföreningen hade du kunnat gå på årsmötet nere i kvarterslokalen i februari, där styrelsen valdes av de närvarande medlemmarna.
Att du säger att de är "självutnämnda" visar hur oinsatt du är i den demokratiska gången.
Det finns ingenting odemokratiskt i detta.

Att hot skulle förekommit vid dörrknackningen får du allt ta och lägga fram bevis för, diffusa påståenden är just diffusa påståenden.

Rädda Linjalen har hela tiden arbetat för en öppenhet och dialog med alla boende i kvarteret.
ALLA har varit bjudna på våra möten och vi har ett flertal gånger bjudit in styrelsen, som tyvärr inte tackade ja förrän dagen innan köpstämman.

Att Rädda Linjalen hela tiden skickat ut information till media har inneburit att media (halvhjärtat måste jag säga) intresserat sig för Linjalens ombildning. Hade vi haft bättre kontakter hade det stått betydligt mer i tidningarna, vilket det borde gjort.

Skulle styrelsen starta upp ett nytt försök till köpstämma kommer media garanterat intressera sig desto mer eftersom det då går från en "vanlig" ombildning till ett skandalombildningsrförsök.
DÅ kan du räkna med media.

Se till att du har lite mer på fötterna innan du anklagar folk för det ena eller det andra.

Anonym sa...

Anneli vilka media menar du+
Från det Stalinistiska Kommunistiska Partiet du och Olov hade hemma vid köksbordet?
Varför har inte denna artikel från Proletären länkats upp på Rädda linjalen hemsida som från de övriga tidningarna läs länken nedan.

http://www.proletaren.se/index.php?option=com_content&task=view&id=1793&Itemid=30

Annelie sa...

Kära anonym.
Du får gärna också komma hem och sitta vid mitt köksbord om du vill, min man bakar goda bullar.

Vi har kontaktat alla, även högerpress.
Att vänsterpress nappar är väl knappast konstigt, ombildningar är ju av intresse för dem och något de ofta skriver om.

Vi har inte heller länkat till Stockholms Fria, DN eller Radio Stockholm, men eftersom du verkar vara så bra på att länka så står det dig fritt.

Ha en fantastisk dag i solen.

Johan Johansson / Rädda Linjalen sa...

Hyresgästföreningens styrelse valdes på årsmötet 24 februari. Det årsmötet föregicks av ett års handlingsförlamning av en jävig styrelse med medlemmar ur Brf:s styrelse på två stolar.
Ingen är självutnämnd. Olof Fryklöf är inte ens ordinarie ledamot i styrelsen.
Vi har redan en dialog med Stockholmshem. De vet redan vilka vi är.

Rädda Linjalen är ett uttalat opolitiskt nätverk som driver en sakfråga. HGF är en förening som värnar om hyresgästerna och hyresrätten. Vill du blanda ihop dessa saker och/eller kasta på oss åsikter får det stå för dig och ingen annan.

I övrigt håller jag mig för god för att bemöta ditt anonyma mails låga nivå. Men var snäll att sluta skicka påhejande kommentarer till dina egna inlägg. Vi har slutat med kommentarsgranskning och vill helst slippa införa det igen. Då måste det finnas en viss halt av självbehärskning här på sidan.

Ulrika sa...

Orolig hyresgäst
Att som du försöka svartmåla människorna i rädda linjalen slår bara tillbaks åt motsatta hållet. Vi som bor här har med egna ögon sett vilka som haft en öppen och demokratisk dialog, och inte är det Brf. Vi har även mött både rädda linjalen och brf i portarna och vet vilka som använt sig av påtryckningar och skrämselpropaganda, och inte är det rädda linjalen.
Vi har också sett vilka som uppträtt hånfullt och oförskämt på möten, vilka som vägrat svara på frågor och vilka som ljugit folk rakt upp i ansiktet. Brf.
Du kan påstå vad du vill. Rädda linjalen har redan bevisat motsatsen. Många här är stolta att bo i ett kvarter med så stor sammanhållning och omtanke som hela det stora gänget i rädda linjalen har byggt upp. Är det några som sprider rädsla bland hyresgästerna är det snarare brf själva.

