tisdag 21 oktober 2008

Stadens likriktning

Glädjande nog har vi fått positiva reaktioner på vårt första utskick; det verkar som vi varit efterlängtade. Många är vi, som tycker väldigt mycket om Linjalen som det är nu. Tack för er respons! Nu över till något annat:

Stadens likriktning är rubriken på en helsida i dagens SVD. I den står att läsa att staden blir alltmer homogen. Det gäller innerstaden i högsta grad. Ett citat: " Trots att politikerna vill ha mer blandade områden går Stockholm mot en ökad likriktning, säger en projektledare för social utveckling i artikeln. Han berättar vidare att han har fått ta över en regionplan från 1978 där det står att målet är man ska ha blandade områden. " Men vi vet fortfarande inte hur vi ska få till de här blandade områdena", fortsätter han.

En bra början hade ju varit att se till att behålla de befintliga hyresrätterna i innerstan. Klart det blir mindre blandat boende om politikerna ändrar lagarna så att det blir fritt fram sälja ut hyresrätterna.

Samtidigt läser jag i senaste Södermalmsnytt på sid 6 i artikeln med rubrik " Alla som vill ska få köpa", att trots stoppet mot ombildning som klubbats igenom, så står tusentals hyresrätter inför en hotande ombildning, 13 800 om vi ska vara exakta, allt enligt den ansvarige för ombildningar i stadshuset. Och det bara i innerstan!

Med tanke på det den totala kramp som bostadsarknaden hamnat i med osålda bostadsrätter och priser som rasar så känns det väldigt olustigt att tänka sig 13000 fler bostadsrätter på marknaden. Räcker det inte nu?

Vi hörs snart igen Rädda Linjalen

Läs hela SVD-artikeln http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_1916401.svd
Läs artikeln på sid 6 i Södermalmsnytt
http://www.innerstadspress.se/

Inga kommentarer: