torsdag 24 september 2009

DEFINITIVT NEJ I TUMSTOCKEN!


Återigen vill vi gratulera våra vänner i kvarteret Tumstocken, på Blekingegatan tvärs över parken, till att ha bevarat ännu ett kvarter till Stockholms allmännytta. Bra kämpat!

Köpstämma nummer två avverkades ikväll, svaret blev ett rungande NEJ och skålar utropades på restaurang Söder China. Därav detta något yviga inlägg.

Dubbla gårdsfester så snart som möjligt tack!

Syns igen i morgon...

Johan Johansson / Rädda Linjalen

17 kommentarer:

Anonym sa...

HURRA!

Anonym sa...

GRATTIS Tumstocken till segern!!!

Anonym sa...

Stort tack till Er i Linjalen som stöttat oss i Tumstocken.
NW

Anonym sa...

Vänner!
Jag uppmanar er att uppdatera er på Ombilda Linjalen-bloggen. Där sprids diverse lögner om Rädda Linjalen. Nu granskas kommentarerna igen, och den har blivit en slags allmän "hata alla som inte vill ombilda"-blogg.
Tumstockens ombildninsivrare använder den.
Ganska otäck faktiskt! Känn din fiende...!Tyvärr kan vi inte gräva ner någon stridsyxa ännu...

Anonym sa...

Fan va glad jag blir! Dubbel gårdsfest låter kanon. Gäller bara att enas om platsen. Så skönt att vinden äntligen vänt!

Rädda Linjalen sa...

Vi har tagit bort en kommentar från "Jag hata facister".
Skälet är att den går för långt i sin kritik av aktiva i Brf Linjalen.

Samtidigt så finns kommentarer med liknande innehålla att hitta på Brf Linjalens blogg. Där kallas aktiva mot ombildningar för hyresgästföreningens "stormtrupper", stalinister, angivare, Stasi m.m

Vi ska heller inte glömma att det tidigare tagits in kommentarer på Brf Linjalens blogg som uttrycker förakt för gamla och andra grupper som de upplever som "besvärliga".

Det rättfärdigar inte kommentarer ,som den borttagna, men förklarar kanske den ilska som finns hos många efter ombildningsförsöken på Linjalen och andra kvarter.Olof Fryklöf/Rädda Linjalen

Anonym sa...

Rädda Tumstocken - Brf Tumstocken 2-0
Grattis från Dalen

Jan Holmberg sa...

Tja stackasr satar, kan bara sätga följande:
Aktivsterna lyckasdes med sin missriktade skrämselpropaganda
Hyresgästerna gick miste om sitt livs bästa affär, svårare än så är det inte. Inte en enda sosse har tackat nej när deras egna hus ombildats, snarare har de varit ivrigast. Alla som kan räkna vet att den affären är en framtida pensionsförsäkring.

(skall bli kul och se om denna kommentar blir censurerad som flera av mina andra kommentarer).

Anonym sa...

Nä, vill inte ha nån jävla gårdsfest med massa hippies!

Jag ville KÖPA! Och majoriteten med mig! Tänk på det innan ni får totalt storhetsvansinne och tror att ni representerar en majoritet...

/LOTTA

Befriad sa...

När man ser kommentarer som de från Jan och Lotta kan man som tumstocksbo dra en lättnadens suck över att dessa personer vare sig förvaltar våra pengar eller är våra nya hyresvärdar.

Hjärtligt tack till Rädda Tumstocken för att vi slipper en oseriös förvaltning av kvarteret!

Jenny sa...

Det är INTE Rädda Tumstockens förtjänst att det inte blev tillräckligt många ja för köp. Det är bl a att 10 lägenheter inte fick utnyttja sin rösträtt, men räknades in i underlaget. Det är att ett antal hyresgäster inte ville eller fick ta lån. Det är det allmänna finansiella läget.

