fredag 24 oktober 2008

Ett nytt koncept
Undrade du också över varför månadsavgifterna satts så lågt i kalkylen? Varför man i kalkylen räknat på att låna till löpande kostnader? Reagerade du på att man räknade med att frigöra 5-15 av de kvarvarande hyresgästernas lägenheter om året, för att få in kapital? Blev du orolig och tänkte att du inte alls sitter säkert som resthyresgäst om du skulle vilja bo kvar men inte köpa?
Tyckte du att det var mycket som verkade orimligt och konstigt? Fick du många frågor och få svar med dig hem? Tyckte du som vi att det inte var ett hållbart och realistiskt upplägg konsulterna presenterade? Att upplägget gynnade dem som inte tänkt bo kvar.

"Alla vet att det är vansinne att låna till löpande drift. Pengarna förbrukas i snabb takt men låneskulden blir kvar. I Fältöversten måste föreningen höja avgiften till föreningen med 20 procent om året för att det ska gå ihop. I konceptet ingår också att helt öppet spekulera i tomma lägenheter och att resthyresgäster kommer att flytta", så skriver Björn Alfredsson, frilansande skribent och utredare av bostadsfrågor i SVD 4 juli i år.

Artikeln hittar du här: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_1432033.svd

Under tiden arbetar vi vidare med ett nytt informationsblad. Välkommen att höra av dig om du har några frågor eller tips.

Rädda Linjalen

1 kommentar:

Anonym sa...

Apropå månadsavgifterna så vore det väl kanske bättre om man gjorde tvärtom. Att man började med höga avgifter så man får reda på vad man ger sig in i redan från början. Dessutom skulle det ju bli mindre räntor och mer avbetalat på lånet samtidigt som månadsavgiften skulle minska med tiden.
Det allra bästa med det upplägget vore att dom som vill ombilda för att sälja direkt fick tänka efter lite grann och ta sina egna kostnader.
Skulle inte det kunna vara något att fundera på för oss som vill fortsätta bo i linjalen. Och om det i sådana fall är en genomtänkt ide att ombilda?