Anonym sa...

"oxå en orolig hyresgäst"

Om man vill få någon att reagera så bör en skrift inte innehålla personliga värderingar, otillbörliga tillmälen, negativa metaforer etc.. Det ska enbart innehålla fakta och saklig information. Och framför allt vara respektfullt skrivet.
Om du tycker det "Orolig hyresgäst" skriver i sitt mail till S-hem är klockrent så kan det vara så att det skrivna motsvarar ditt eget tyckande och det får stå för dig i så fall.

Anonym sa...

Hej du anonyma orolig hyresgäst.

Nu skulle jag vilja att du berättade hur dessa hot gick till, när RL ringde på din dörr?
Vad sa dom och hur hotade dom dig?

Helene sa...

Helene skulle ju namnet va....här ovan.

Olof sa...

Svar till anonym fegis och orolig hyresgäst:

Hur tror ni att jag och Johan hamnade i LH:s styrelse egentligen? Måste jag verkligen förklara det för er?

Vi blev valda av medlemmarna i lokala hyresgästföreningen. Konstigare än så är det inte. Dessutom så var Johan med i styrelsen långt innan Rädda Linjalen startade upp.

Att han och jag, som det påstås i det anonyma inlägget, skulle toppstyra hela organisationen är ett riktigt larvigt påstående. Jag blev invald som ERSÄTTARE och saknar RÖSTRÄTT i styrelsen.

Jag antar att jag valdes in för mina erfarenheter från fackligt arbete. Är sedan tre år klubbordförande för SEKO Pendelklubben med ca 600 medlemmar. Det betyder att jag har en del kunskaper om förhandlingar och annat som skulle kunna vara till nytta för vår lokala hyresgästförening.

Jag accepterade efter viss övertalning att ställa upp som ersättare , inte ordinarie ledamot, eftersom mitt fackliga uppdrag tar det mesta av min tid. Så ni som tycker att jag är en så vedervärdig figur behöver inte oroa er för att jag på något sätt skulle "ta över" föreningen. Kan tillägga att jag tidigare var med och startade upp gårdsgruppen tillsammans med Johanna Bergström.

Nu kommer vi till det som är riktigt otrevligt. På ett av de portombudsmöten som hölls innan köpstämman påstods att jag var organiserad i Kommunistiska Partiet (fd. KPMLr). Beviset var att man googlat mig och sett att jag blivit intervjuad i tidningen Proletären. Att förmodligen varenda fackordförande blivit omskriven där vid något tillfälle förstod tydligen inte de närvarande vid mötet. Ryktet har sedan spridits vilket lett till att jag vid flera tillfällen blivit kallad "jävla stalinist" av grannar och en ledamot av Brf:s styrelse.

Vad jag har för politiska åsikter har ingen med att göra. Kan bara säga att jag aldrig varit medlem i något politiskt parti.

Blev under arbetet med Rädda Linjalen uppringd av tidningen Proletären som frågade om dom fick intervjua mig. Anledningen att jag blev uppringd är att man känner till mig från den fackliga världen. Jag sa ok och blev tillsammans med Annelie Morrey intervjuad. Nu finns det inlägg på Rädda Linjalens blogg där också hon indirekt utpekas som "stalinist".

Även andra personer i Rädda Linjalen har på detta sätt misstänkliggjorts av bostadsrättsföreningen. Rykten har spritts. Det tisslas och tasslas här och där.
Att några av portombuden berättat för oss om det här ska dom ha heder av. Det betyder inte att dom i sak ändrat uppfattning om ombildningen bara att dom inte velat delta i förtalskampanjer.

Om någon i Rädda Linjalen eller Brf anklagas för sitt agerande under ombildningsprocessen så får man ta det. Sticker man ut hakan så får man vara beredd på en och annan käftsmäll Vad som däremot inte är acceptabellt är lögnaktiga påståenden som saknar relevans i frågan. Visst har vi varit hårda i vår kritik av styrelsen men vi har aldrig dragit fram saker som inte har med saken att göra. Vi har kommit med vare sig sanna eller osanna påståenden om styrelseledamöternas politiska förflutna. Ibland har vi varit frestade men avstått eftersom det skulle sänka våra egen trovärdighet. På motståndarsidan har man tydligen resonerat på annat sätt!

Hursomhelst. Lokala hyresgästföreningen kommer att hålla ett bo-möte i april. Kom gärna dit. Där finns ett lämpligt forum för att ifrågasätta om det var rätt eller fel av medlemmarna i LH att välja in mig som ersättare till styrelsen och Johan Johansson som ordförande. Jag ser också fram emot att svara på frågor om mitt "stalinistiska förflutna". Har inget emot en hård debatt men jag gillar att kunna se den jag diskuterar med i ögonen!

Törs ni komma dit?

Olof Fryklöf/ Rädda Linjalen

Pär sa...

Är det inte i själva verket Brf som agerat som en militant enpartistat typ Nordkorea?
Med ihåliga argument man betraktas som sabotör om man inte okritiskt hyllar. Småmilitanta möten där en tyst junta sitter uppradad. Klatschiga paroller om partiets förträfflighet. Allmogen förväntas hålla tyst och applådera. Delar man inte alla uppfattningar betraktas man som ond förrädare. Bara ett parti att rösta på när det är val, och vinner inte det så görs valet om. Ordföranden sitter på obestämd tid (se brf årsmötesprotokoll). Politbyråmedlemmar som får rösta för hela grupper, förutsatt att dom röstar "rätt". Hemliga medlemslistor där folk inte vet om dom är medlemmar eller inte.
Det klingar alltför bekant, och det känns inte som en demokrati.

Helene sa...

Mycket bra skrivet Olof!

Tyvärr tror jag att dessa anonyma människor inte vågar träda fram och diskutera.

Det är ju som du sett, lika anomymt på "deras" blogg.
Man kan ju undra varför.

Vad är ni rädda för?..

Olof sa...

Helene:
Kanske är det bara att slösa bort tid att försöka få alla dessa besvikna Brf-anhängare att uppträda under eget flagg och våga stå för sina åsikter.

Från Rädda Linjalens sida så har vi faktiskt gjort ALLT för att dom ska få komma till tals. Dom har varit välkommna till alla våra bo-möten. Vi skänkte t.o.m bort vårt sista möte till Brf-styrelsen för att ge dom en chans att svara på frågor från hyresgästerna.

Tyvärr så har dom hela tiden gjort allt för att undvika alla typer av offentliga diskussioner. Istället så har dom verkat i smyg eller på möten där dom som ifrågasätter har hånats eller kränkts på andra sätt.

Istället för att stå upp för sin sak så har man satsat på att sprida allehanda rykten om oss som verkat i Rädda Linjalen. När sen hyresgästerna visat var skåpet ska stå så skjuter man in sig på lokala hyresgästföreningen och kommer med antydningar att någon form av kupp förekommit.

Men, skam den som ger sig. Inbjudan till LH:s bo-möte i april står kvar. Till det mötet är ALLA välkomna och det kommer att vara högt i tak till att vädra sina åsikter.

Olof Fryklöf/ Rädda Linjalen

Blur sa...

Men nu har vi ju shitloads av pengar över att underhålla lägenheterna för när vi slapp ta bolån, vi har väl VLU, Stockholmshem ska väl inte pröjsa för så mycket eller har jag missat nåt? Please inga aggressiva påhopp utan trevliga svar tack!

Johan Johansson / Rädda Linjalen sa...

Blur:
Det yttre underhållet står still tills omvandlkingsprocessen är helt avblåst. Vi hoppas kunna förhandla fortrast möjligt om det. Detta är dock upp till Brf nu.

