onsdag 16 september 2009

GRATTIS TUMSTOCKEN!


TUMSTOCKEN SA NEJ
till ombildning
!

Grattis till alla våra grannar i kvarteret Tumstocken på Blekingegatan som ville fortsätta bo som hyresgäster i allmännyttan. Efter kvällens köpstämma är vi nu två stora kvarter, på varsin sida Rosenlundsparken, som satt ner foten för ombildningshysterin.

Här i Linjalen hoppas vi av hela våra hjärtan att vårt grannkvarter ska slippa vara med om det vi tvingats gå igenom - en Brf-styrelse som vägrar att respektera en demokratisk omröstning och fortsätter att försöka driva igenom en ombildning till vilket pris som helst. Vi hyresgäster i Linjalen vet hur det känns att sitta som gisslan, och den hemska situationen önskar vi inte ens vår värsta fiende.

Förhoppningsvis tar styrelsen i Brf Tumstocken röstresultatet som det utslag på folkviljan i kvarteret som det visar. Skulle styrelsen bestämma sig för att fortsätta omvandlingsförsöket så vet vi att hyresgästerna i vårt grannkvarter inte är att leka med.

Återigen vill vi i Rädda Linjalen betona vårat krav till politikerna i Stadshuset på att införa regler om att EN KÖPSTÄMMA RÄCKER och att resultatet från den skall respekteras.

Tänker Brf Tumstocken och ombildningskonsulterna i AB Galären strunta i att respektera hyresgästernas demokratiska vilja genom att insistera på ännu en köpstämma kommer världen att få reda på detta, med besked - bland annat här på Rädda Linjalens blogg. Var så säkra!


Än en gång - Grattis Tumstocken!
Johan Johansson / Rädda Linjalen

27 kommentarer:

Tim Huhtala sa...

Grattis! Härligt att läsa. Själv blir jag granne inom kort och flyttar till Magnus Ladulåsgatan. Ringarna på vattet efter Linjalen förändrar vårt samhälle, till det bättre.

Tim

Pär sa...

Grattis till Tumstocken. Vilken fest vi kan ha i parken snart!
Party, pilsner och rundpingis!

Anonym sa...

Finfina nyher!
Galären tappade Drakenberg och Tumstocken. Dags för dem att ägna sig åt sin "kärnverksamhet", att var fastighetsägare och hyresvärd åt hyresgäster!
Här i Stockholm vill vi inte ha deras hjälp som ombildningskonsulter.

Anonym sa...

Hurra för de tappra gallerna runt parken. Vem har lagat trolldrycken?

Rädda Tumstocken sa...

Tack Rädda Linjalen för all hjälp. Tack alla kommentatorer för att ni stödjer oss på detta fina sätt. Det värmer skall ni veta!

Krister Andersson Falun sa...

jätte kul och grattis det var en seger för folket sen får ma ju alltid hoppas att det även blir slut på utförsäljningar och ombildningar av boende och annat

Glad HYRESGÄST i kvarteret Tumstocken sa...

Puss och tack till Rädda Linjalen från Tumstocken för peppning, glada tillrop och handfast hjälp och stöd.

Anonym sa...

Hej Ni fanatiker!

Vill bara säja lite fakta.

68% av de RÖSTBERÄTTIGADE (finns ett antal soc/stadsdelslägenheter) röstade JA.
Eftersom dessa lägenheter måste räknas med är det inte mycket att göra, annat än att höra efter om 8 soffliggare VERKLIGEN har bestämt sig och gjort sina val utifrån FAKTA, och inte utifrån att de blivit uppskrämda av "Rädda Tumstocken-fanatiker"

Vi är en majoritet av de boende som är rätt besvikna idag.
En majoritet.
68% av de som FICK rösta!

Rädda Linjalen sa...

Anonym 10:58
Då det uppenbarligen är du som ofta skriver på vår jablogg under namnet Carro och beskyller oss för allsköns censur väljer vi att publicera hela din dialog därifrån.

Här plockar vi in allt utom rena dumheter, och även om detta är ett gränsfall är det lika bra att köra med öppna kort för att få stopp på dina anklagelser mot oss.

I övrigt behöver dina synpunkter knappast kommenteras. Att du har en något originell syn på demokrati i det här fallet, att du vid ett flertal tillfällen idiotförklarar dina egna grannar och att de människor som inte vill ombilda tydligen är paranoida i din värld talar för sig själv utan att vi behöver analysera saken närmare.

Att pengar gör konstiga saker med människor - ja, det står helt klart för den som läser följande dialog, och jag hoppas att du lägger ner ditt snack om censur en gång för alla i och med detta Carro. Nu bjuder vi på hela din dialog från ja-bloggen.

Rädda Linjalen sa...

Ocensurerad dialog del 1:

Anonym sa...
För två miljoner på marknaden får man en liten 1:a...
Jag tycker hyresrätt är bra, men när man får ett KANONerbjudande är man inte så puckad så man tackar nej för att "värna" nån hyresrätt.

Inte ens Anders Carlberg, Lars Ohly, Laila Freivalds mfl, mfl tackade nej. Trots att de är vänstervridna och "värnar" hyresrätten. Det innebär inte att man tackar nej till detta, shit vad korkade vissa är!!!
//Carro

den 17 september 2009 10:31
Anonym sa...
P.S Och att sedan sprida sin fullkomligt irrelevanta skräckpropaganda till närbeliggande fastigheter som är i en process, det är faan helt sjukt!

