lördag 25 april 2009

Nyheter från Linjalen


RÄDDA LINJALEN PÅ VÄLFÄRDSDAGEN
Rädda Linjalen kommer att hålla ett litet föredrag, på Välfärdsdagen nu under lördagen, om hur ombildningen gått till här i kvarteret.
Det är många som vill ta del av de erfarenheter vi skaffat oss det senaste halvåret. Vi har skaffat oss mycket lärdom under resans gång, och nu vill vi gärna sprida den så att andra hyresgäster i samma situation som vi kan få hjälp, samt att politiker, hyregästföreningar och andra kan få kött på benen om hur ombildningsförsök kan gå till.
Projektet Gemensam Välfärd håller öppet hela dagen. Klockan 14.15 pratar Rädda Linjalen och kl 16.00 spelar kvarterets favoritsångerska Samma Carlstedt en kort konsert.
Plats: Globala Gymnasiet, Hornsgatan 93, Plan 2 (T-Zinkensdamm).
LÄS MER OM EVENEMANGET PÅ DEN HÄRLÄNKEN

RIKSDAGEN HÖLL PRESSKONFERENS PÅ LINJALENS GÅRD

Oppositionen i riksdagen vill införa ett rotavdrag för hyresfastigheter. Det tycker vi i Rädda Linjalen är ett utmärkt förslag som borde varit verklighet för länge sedan. Hyresrätten har länge varit missgynnad skattemässigt. Nu hoppas vi att detta ändras. Förslaget skulle även innebära många nya arbetstillfällen under lågkonjunkturen och en välbehövlig upprustning av miljonprogrammets hus.
Hyresgästföreningens stockholmsregion föreslog Linjalens gård som plats för presskonferensen. Så länge det handlar om att förbättra villkoren för hyresgästerna anser Rädda Linjalen att det är bra att politikerna får upp ögonen för vårt kvarter - oavsett vilka partier de tillhör.
Se Rapports inslag från politikernas besök på Linjalen PÅ DEN HÄR LÄNKEN


NYA UTSKICK
Återigen dimper det ner utskick i brevlådorna fulla av konstiga påståenden om Rädda Linjalen, Stockholmshem och Hyregästföreningen. Även den här gången är dessa påståenden anonyma. Rädda Linjalen känner inget behov att ens bemöta dessa anklagelser. Vi vet att hyresgästerna i Linjalen är medvetna om att vi alltid för fram fakta och dokumenterat sann information på ett öppet sätt. Att dessa faktum inte passar alla gör de inte mindra sanna.
Alla som träffat oss eller varit på våra möten vet att vi jobbar på ett öppet, demokratiskt och fridfullt sätt och välkomnar alla grannar oavsett ståndpunkt.
Så i stället för att bemöta utskicket hälsar vi skribenten välkommen att höra av sig. Jag (Johan) bjuder mer än gärna på kaffe, hembakta kanelbullar och en genomgång om förutsättningarna för omvandlingsförsöket.

VAD ÖVRIGT ÄR ÄR TYSTNAD

Brf har fortfarande inte meddelat sina medlemmar någonting om sina förehavanden, om man bortser från NÅGRA VÄLDIGT KONSTIGA RADER PÅ HEMSIDAN.

Att inte informera sina medlemmar om någonting fast det gått mer är tre veckor sedan köpstämman är ett minst sagt märkligt beteende av en styrelse för en demokratisk förening. Rädda Linjalen vädjar än en gång om att Brf Linjalen håller sina givna löften och avblåser ombildningsförsöket genast. Många i kvarteret väntar oroligt på att äntligen få kunna andas ut. För tillfället har Brf Linjalen inte ens på långa vägar tillräckligt många medlemmar för att rösta igenom en köpstämma, även om 100% skulle rösta ja.

Rädda Linjalen och en samlad omvärd verkar ha den gemensamma synen att det är meningslöst att dra ut på den här plågsamma omvandlingshistorian längre än man redan gjort. Vi är övertygade om att även många ja-röstare håller med om den saken. Låt oss alla gå vidare och se till att läka såren efter omvandlingsförsöket. Ju längre Brf håller på, desta svårare kommer det att bli.