Släpper man ombildningsbollen före maj tror vi oss kunna få till bättre villkor än om man låter tiden löpa ut i augusti. I sådana fall missar vi ytteligare ett års underhåll pga ombildningen. Vi tycker att vi lidit av bristande underhåll länge nog och hoppas att Brf står för sitt ord så att vi slipper ett tredje år utan underhåll - vilket skulle vara helt meningslöst sett till torsdagens röstresultat.

Det inre underhållet av golv och väggar är fortfarande bortförhandlat, men vi har pratat om att ta upp även det. Det kommer naturligtvis bli en kostnadsfråga för hyresgästerna, som vi alla i sådana fall bör rösta om på ett demokratiskt sätt.

Det viktigaste just nu är i alla fall att alla kan respektera valresultatet och gå vidare. Då finns det stort hopp om en bra utveckling för kvarteret.

Johan Johansson / Rädda Linjalen

Anonym sa...

Jag tycker att alla skall ta ett steg tillbaka och sluta kasta skit.
Stämman är genomförd med ett sådant resultat att inte ens den mest inbitne BR-kramare kan tro att detta resultat kan vändas. Dessutom visar resultatet att det tydligen gick hederligt till. En ny stämma kan bara vålla mera skada och irritation. Såvitt borde bollen ligga hos Werkö att deklarera:
a) Planeras en ny stämma?
b) I händelse att tillräckligt många medlemmar (siffran 10% har nämnts) så begär måste i så fall en ny stämma genomföras?
c) Avser du i så fall kvarstå som ordförande?
F ö anser jag att Joakim Larsson måste ställas till ansvar för FIFFLET med ombildningarna
MVH
Olwa

Anonym sa...

Johan Johansson skrev
"Det inre underhållet av golv och väggar är fortfarande bortförhandlat, men vi har pratat om att ta upp även det. Det kommer naturligtvis bli en kostnadsfråga för hyresgästerna, som vi alla i sådana fall bör rösta om på ett demokratiskt sätt. "
Tänk vad mycket vi hade kunnat bestämma själva om vi själva hade ägt fastigheten. Nu måste vi förlita oss på Stockholmshem...

Johan Johansson / Rädda Linjalen sa...

Anonym 22:15:
Som hyresgäster har vi bra mycket bättre inflytande med Syockholmshem än vi skulle haft hos Brf Linjalen.

För den som inte var där kan meddelas att vi i onsdags presenterade exakt de löften som Brf skickade ut till hyresgästerna strax före stämman. Men vi gjorde det som ett bindande avtal mellan Brf Linjalens styrelse och hyresgästföreningen.

Detta avtal med alla dessa löften nekade både ordförande Anders Werkö och sekreterare Eva Fee att skriva under.

Tomt snack och tomma löften med andra ord. Som så mycket annat.

Johan Johansson / Rädda Linjalen

Anonym sa...

Johan/
Den onsdagen som Anders Werkö och Eva Fee kom till lokalen för att diskutera och svara på frågor var jag också där. Jag såg precis hur det gick till när Rädda Linjalen ville att Anders skulle skriva under det avtalet du nämner.

Ett avtal är inte något man bör skriva under mitt i en debatt. Det hade varit oansvarligt om han hade skrivit under något där och då anser jag. Men jag tyckte att han uttryckte att han kunde ta emot avtalet och ev. skriva under det vid ett senare tillfälle, efter att han granskat det. Var det inte så?

Men hur som helst har väl det ingen betydelse längre.

mvh konrad bauer, en JA-sägare

Johan Johansson / Rädda Linjalen sa...

Konrad:
Jag är väl medveten om att avtal inte bör skrivas under på det sättet. Dessutom kommer det aldrig att skrivas under. Det är nämligen, precis som så mycket annat vi fått läsa från Brf inför köpstämman, ingenting annat än rena bondfångarlöften.

Faktum är att ordföranden inte ens har rätt att skriva under detta avtal. Inte heller har styrelsen befogenhet att ställa dessa löften. Man gjorde det ändå i hopp om att lura blivande resthyresgäster att rösta ja.

Det är det som är riktigt graverande - att styrelsen själva inte anser att de behöver ta ansvar för någonting. Inte för den ekonomiska planen, inte för ett uppenbart manipulerandemed medlemslistorna, inte för att svara på frågor, inte för mängder av felaktiga påståenden i sina utskick och inte heller för osanningar och de personliga påhopp man gjorde sig skyldiga till i utskicket efter vår grillfest. Kort sagt - man rycker på axlarna och verkar anse att man har rätt att bete sig hur man vill utan att behöva stå till svars över huvud taget. Brf Linjalen måste ha landets mest ansvarsbefriade styrelse.

Vad gäller avtalet innehåller den ett flertal punkter som styrelsen inte har rätt att utfärda löften om. Saker som man måste låta medlemmarna bestämma. Lägre hyror än allmännyttan, intern bostadskö med förtur för resthyresgäster och flera andra saker. Punkter som bara medlemmarna kan besluta om, och som dessa medlemmar garanterat skulle besvara med ett rungande nej. Det kommer helt enkelt finnas pengar i föreningen att leva upp till dessa löften. Som tur är insåg de boende att dessa utfästelser bara var rent dravel.

Tycker styrelsen att man har rätt att lova dylika saker över medlemmarnas huvud borde de inte prata om boendeinflytande i nästa andetag.

Inför stämman gjorde styrelsen ett flertal utskick baserade på rena faktafel, felaktiga uträkningar, skräckspekulationer om kommanade hyror och glädjeprognoser om eviga krisräntor.

Det är inte seriöst att bete sig på det sättet om man vill få in folk i en miljardaffär. Till slut märker folk hur dom blir behandlade. Till och med den mest inbitna ja-sägare måste väl ändå tillstå att styrelsen betett sig synnerligen tvivelaktigt vid mängder av tillfällen?

Själv är jag medlem i Brf. Men jag har aldrig haft någon möjlighet att ställa frågor eller ha en dialog med ordföranden utan att bli personligen förolämpad. Det märkte du säkert också på mötet. Sådant ska ingen behöva stå ut med egentligen, men både jag och flera andra har börjat vänja oss vid det nu.

Det enda vi ville med avtalet var att för en gångs skull få styrelsen att ta ansvar för eller avstånd från sina löften och utfästelser. Men har man aldrig gjort det tidigare, varför skulle man göra det nu?

Haregott!
Johan

Anonym sa...

Jag beundrar Er alla för det tålamod som Ni har med Brf, som är så fruktansvärt besvikna för att dom inte fick detta att gå i lås.
Deras attityd är helt klar att "nu jävlar ska ni få igen" dom är så uppfyllda av hat att det finns inga gränser för vad dom ska hitta på.Varför kan man inte ta ett nederlag som en man, hatet från båda sidor blir ju bara värre ju längre tiden går. Kom igen nu Brf lägg ner stridsyxan och låt oss se framåt.
mvh bisan

Anonym sa...

Tack Johan för svaret. Det var väl ungefär som jag trodde då med det där avtalet på mötet.

Bisan, jag är med i brf och för en omvandling av linjalen men jag är inte full av hat och jag har visst gränser. Du behöver inte oroa dig, jag kommer inte att jaga dig med en stridsyxa
mvh Konrad

Anonym sa...

Peter...högre hyra skriver du som ett skräckexempel.
Men frågan om hyran kan bli ca. 15.000 kr i månaden??
Det är nämligen den kostad jag skulle få om jag köpt detta och bor kvar!

Johan Johansson / Rädda Linjalen sa...

Konrad:
Tack. Inte heller hos mig finns plalts för något hat. Sånt är barnsligt. Däremot finns det stor plats för rättvisa och ärlighet, Det tycker jag saknas i debatten.
Rädsla kan jag däremot känna ibland, för nu börjar det faktiskt bli lite Knutby-faktor här och där i leden. Sånt är läskigt.

