måndag 21 mars 2011

Skottet är räddat!


252 allmännyttiga lägenheter har räddats på Södermalm!

Idag kom det slutliga beskedet från Stockholmshem angående det evighetslånga ombildningstjafset i kvarteret Skottet. Under morgonens extrainsatta styrelsemöte i Stockholmshem beslöt ett enig styrelse att avslå Brf Skottets begäran om att få ombilda med hänvisning till en stämma man lät hålla tio månader efter köperbjudandets utgång.

Nätverket Rädda Linjalen vill gratulera alla kämpande hyresgäster i kvarteret. Vi vill även gratulera Stockholmshems styrelse, som med detta bekräftat att det i alla fall finns några spelregler att hålla sig till när det gäller ombildningsprocesser.

Det känns skönt att det, i alla fall i just detta fall, inte lönat sig för Brf Skottet att använda tveksamma metoder, köra med mediala snyftvalser och hänga ut de hyresgäster som vågat stå för att rätt skall vara rätt som sabotörer.

Nätverket Rädda Linjalen gläds åt att den här såpan fick ett anständigt slut. Vi vill även betona att vårt förtroende för Stockholmshems ledning blivit betydligt bättre i och med detta.

Vi hoppas att den infekterade stämning som hållit kvarteret Skottet i ett fast grepp i tre år nu snabbt lägger sig, att kvarteret genast får det underhåll som p.g.a. omvandlingsprocessen varit eftersatt under drygt än tre år, samt att de hyresgäster som anser att bostadsrätter är den enda tänkbara boendeformen skaffar sig en sådan utan att tvinga med alla sina grannar på tåget.

Johan Johansson / Rädda Linjalen

12 kommentarer:

Resthyresgäst sa...

Fantastiskt skönt. Grattis till alla er som kämpat i skottet!

Martha sa...

Hurra! Hurra! Grattis till att Skottet fortfarande är allmännyttigt!

Anonym sa...

Det var en riktigt god nyhet! Grattis till alla er som hållt fanan högt trots påtryckningar!
Söderhöna

Maria i Linjalen sa...

Grattis! Det här stärker hela Södermalm som en stadsdel med en mångfald av boendeformer för alla!
Måndagsmys! Korka upp champagnen!

Anonym sa...

Bland annat detta svarar Skottet på sin hemsida, dom tänker tydligen inte ge upp. Hur dum får man vara ett nej är väl ett nej jag tror inte Sthlm Hem kommer att ändrar sej.
Läs här, kopierat från hemsidan:

Besvikelsen är naturligtvis stor i Skottet nu eftersom majoriteten av de boende nu får stå tillbaka för en minoritets vilja. Besvikelsen är också mycket stor på de svikna löften som avgetts till föreningen från Stockholmshem.

Exakt hur vi går vidare nu måste vi fundera på. Och vi återkommer via siten och email inom kort.

Mvh styrelsen för Skottet 2

Olof Fryklöf/Rädda Linjalen sa...

Otroligt glädjande!
En seger för demokrati och gammalt hederligt folkrörelsearbete. Att Brf Skottet inte erkänner sitt nederlag och agerar dåliga förlorare på sin hemsida förvånar mig inte. Men jag tror också de allra flesta även på JA-sidan tycker att det är skönt att frågan är löst.

På Linjalen återgick allt det "normala" inom någon vecka. Grannsämjan är bättre än någonsin och underhållet av fastigheten flyter på som det ska.

Ikväll hoppas jag att ni firar detta ordentligt med skumpa och tillbehör. Det har ni gjort er förtjänta av!

Anonym sa...

Jättegrattis till er alla. Det värmer att rättvisan fick segra. Man vågar nästan känna ett spriande hopp om att de borgerliga politikerna i Stadshuset äntligen börjar skämmas för hur det går till vid ombildningarna, och agerar därefter.

Anonym sa...

200 grannar står beredda att lyfta iväg ett svin och hans bohag efter att han först försökte förstöra ombildningen inifrån och sedan stämde sina grannar till kommunistnästet Linjalen.

Samla kommunistsvinen i Linjalen och låt övriga bostadsområden vara fria från detta pack!

Ninna sa...

Stort grattis till alla som kämpat i Rädda Skottet!! Härligt med en seger för hyresrätten i innerstaden! För den som traktar efter en bostadsrätt är det bara att köpa på stan - till ordinarie pris. Men det lockar naturligtvis inte lika mycket som att göra ett klipp subventionerat av skattemedel.

Rädda Linjalen sa...

Till Anonym 21 mars 2011 21:16:

Sådana här kommentarer droppar in då och då. Vi brukar vanligtvis inte publicera dom - men det kan vara bra ibland att visa vilka hemska egenskaper som väcks i ombildningssammanhang.

Så varsågod gott folk. Så här ser en del kommentarer till vår blogg ut. Det är dessa människor som aspirerar på att bli era nya hyresvärdar!

...så återigen: Grattis till alla hyresgäster i Skottet.

Johan Johansson / Rädda Linjalen

jeanette sa...

Bravo att rättvisan segrar och att något går väl för alla som vill hyra sin lägenhet

Anonym sa...

Grattis och väl kämpat! Skönt att rättvisan segrar och en eloge till Stockholmshems styrelse som fattat vettigt beslut.
LB, Nockebyhov, Bromma