söndag 20 september 2009

Ombildningen som försökte ta sig i Dalen


Om vi i Rädda Linjalen hade fått oss berättat det vi sett med egna ögon det senaste året hade vi inte trott på det. Det är svårt att tänka sig att den rättsröta vi fått uppleva på nära håll är möjlig i ett land som Sverige. Att ett land som profilerat sig som en rättsstat kan behandla enskilda medborgare på det sätt som händer i fastigheter under omvandlingsförsök är makabert.

Att mängder av bedrägerier, hot, urkundsförfalskningar och andra brott inte i något enda fall har lett till någon påföljd för de ansvariga talar ett tydligt språk. Nu måste de politiker i Stockholms Stadshus AB, som är ansvariga för detta rättsliga förfall, ta sitt ansvar, se vad de faktiskt ställt till med och rätta till de omfattande brister man än idag väljer att blunda för.

Metoderna som ombildningsförespråkare och konsulter använder sig av när de har problem att få igenom sin vilja på köpstämmor tenderar att bli värre och värre. Rädda Linjalen har sedan länge påtalat att bristerna i reglementet runt ombildningar bäddar för DET UTBREDDA FUSKANDET som är en påtaglig verklighet redan idag. På sommarens och höstens köpstämmor runt Stockholm har fusk och bedrägerier varit mer regel än undantag.

I kvarteret Tornsvalan i Aspudden t.ex. uppdagades bedrägeri med stadgar gällande fullmakter. Köpet drogs in av värden Familjebostäder, men samma ombildningskonsult tilläts sedan att fortsätta hålla ännu fler köpstämmor i kvarteret! Låter inte det som en riktig ljugarhistoria så säg? Något sådant vore helt otänkbart i alla andra sammanhang, men när det gäller ombildningar funkar det alldeles utmärkt att handla på det sättet. Undrar någon varför vi skrivit vårt FÖRSLAG TILL ÄNDRING AV LAGAR RUNT OMVANDLINGAR har ni svaret där och i många andra hårresande exempel på skandalomvandlingar.

I torsdags kväll gick larmet från Kastanjegården i Dalen - ett område hårt drabbat av en mängd mer eller mindre tveksamma ombildningsförsök. Under torsdagen kulminerade rättsrötan i Kastanjegården med en kalabalik man måste ha sett med egna ögon för att kunna begripa.

Efter att ha fått tiden för ombildning förlängd ett antal gånger var slutdatumet för ombildning av Kastanjegården satt till 10 september. Detta finns både skriftligt och muntligt från fastighetsägaren Svenska Bostäder (Svebo). Vid detta datum fanns det inte tillräckligt många ja-röster, och allt såg ut som att hyresgästerna slutligen fått säga sitt.

Men ombildare är inte direkt kända för att respektera demokratiska beslut. Ombildningskonsulten Torsten Kai-Larsen lyckades genom ett svepskäl om parkeringsplatser förmå Svebo att ge BRF ytterligare en veckas respit att tjata fram ett ja till ombildning. Joachim Quiding, Stockholms Stadshus AB:s direktör hävdar i en kommentar till bloggen att han inte haft något med förlängningen av köptiden att göra - vilket vi härmed rättar. Det spelar visserligen föga roll för de boende i området, för nu frångicks återigen tidigare givna löften och Kastanjegården fick ännu en veckas respit att utsätta de boende för påtryckningar.

Däremot har Joachim Quiding sedan länge profilerat sig genom att ge ombildare och allsköns konsulter det ena handikappet efter det andra för att få igenom så många ombildningar som möjligt. Anledningen till att Brf Linjalen fick ytterligare 8 månaders förlängd tid att ombilda och att hyresgästerna i Linjalen fick hela sommaren förstörd är t.ex. i mångt och mycket Joachim Quidings "förtjänst".

Nåväl. Nästa köpstämma i Kastanjegården var satt till onsdag 16 september. Inte heller då fanns tillräckligt många ja-röster för att ombildningen skulle bli av. Konsulten Torsten Kai-Larsen ajournerade då mötet till nästa dag, torsdag 17 september. En hätsk jakt på fullmakter iscensattes av de mest fundamentalistiska ombildningsivrarna. De hyresgäster som tidigare återkallat fullmakter blev nu utsatta för hårda påtryckningar. På kvällen 17 september hölls ännu en stämma, och det var utanför den som ett tiotal medborgarvittnen samlades för att skydda de boende som inte ville rösta ja till ombildning.

Inga andra än ja-sägare var välkomna på stämman. Hyresgästföreningens ordförande i region Stockholm, Terje Gunnarsson, vägrades inträde, trots att han hade fullmakt att representera en medlem. Läs en rapport om saken HÄR
HGF:s jurist, Bengt Öhman, släpptes inte heller in när han ville kontrollera att köpstämman gick rätt till.

Inte heller Teres Lindberg, borgarråd och vice ordförande i Svebo som äger fastigheten, släpptes in på stämman. Vad Torsten Kai-Larsen och Brf Kastanjegården hade att dölja när man vägrade släppa in dessa välrenommerade vittnen kan man bara gissa sig till, men skumt är det onekligen.

Men inte heller den här kvällen nådde Brf och Torsten Kai-Larsen erforderligt antal röster - och nu började en häxjakt som ingen av oss hade skådat. Ombildare gick ut på ett erövringståg efter fullmakter som bara kan beskrivas som svenskt rekord i att utsätta grannar för påtryckningar. Telefoner ringde oavbrutet i hela området. Det bankades på dörrar till strax före midnatt. En handikappad person som ringt och begärt skydd fick dörren brutalt uppryckt en en Brf:are med fullmakt som försökte köra ut den ditkallade skyddsvakten.

Ombildningsivrare från andra områden ringdes in och gäng som mest av allt påminde om huliganhorder strök runt överallt i området. Det bultades på dörrar, knackades på fönsterrutor och ringdes på telefoner. Vi som var där som medborgarvittnen undrade var vi hade hamnat. Representanterna från HGF, stadshuset och Svebo kunde knappt tro på vad de blev vittnen till. Det vi såg var vad stadshusets vurmande för ombildningar av allmännyttan resulterat i.

Smockan hängde i luften och glåporden haglade mot oss som stod utanför mötet och vaktade gården. Mer än en gång fick vi eskortera livrädda människor hem, där de uppmanades att låsa sin överlås inifrån och dra ner persiennerna för säkerhets skull. Men inte heller det hindrade ombildarna från att fortsätta sitt bultande, ringande och fönsterkikande.

När väl klockan var slagen mot midnatt skingrades den misslyckade stämman. Flera av de som gick ut ur samlingslokalen uppträdde hotfullt mot oss medborgarvittnen. Vi blev kallade stalinister, kommunistjävlar, sabotörer, råttor, kackerlackor och mycket annat. En del lindrigt nyktra ja-sägare var väldigt nära att gå till handgripligheter, och att de rena våldsamheterna inte blev värre kan man nog tacka medborgarvittnenas antal och pacifism för.

Det sista vi medborgarvittnen fick göra var att agera livvakter åt de nejsägare i området som inte vågade ta sig hem själva. Det är rent ut sagt förjävligt att sådant här kan få hända med Stockholms Stadshus AB:s och Svenska Bostäders tysta godkännande.

I vilket fall är det så här det kan urarta om man hela tiden ska tänja de juridiska gränserna till det maximala och vägrar respektera folkviljan och demokratin. Torsdagkvällen i Kastanjegården är resutatet av ett skandalomvandlingsförsök draget till sin spets. Ansvaret vilar tungt på Brf Kastanjegården, ombildningskonsult Torsten Kai-Larsen och stadshusets Joakim Qviding. Att reglerna runt ombildningar är UNDER ALL KRITIK OCH MÅSTE ÄNDRAS GENAST står helt klart. Så här får det bara inte gå till.

Borgarrådet och ordföranden i Svebo, Joakim Larsson, som ju vid upprepade tillfällen hävdat att allt går alldeles utmärkt demokratiskt till borde ta sig ett långt samtal med sin kollega Teres Lindberg som bevittnade kalabaliken i Kastanjegården. Om Joakim Larssons uttalanden bygger på okunskap eller ovilja att inse fakta vet vi inte - men nu har han chans att bli uppdaterad så att han kan undvika ytterligare upprepningar av sina väl motbevisade påståenden.

Tydligen har inte Torsten Kai-Larsen och Brf Kastanjegården gett upp än. Det ryktas om skrivelser till Joakim Qviding, Sth Stadshus AB och Svebo om ytterligare förlängning. Anledningen påstås vara att ombildningsmotståndarna skall ha uppträtt hotfullt och utövat påtryckningar. Vi som med egna ögon såg det som hände i torsdags, och vi är många, kan vittna om att det förhåller sig precis tvärtom. Rädda Linjalen, bland väldigt många andra, kräver att Stockholms Stadshus AB och Svenska Bostäder slutar att frångå sina egna löften, börjar hålla dem och drar in köperbjudandet till Brf Kastanjegården genast!

Johan Johansson / Rädda Linjalen

25 kommentarer:

Anonym sa...

Om jag inte minns fel lämnade en brf på Värmdö förra året in en stämningsansökan mot Torsten Kai-Larsen och hans firma Affärsutvecklings AB efter oegentlighjeter under deras ombildning. Någon som vet hur det gick sedan?

Anonym sa...

Snacka om att missbedöma hela situationen. De som betedde sig så fruktansvärt illa var hyresgästföreningen. Jag var rädd. Hotfulla skrämde de bort de som bodde på gården. Plakat med "medborgarvittne" jagade de runt de som jobbade för en bostadsrättsförening. Flera personer som inte bor på gården var där. Ni har INGET med vår gård att göra. Det VI dom bor här inte ni. Man kan faktiskt hyra av en bostadsrättsförening. Men var stöttar Hyresgästföreningen mig där... INTE, för det tjänar de inte pengar på.

Jag är medlem i hyresgärstföreningen och jag SKÄMDES över deras agerande.

En som mer än gärna hyr av mina grannar för Svenska Bostäder missköter verkligen detta område!!!

Anonym sa...

TACK,TACK,TACK Johan och Rädda Linjalen
för dessa skarpa ord från upprörda medborgarvittnen! Orden rensar verkligen luften, som blivit obehagligt förorenad och mycket skadlig för både kropp och själ att inandas.
MEN det verkligt intressanta blir vad som kommer nu från de ansvarigas sida. Vi har varit med så LÄNGE nu och blivit hånade och trampade på! Kan vi verkligen TRO, att det blir renare spel framöver?
Kram från pantertanten Kerstin i Bagis!

anna sa...

Till anonym som säger att medborgarvittnena inte hade där att göra. Det är faktiskt boende på er gård,dvs som bor där! som efterlyst dessa vittnen! Och tur var väl det med tanke på hur det verkar ha gått till.

Rädda Linjalen sa...

Anonym 18:07
Jadu. Ord står uppenbarligen mot ord. Vem som "missbedömer situationen" kan vi ju också tvista om. Tur då att det hela är dokumenterat.

Jag var själv på plats - och hela kvällen, inklusive mycket av det som sagts och gjorts är väl bevittnat.

Här på Rädda Linjalens blogg har vi varit extremt noggranna med att inte skriva något vi inte kan bevisa och dokumentera. Är det så att du har något att invända mot det vi skrivit skulle jag råda dig att vara modig nog att gå ut med ditt namn och framföra det du anklagar oss för att fara med osanning om. Hittills har ingen kunnat göra det här under Linjalens ombildningsprocess i alla fall, och knappast på Kastanjegården heller.

Jag var där själv och såg med egna ögon hur ombildningsivrarna uppförde sig. Jag blev själv överöst med förolämpningar och oförskämdheter från er.

Jag såg själv när er ombildningskonsult flängde ut och in i samlingslokal som en osalig ande med en fet pärm under armen, och när er ordförande vankade än hit och än dit oavbrutet ringandes i sin mobiltelefon.

Jag blev själv kallad stalinist och beordrad att sticka från gården. Vad är det du menar att jag "missbedömt"? Vill du hävda att det inte hänt är det bara att anklaga mig för lögn så skall du få belägg på saken.

Inget av medborgarvittnena gjorde något än att skydda de som begärde det. Till skillnad från ombildarna var det inget medborgarvittne som sökte upp någon av de boende. Det gjorde däremot Brf Kastanjegårdens trupper - och det med besked.

I det här fallet är vi många som kan vittna om att det som står i bloggen är sant.

Så frågan är: Vill du träda fram och anklaga oss för något konkret är du välkommen, men jag tror inte att du kommer att göra det. Det vi skriver här står vi också för - och då ska det också stämma, vilket det gör.

Jag tycker snarare att du själv borde se dig i spegeln, tänka till och inse att du varit delaktig i en synnerligen odemokratisk process.

Det vi alla fick se på Kastanjegården var i ordets rätta bemärkelse ett riktigt lågvattenmärke, och vore jag delaktig i det hela skulle jag hålla en väldigt låg profil. Jag skulle definitivt inte anklaga andra för något utan att först tänka efter riktigt noga hur jag själv hade uppfört mig.

Har du gjort det än?

Johan Johansson / Rädda Linjalen

Anonym sa...

Till anonym kl 17.40

Läs här

Anonym sa...

Tack till er som kom och bevakade det hela. Den senaste tiden har varit det absolut värsta jag varit med om och jag har helst inte velat gå hem alls.

Bo Erlandsson sa...

Ja, jag kan bli mörkrädd för mindre.

Om jag förstår rätt så är Kastanjegårdens adress;

Grusåsgränd 9-13
121 30 Enskededalen

Kan vara bra att veta, om man har några vänner etc där.

Varken ombildad eller obildad i Bagis sa...

Segdragna ombildningar med människor som tror sig kunna tjäna pengar är den bästa grogrunden för masspsykos som går att önska.
Tidningen om fusk vid ombildningar är väldigt talande för hur det verkar gå till just nu. Bestämmelserna behöver ses över så fort det bara går. Särskilt viktigt är det att bara tillåta en köpstämma. Då skulle scener likt den som bloggen beskriver knappast vara möjliga. Varför vill stadshuset inte göra bestämmelser som främjar respekten för människors åsikter?
Nej, en köpstämma räcker. Därmed basta!

Anonym sa...

Jag mår illa av klimatet i dagens Stockholm där allt handlar om pengar och alla som inte har ägande högst upp på prioriteringslistan blir behandlade som skit.

Anonym sa...

Adressen till Kastanjegården är Grusåsgränd 1-45, postadressen stämmer.
Och ursäkta en stilla undran, men varför är man medlem i hyresgästföreningen om man vill ombilda till bostadstadsrätt? Jag som är republikan skulle aldrig gå med i rojalistiska föreningen, om det nu finns något som heter så, men ni förstår vad jag menar eller hur?
Borde inte ombildarna gå med i fastighetsägarföreningen i stället?

Robert sa...

Och jag säger som jag sagt flera gånger, det finns redan tusentals bostadsrätter till salu i Stockholm. Köp en av dessa istället för att trakassera grannarna år ut och år in.

Magnus sa...

Sanslösa utalanden om Teres Lindberg i svenskan. Att stadshusstrutsen Larsson inte vill låtsas om någonting är en sak, men att kräva att ingen i Stadshuset ska sätta sig in i hur ombildningarna fungerar i praktiken är snudd på totalitärt.
Väldigt bra av Teres Lindberg att vara närvarande i alla fall. Hon måste ha blivit chockad av vad hon såg.

Maria i Linjalen sa...

Träffade Joakim Larsson på Stadshuset i våras och någon mer kylig, distanserad och ointresserad får man leta efter. Den mannen ska strykas från valsedeln!

Joachim Quiding sa...

Jag kan bara beklaga att beklaga att Johan Johansson inte är riktigt informerad och sprider felaktiga rykten om min roll i ombildningsprocessen i Dalen 3. Tycker det är särskilt tråkigt med tanke på att jag faktiskt tycker att Rädda Linjalen haft ganska saklig information om ombildningsporcessen i sin fastighet. Förlängningen med 1 vecka beslutades av Svenska Bostäder pga otydlig information kriing bland annat parkeringsplatser. Jag tycker att denna förlängning var helt rimlig eftersom en BRF-stämma bör ha fullständig information från fastighetsägaren på stämman men det är bostadsbolagen som fattar beslut om fastighetsspecifika förlängningar. Dessutom är mitt namn felstavat:)

Rädda Linjalen sa...

Joachim Quiding:
Då ändrar vi och ber om ursäkt. Rätt skall vara rätt, och vi har alltid varit väldigt noga med att det vi skriver skall va riktigt på Rädda Linjalens blogg.

Att det är Svebo som formellt förlänger erbjudandet vet vi, och att Svebo anpassar erbjudanden efter direktiv från Stockholms Stadshus AB är även det ett faktum. Där kan det vara en definitionsfråga, men okej.

Nu är i alla fall den detaljen och stavnngen av ditt namn ändrat.

Men oavsett vem som bestämmer dylika saker är det bra att du läst vår blogg. Jag hoppas att det då också finns en chans för dig att förstå hur många upplever dessa eviga förlängningar, köpstämmor som tas om hur många gånger som helst och den allmänna laglöshet som råder i ombildningsvärlden. Den verkar ingen vilja ta något ansvar för i nuläget, och därför blir det såhär.

Jag hoppas att även folk i Stadshuset kan inse att det behövs klarare regler runt ombildningar. Att det som sker just nu, i Kastanjegården och på många andra ställen, inte främjar någon och skapar mycket skada.

Framför allt tror jag inte att förtroendet för Stockholms Stadshus AB har stigit i områden under ombildning.

Ärligt talat Joachim, vore det inte bäst för alla med ett regelverk runt ombildningar där ett ja är ett ja, ett nej är ett nej och alla vet vad som gäller?

Vi skulle gärna vilja ses och höra vad du tycker om VÅRT FÖRSLAG FÖR ATT STÄVJA FUSKET runt ombildningar.

Johan Johansson / Rädda Linjalen

Eva sa...

Jag tycker att vore lämpligt att Joakim Quiding kunde kommentera även detta, eller är det för mycket at begära av en stadshuspolitiker?

Anonym sa...

Eva:
Om jag minns rätt är väl Joachim Quiding inte politiker utan VD för stadens ägarbolag (som förvisso heter Stockholms Stadshus AB), dvs en tjänsteman? Vilket iofs inte hindrar att han kan kommentera saken men mer intressant vore kanske namnen Larssons kommentar.

Joachim Quiding sa...

Jag är administrativ direktör och styrelsesekreterare i moderbolaget Stockholms Stadshus AB som bland annat äger Stockholms kommunala bostadsbolag. Vår VD är politiskt tillsatt men vi övriga har vanliga kommunala anställningsavtal. Jag har arbetat som administrativ direktör sedan 2001 och har därmed arbetat med olika politiska majoriteter i Stadshuset. I vårt uppdrag ingår bland annat att se till att de demokratiskt fattade besluten i Stockholms kommunfullmäktige verkställs. Stockholms kommunfullmäktige har beslutat att erbjuda allmännyttans hyresgäster möjlighet att förvärva fastigheter för ombildning till hyresrätt och då ingår det i mina arbetsuppgifter att tillse att hyrsgästerna faktiskt ges denna möjlighet. Annars är ju det politiska löftet inget värt. När bland annat bostadsrättsföreningar inte kunde få lån pga finanskrisen förlängde vi generallt betänketiden för alla föreningar med upp till 8 månader. Dessutom kan enstaka föreningar få förlängd betänketid om det finns särskilda omständigheter, till oklarhet kring parkeringsavtal. Dessa beslut fattas av bostadsbolagen. Jag avstår från att i detalj kommnentera era förslag eftersom jag inte är politiker. Det gör jag inte för att skylla ifrån mig på något sätt och jag tycker att mitt jobb är jätteintressant. Dessutom känner jag inte igen mig i eran beskrivning av ombildningsprocesserna i Stockholms stad. Totalt har över 300 föreningsstämmor genomförts och det är ytterst ett fåtal som inte skett i enlighet med bostadsrättslagen. Mina mycket kompetenta medarbetare på bostadsbolagen har fångat upp dessa fall i granskningen av stämmoprotokollen och bostadsrättsföreningarna har inte heller fått köpa fastigheterna. Bland annat Hyresgästföreningen har ju också möjlighet att väcka klander mot stämmobeslut hos Tingsrätten men det har man endast gjort i något enstaka fall. Vi får också in en hel del synpunkter från bostadsrättsföreningar i andra delar av staden som bland annat undrar hur vi kan tillåta att heltidsanställd personal på Hyresgästföreningen knackar dörr och återkallar fullmakter. Ombildningsprocesserna kan säkert utecklas och kvalitetsförbättras så att vi slipper upprepningar av det som skedde i Dalen i förra veckan. Jag personligen tycker också att det vore intressant att diskutera frågan om majoritetsreglerna som innebär att minst 2/3 av hyresgästerna måste rösta ja för att en ombildning skall ske. Visserligen ser jag klara fördelar med att sånt viktigt beslut som en bostadsrättsombildning har ett brett stöd hos hyresgästerna och det är säkert skälet till att den borgerliga regeringen inte ändrat bostadsrättslagen. Däremot kan man ju tycka att det är lite märkligt och kanske till och med odemokratiskt att 27 av totalt 83 hyresgäster kan blockera ett beslut att friköpa fastigheten och ombilda den till bostadsrätt.

Joachim Quiding / Stockholms Stadshus AB

Magnus, Dalen sa...

Joachim Quiding /
Att som du själv verkar vilja göra, ta bort kvalificerad majoritet för att genomföra en ombildning skulle ställa till betydligt mycket mer elände än den kaotiska situation som är verklighet redan idag. Att lösa en aktuell odemokratiskt situation genom att göra den ännu mer odemokratisk skulle onekligen sänka många människors förtroende för SSAB ännu mer.

Att du inte känner igen dig i ombildningsprocesserna kan ju bero på vilka du väljer att lyssna på, och hur mycket du tar in av det som händer i verkligheten utanför stadshusets väggar.

Dessutom undrar jag om ni behöver låna en miniräknare upp till stadshuset. 27 personer kan inte alls stoppa en ombildning i en fastighet på 83 hushåll. Hur har du räknat då?

Joachim Quiding sa...

OK, jag räknade fel i hastigheten:) Det krävs ju 28 nejröster. Du behöver dock inte skicka nån ny miniräknare. Min Texas Instruments TI-68 årsmodell 1989 duger bra när jag väl använder den. Däremot skrev jag inte att jag är säker på att en ändring av majoritetsreglerna skulle vara att föredra. Av en ren slump såg jag faktiskt att SBC krävde detta idag så debatten kanske kommer igång, vilket jag dock tycker är intressant. Det finns andra delar i bostadsrättslagen som skulle behöva ses över, bland annat att kommuner inte kan rösta ja på en stämma om de har hyreskontrakt för lägenheter.

Terje sa...

Joachim Quiding.
Jag har inte för vana att debattera politiska beslut med tjänstemän men nu gör jag ett undantag.
Din kommentar gör mig dock mycket orolig.
Jag utgår ifrån att du kan styrka ditt påståendet när du skriver "Vi får också in en hel del synpunkter från bostadsrättsföreningar i andra delar av staden som bland annat undrar hur vi kan tillåta att heltidsanställd personal på Hyresgästföreningen knackar dörr och återkallar fullmakter"..
Jag ser det som ett mycket alvarligt påstående och ser fram emot att du kommande vecka kontaktar ledningen hos oss för ett omedelbart samanträffande.

Anställda har inte till uppgift att knacka dörr för att återkalla fullmakter.

HGF kan inte klandra en stämma det borde du veta. Vi kan däremot biträda en medlem om hon/han vill klandra en stämma. Vår juridiska enhet gör alltid en strikt juridisk bedömmning av handlingarna före vi ger biträde.
Du är säkerligen medveten om att det finns häpnadsväckande ombildningshandlingar som slunkit igenom kontrollen. Låt mig påminna om exempelvis Skärholmen och Stockholms Hem.
När det gäller förändringen av majoriteten vid ombildning hoppas jag att du inte menar allvar utan ser det mer som ett inlägg i debatten.
Vänlig hälsning
Terje Gunnarson
Ordförande
Hyresgästföreningen Region Sthlm

Joachim Quidiong sa...

Terje, givetvis ska jag kontakta dig i nästa vecka så kan vi sätta oss ner i lugn och ro och gå igenom den information som inkommit till Stockholms Stadshus AB. Har du mer information om ombildningar som inte skett i enlighet med bostadsrättslagen så är jag tacksam för att ta del av detta. De exempel som du nämner är just de ombildningar som stoppats av AB Stockholmshem.

Trevlöig helg! / Joachim Quiding

Terje sa...

Tack för det.
Terje

Marie-Louise Granbom sa...

Joakim Quiding: "Vi får också in en hel del synpunkter från bostadsrättsföreningar i andra delar av staden som bland annat undrar hur vi kan tillåta att heltidsanställd personal på Hyresgästföreningen knackar dörr och återkallar fullmakter."
Om det är Kastanjegården du syftar på är du helt ute och cyklar. De från nej-sidan som har knackat dörr på Kastanjegården har inte fått ett öre av Hyresgästföreningen för det, utan det har skett helt och hållet på vår egen oavlönade fritid. Dessutom är det inte vi som knackat dörr som återkallat fullmakter. Det är de som ursprungligen skrivit på en fullmakt och som ångrat sig, som har återkallat dessa fullmakter.

Om du syftar på något annat område, tycker jag att du ska redogöra för exakt vad du menar och inte komma med intriganta insinuationer.

Marie-louise granbom, Kastanjegården