tisdag 28 oktober 2008

Priserna rasar

Kära grannar.
Tack för all fin respons, glada telefonsamtal och uppslutning kring Rädda Linjalen vi fått. Det ger oss ännu mer ambition att arbeta vidare. Nu till en liten rapport om läget, vi har letat fram lite länkar om vad finanskrisen gjort med bopriserna på kort tid och vad som spås för framtiden.

Enligt en av våra rapportörer ute på stan som talat med flera mäklare är våra lägenheter idag nere i ett marknadspris på ungefär 30 000 kr. Vad händer om några månader? Inget vet, många siar, en del om att botten inte är nådd förrän vid 50 % nedgång.

Maria Crofts, redaktör för Din Ekonomi i DN, svarar regelbundet på läsares frågor och 23 oktober frågade en läsare om det var bättre att hyra ut bostadsrätten och sälja om ett år när priserna kanske gått upp. Men Maria Crofts svarade att det inte finns något som pekar på att priserna har börjat stiga igen om ett år, prognosen för när prisfallet vänder ligger flera år framåt i tiden.

För de som vill få igenom ett köp för att sälja omgående; är det här fortfarande ett stort klipp? Lägenheten kanske inte ens går att sälja på ett bra tag. För de som gärna vill bo i just bostadsrätt kanske marknaden, inom en snar framtid, kommer att kunna erbjuda dem så pass bra priser att de kan tänka sig att köpa sig en efterlängtad färdig bostadsrätt, istället för att försöka ombilda allmänna tillgångar? Flera föreningar har senaste tiden tackat nej till köp eller får nej av banken, flera av dem i innerstan.

Jag förlorade en miljon är rubriken på artikeln i Aftonbladet om fallet på en miljon på en bostadsrätt på söder nyligen. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3332461.ab

Snabbt ned för bopriser http://www.e24.se/pengar24/bostad/bostadsmarknaden/artikel_806843.e24

Bopriserna halveras!
http://di.se/Nyheter/?page=/avdelningar/artikel.aspx%3Fsmallscreen%3D0%26sectionid%3Dettan%26menusection%3Dstartsidan%3Bhuvudnyheter%26articleid%3D2008%255C10%255C08%255C304870

Vi jobbar vidare!
Rädda Linjalen

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har ju ingen koll på erat pris men går man in och köper nu får man verkligen skylla sig själv.
Att bo i och ha kvar allmännyttan blir antagligen det smartaste valet både för hyresgästerna och för kommunen.

Sara