Jag hoppass ur det innersta av mitt hjärta att Brf står för sina löften, stoppar processen genast och inte drar långbänk av det hela så vi missar ett tredje års underhåll på grund av omvandlingen. Det skulle alla i kvarteret förlora på.

Möts på gården!
Johan

Anonym sa...

Nu måste brf skärpa sig och dra tillbaks ombildningsförsöket genast. Gör man det tror jag att det kommer att bli ett kvarter i harmoni utan några hard feelings ganska snabbt.
Bryter man däremot både löften och allt förnuft och fortsätter, ja då kommer det ta hus i helvete på gården.
Skulle brf försöka köra vidare skulle det vara totalt meningslös jäkelskap mot oss som bor här, och brf skulle skämma ut sig för tid och evighet.
Acceptera nederlaget och ta emot en utsträckt hand så att vi kan lägga det här bakom oss.

Anonym sa...

Du som skrev;
"Peter...högre hyra skriver du som ett skräckexempel.
Men frågan om hyran kan bli ca. 15.000 kr i månaden??
Det är nämligen den kostad jag skulle få om jag köpt detta och bor kvar!"

Fråga vad räknar du med för ränta då ?

Helene sa...

Johan..Olof..nån annan..
Vad väntar vi på, vad händer, varför får vi inte veta något?
Nån som vet något..nån från Styrelsen, varför säger ni inte hur det blir?

Jag tycker nog att det är våran rättighet här som hyresgäster att få veta. Tycker inte ni det?

Anonym sa...

Självklart är man orolig över tysnaden, men jag vet inte ifall vi har några rättigheter att kräva något, jag tror att Rädda Linjalen-gänget jobbar för fullt för oss.
Nu är det Påsk och då är det ju lite svårt att få tag i folk.
Jag tror att vi får nog höra något när det finns något att berätta.

/öNSKAR "ALLA" EN GLAD PÅSK!

Helene sa...

Hej anonym, jag har aldrig tvivlat på att RL inte jobbar på..

Såklart så får vi veta när Anders och co har bestämt sig hur det blir..vill bara höra om någon har nån aning...tycker det är fräckt att låta oss leva i ovisshet!

Visst e det Påsk allt, men jag jobbar på som vanligt..:)
Glad Påsk.

Olof sa...

Helene:
Att Brf efter snart en vecka inte hört av sig vare sig till medlemmar eller andra är en skandal. Man överlåter hela ansvaret att informera till Rädda Linjalen och Lokala hyresgästföreningen.

Samtidigt pågår aktiviteter. Styrelseordföranden har varit på Åsöskolan och kollat lediga datum i april. Förmodligen för det kommande årsmötet som måste hållas inom några veckor.

Att andra aktiviteter pågår får vi också info om. Hyresgäster som inte röstat ja på köpstämman har kontaktats osv.

Genomgående är att allt ska ske i smyg. Att ge hyresgästerna på Linjalen insyn i frågor som rör deras framtid är inte, och har aldrig varit, aktuellt.

Det komiska i sammanhanget är att samtidigt som man försöker driva Brf som ett slutet sällskap eller orden så läcker hela organisationen som ett såll. Vad som skulle vara hemligt är ofta känt bland många långt innan det är tänkt att komma ut.

Sättet de jobbar på påminner en hel del om hur vissa vänstergrupper jobbade på 70-talet. Om man bara träffar de inom den egna gruppen så framstår snart omgivningen som okunnig och hotfull. På bloggarna beskrivs nej-sägarna i anonyma inlägg ibland som slödder och allmänt dumma ibland som smart organiserade kommunister med en hemlig agenda. Genomgående är bristen på förståelse att någon kan tycka annorlunda.

Att nej-sägarna utgör majoriteten av hyresgästerna i Linjalen bortser man helt ifrån. Skrämmande var ordet!

/Olof

Pär sa...

Skulle Brf vara naiva nog att försöka driva det här vidare skulle det sakna motstycke i svenskt föreningsliv.
Då krävs en styrelse som förklarar jihad mot allt vad demokrati heter och likt kamikazepiloter kör ner hela omvandlikngsplanet rakt ner i en flyttkartong.
Allvarligt talat ni i styrelsen. Skrota nu det här vansinniga och kom ut på gården och bli polare igen vet jag!

Anonym sa...

Än en gång är det bevisat att det är Rädda Linjalen eller Lokala Hyresgästföreningen som ser till att vi hyresgäster får information. Fick precis en lapp i brevlådan som ger svar på några av de frågor många av oss har. Vi måste nu alla kräva att BRF-styrelsen omedelbart lägger ner omvandlingsprojektet. Våra hus behöver underhåll och vi behöver lugn och ro.

/Maria

Rädda Linjalen sa...

Tyvärr är vi tvungna att införa kommentarsgranskning igen pga för många, långa och ovidkommande inlägg.
Det är ingenting vi vill göra, och vi hoppas kunna släppa på det så fort som möjligt.

Anonym sa...

Jag vet att några personer i RL har gjort försök att lösa upp den märkliga situation som har inträffat: Det har sagts av många och sägs igen: Resultatet är så entydigt att BRF Linjalen inte kan vinna vid en ny omröstning. Som en konsekvens borde processen stoppas.
Jag ställde 7/4 21:54 3 naturliga (och hövliga) frågor som jag anser att Werkö borde svara på. Det har han inte gjort och tycks inte ha för avsikt att göra det heller.
Jag ställer mig frågan vad Sthlmshem har för uppfattning: Man ligger ute med en offert väl över 1miljard rörande en affär som inte kommer att gå igenom. Genom att ligga lågt och låta tiden gå skadas naturligtvis Sthlmshem på flera sätt: Osäker planering, tidsförskjutning av behövligt underhåll (tänk vad bra att utnyttja lågkonjunkturen och prispressen) men framför allt på varumärket genom att man uppfattas som allierad med en brf-styrelse som tappat markkontakt.
Fö anser jag att Joakim Larsson borde ställas till svars för FIFFLET i ombildningarna
MVH
Olwa

Saida sa...

Nya utfästelser från styrelsen utlovas under långfredagen. Törs man gissa på ännu en hugsvavelse om marknadshyror?
Blir det en grön lapp igen?
Spänningen är olidlig.

Anonym sa...

"Det gamla trötta spöket marknadshyror" har självdött så det argumentet håller inte längre.

Kanske känner styrelsen inte till den historiska överenskommelse som fattades mellan SABO och HGF tidigare i veckan och som får brett stöd av regeringen och oppositionen.

Se www.hyresgastforeningen.se

/Maria

Anonym sa...

Ja någonting är i görningen i min port gick nyss en kvinna med ett A4 skrivet papper i handen med snabba steg mot Wärkös länga.
Nu smids det planer kan jag tänka.

Anonym sa...

Vi firar påsk med släkten ute i skärgården och är tacksamma om ni berättar på bloggen vad som händer här hemma.

Glad Påsk till alla grannar!

Anonym sa...

Jag misstänker att de tänker använda papper med olika färger. Inte bara grönt mao! Jag får en gul, min granne en blå fast med samma text. Dessa kommer sen att delas ut på ett sätt som ska verka "slumpmässigt" fast varje färg i själva verket är skräddarsydd för respektive hushåll.

Det här är också skälet till att det tagit så lång tid för styrelsen att komma med ett utskick. Diskussionerna om vilken färg som ska passa varje enskilt hushåll har tagit massor av tid. Långa listor har upprättats.

Till Rädda Linjalen folket blir det ett svart papper så att texten inte syns. Smart uträknat tycker jag!

Anonym sa...

Nu har Wärkö påskat färdigt, nu är det full rulle ut och in i portarna igen..