Haregott i vårsolen!
Johan Johansson / Rädda Linjalen

14 kommentarer:

Anonym sa...

Rätt så
Håll grytan kokande
MVH
Olwa

Anonym sa...

Grytan? Den här styrelsen håller ett helt kvarter kokande!

Anonym sa...

Tror ni att Brfmedlemmar är korkade?
Varför skicka ut inf. om en sak som alla Linjalenbor vet - och halva Sverige vet - (alla är inte uppkopplade! - Spara papper!)

Sjung om Linjalens lyckliga dar....

Ulrika sa...

Anonym 17.59/
Om man, som brf linjalen, bär fullt ansvar för en omvandling är det ens förbannade skyldighet att informera hyresgästerna om resultatet på omröstningen. Det gäller även om man inte tycker att resultatet blivit det önskvärda.
Att först försöka förmå de boende att gå in i en miljardaffär och sedan strunta i att informera om hur det gick känns inte särskilt fortroendeingivande i min värld.
Men vem vet, det kanske är jag som är korkad. Det kanske är att begära för mycket av brf linjalen.

Anonym sa...

/17:59

Brf kan ju vara glad över att inte alla är uppkopplade, för hade så varit fallet så hade det nog bara blivit 20% ja-röster..!!

Anonym sa...

Förslag:

Vi går runt till ALLA i området och frågar..
- Vill du att det ska vara en till
köpstämma i augusti?
JA/NEJ

Anonym sa...

Nu har brf ändrat på texten på sin hemsida. De har tagit bort raden 'ingen tillstymmelse till fusk med fullmakter kunde skönjas'.
Betyder det att fusk faktiskt förekom eller att brf har insett det kloka i att låta bli att skryta med att ingen fuskat just i det här fallet?
Jag vill fortfarande veta hur jag kunnat bli registrerad som medlem utan att veta om det.

Har redan ett liv sa...

Jag är så förbannat trött på det här. Jag snyter mig i brfs kalkyler. Ringer något av deras stolpskott på min dörr igen gör jag mig olycklig!

Anonym sa...

hade jag vetat om det tidigare hade jag kommit förbi;men jag är ändå tacksam för att ni har denna blogg. Befinner mig själv i en ev ombildningsprocess. Vi väntar på kalkyler och så småningom stämma. men tills dess kan jag ju hänvisa till er blogg. Känns ju som lite stöd iallafall.
hoppas ni får lugn och ro snart. Hos oss har det ju bara börjat...

Martha sa...

Ja, jag missade också Välfärdsdagen då info kom samma dag. Det var lite synd...

Anonym sa...

Om brf har fuskat med fullmakter vet dom väl bäst själva. Vi andra ska väl helst inte känna till sånt. Men hur kan det komma sig att det fortfarande inte har delats ut nåt protokoll från köpstämmman?!? Det har dom väl i alla fall skyldighet att göra! Kanske är det nåt dom vill dölja i alla fall.

Anonym sa...

Kvinna som återigen höll igång käkpartiet under mötet i måndags är en levande reklampelare för att säga nej. Den attityden trodde jag bara att man kunde stöta på i frikyrkor i vårt land.

Magnus sa...

Fortfarande ingen information från brf. Hur oseriöst kan det egentligen bli. Dyker man upp som gubben i lådan nu, förmodligen utan Landahl&öhman bakom sig, skulle man framstå som det stora ombildningsskämt som media bara väntar på att hugga tänderna i.
Lopper är kört. Ge upp!

Anonym sa...

Låt media tjata bäst dom vill... inget att bry sig om, man får bara hoppas att ingen tagit ställning i sakfrågan baserat på vad tidningarna skriver.

Har läst få artiklar, om ens någon, där journalisten gått djupare än till att intervjua för- och emotsidans företrädare och formulera någon klatschig rubrik, gärna om fusk och mygel; "NN från Rädda Linjalen säger att det fuskas överallt i processen, XX från brf's styrelse förnekar att så är fallet"... inte mycket fakta att bilda sig en uppfattning utifrån direkt