Men det är INTE Rädda-nätverkens förtjänst, inte med den propagandistiska ton, sina förolämpningar och felaktiga påståenden. Från Brf Tumstocken har ingen sådan ton vare sig använts eller en nedvärdering av andras åsikter skett. Felaktiga påståenden däremot har bemötts. Oseriöst är att påstå att de boende sa nej, när 63% sa ja. Oseriöst är att påstå att nej-sägarna är i majoritet.

Att det sedan finns mindre nogräknade personer på bägge sidor i den här s k debatten, det borde ni alla ha lärt er att ignorera.

P.

Anonym sa...

Ni hade nog hellre haft mig som förvaltare, än som den missnöjda besvikna hyresgäst jag nu är...

Komsi komsi Svenska bostäder och rusta upp detta ruckelhus! Var är ni?!?!

Jag vet att det är barnsligt, men om 5 år när ni tvingas flytta till Hagsätra för att ni inte har råd med hyrorna på Södermalm, då kommer jag INTE kämpa för er skull!
Jag har råd att bo kvar. Om jag vill.

/Lotta, troligtvis jävligt cencurerad

Anonym sa...

"oseriös förvaltning".
Vilken verkligehet lever du i?
I motsats till vad? Dagens "seriösa förvaltning"?

Huset skulle skötts av ett proffissionellt förvaltningsbolag med oss som bodde i det som beställare. Oj, läskigt... Jääääättteläskigt...

Du är så fett lurad!!

Befriad sa...

Just det. Seriös och "proffissionell" förvaltning var det ja. Tjenare!

tumstocken inte dumstocken sa...

Jenny/
Oseirös, och dessutom larvigt är att skylla ifrån sig.

Styrelsen visste precis förutsättningarna för ombildning och accepterade dem. Ända tills det blev ett nej. Nu skyller man på det mesta.

I ett enda fall kan jag ge sig rätt, och det är att folk inte ville ta stora lån. Jag är en av dem. Det har inte med någon bankkris att göra, utan det är själva grundskälet till att jag valt att bo i hyresrätt.

Att ni ombildningsförespråkare inte kan respektera utgången av ett demokratiskt val är bara genant. Inte ens ombildningskonsulten ville ju ha ännu en köpstämma. Lägg av nu och gilla läget eller köp en bostadsrätt någon annan stans.

Martha i Hagen sa...

Till er som är så arga över att det inte blev något köp - jag bor själv i ett hus som har varit i ombildningsprocessen. På vår köpstämma röstade vi nej till köp med ganska god marginal.

För tre dagar kom en information från min värd om att huset nu återgår till normal förvaltning. Det innebär alltså att man sätter igång med underhållet. För vår del så kommer hissarna att bli åtgärdade och en hel del andra saker som vi då själva vill ska bli fixat. Och det kommer att bli så. För med en god kommunikation så får man som man vill i slutändan. Jag tror vi kommer att få det väldigt fint i vårt hus här på Söder.

Rädda Linjalen sa...

Det pågår en ganska märklig diskussion om det orättvisa med kvalificerad majoritet vid ombildningar.

Kvalificerad majoritet innebär att det inte räcker med en rösts övervikt för att gå till beslut. Vanligtvis innebär det 2/3 av rösterna men ibland tillämpas även regeln om 5/6 av rösterna.

Den här typen av majoritet brukar krävas när beslut om genomgripande förändringar ska tas. Det kan gälla ändringar av grundlagen, konstitution m.m. I föreningsliv kan det handla om stadgeändringar och misstroendevotum mot en sittande styrelse.

Att en genomgripande förändring av ens boende, som en ombildning, kräver en kvalificerad majoritet är mao inget märkligt.

Dessutom så brukar det krävas att minst tvåtredjedelar köper sin bostadsrätt i slutänden för att föreningen ska få lån. Alternativt tvingas man höja insatserna till en sån nivå som få skulle acceptera. Den ekonomiska planen baseras nästan alltid på att 73 eller 80% köper sina bostadsrätter.

Olof Fryklöf