Maktfullkomlighet och storhetsvansinne när det är som värst!

GO Markus, vet precis hur du känner, och jag hade själv tänkt starta en sån här blogg för Tumstocken men "hann" inte, och trodde inte att "Rädda..."-bloggen skulle vara så STENHÅRD i sin cencur som de är, de besvarar inte EN ENDA saklig frågaeställning utan bara mässar ut jättekonstiga saker, det ena värre än det andra.

Självklart ska man se på en ombildningsprocess med kritiska ögon. Som ekonom har jag sett med mina "ekonom-ögon" och var i början skeptisk men eftersom jag FÖRSTÅR hur vår kalkyl är uppbyggd och hur bankräntor fungerar i praktiken, så är jag inte det minsta orolig längre.

Men rädsla och oro, det är det som dessa "Rädda..."-människor spelar på. Fakta har vi sett ytterst, ytterst lite av, utan här handlar det om känslor, om att skrämma upp folk så att det svarar nej för att de är så rädda för alternativet...
Blä!
//Carro

den 17 september 2009 10:41
Lena sa...
Till Carro
Jag håller inte med dig, trots att jag röstade ja på den första köpestämman i Linjalen.
Här är det faktiskt Brf som spridit irrelevant skrämselpropaganda om hyror och att det inte kommer att gå att att bo kvar om man röstar nej. Strax före köpstämman var det rent hotfull stämning på gården, och till och med min gamla mamma anmodades att skriva under en fullmakt. Fast hon inte ens bor här.
Här i Linjalen har den sakliga informationen från BRF varit obefintlig, och den verkar inte ha varit den bästa hos er heller. Jag hälsade på en kompis i Tumstocken för ett par dagar sedan och såg hur det såg ut i portarna och på anslagstavlor. Mest samma gamla skrämselpropaganda om hyror som Linjalen var tapetserat med för ett par veckor sedan. Är det vad du kallar saklig information?

Vid köpstämma två räckte det för min del. Aldrig i livet att jag skulle ge min röst till några som uppförde sig på samma sätt som de som var ombildarnas ansikten utåt. Det finns någon moralisk gräns för hur man får uppföra sig om man vi ha min respekt.

Rädda Linjalen sa...

Ocensurerad dialog del 2:
den 17 september 2009 11:00
Anonym sa...
Precis Lena, så kanske det var i Linjalen.

Vad jag har hört från vår ombildningskonsult efter samtal med dem var att kalkylerna i Linjalen kanske inte var...helt 100...
MEN...

Varje ombildning är unik. I våran Tumstock har kalkylerna varit hållbara, priserna vettiga, man har fått bra svara på alla frågor och JA-sidan har inte jagat NÅN!

Ändå är det Linjalens skräckpropaganda som spritt sig till oss. Trots att det här faktiskt är andra förutsättningar!
Eller som i Ringen. Jag skulle ALDRIG röstat JA med den cirkusen som varit där eller med de kalkylerna man gick ut med, men vi har inte haft det så! Tycker de flesta!
(Ett fåtal halvt paranoida människor verkar känna sig jagade av JA-sidan)

Att då skrämma folk med "skräckexempel" är helt orelevant för denna ombildning är "schysst" och OK!

Jo, vi har fått saklig information från BRF.
68% av de röstberättigande var nöjda och röstade JA igår, det får man INTE glömma!

I min port har det suttit 90% NEJ-artiklar uppsatta för varenda positiv artikel har rivits ned.

Jag jobbar hos en stor fastighetsvärd och de du kallar "skrämselpropaganda om hyror" kommer bli kalla fakta inom ett par år, det vet jag. Från insidan. Som tur är kan höjda hyror ge mig ökad bonus från min arbetsgivare...

Men man får tro på vad man vill, tror dock i FÖRLÄNGNINGEN att de som kommer att tänka att de röstade "fel" och ångrar sig, kommer INTE vara JA-säjarna...!

den 17 september 2009 12:16
Lena sa...
Räkna som du vill. Här i Linjalen påstod man efter stämma 1 att då bara 2 personer hade använt Brfs nyligen påhittade nejröster förstod inte de 57% som stannat hemma att de röstat nej. Helt sanslöst.
Nu vill Tumstocken Brf rita om förutsättningarna genom att skylla på lägenheterutan rösträtt. Det visste Brf redan från början och fakta är fakta. Ni nådde inte erforderligt antal röster för att ombilda.
Själv hade jag röstat ja på den första stämman, men bestämde mig för att respektera resultatet och inte rösta alls på stämma 2. Antingen respekterar man demokrati eller inte, och nu verkar Brf Tuimstocken sälla sig till de som vänder demokratin ryggen. Jag tycker att det är ett vöäldigt omoraliskt beteende.

När jag var hemma hos min väninna i förrgår var det Brfs artiklar om skräckhyror som dominerade på anslagstavlorna och min väninna kände sig definitivt jagad av Brf efter ett antal hembesök. Bilden du målar upp stämmer inte alls med beskrivningar jag fått från nära vänner.

Jag respekterar din vilja att ombilda, men det är ännu viktigare att ni själva respekterar demokratin. Jag skulle i alla fall ha svårt att titta mig i spegeln om jag insisterat på att köra vidare efter gårdagens stämma.

Rädda Linjalen sa...

Ocensurerad dialog del 3:
den 17 september 2009 12:49
Anonym sa...
Nä Lena, jag vill inte "skylla på", men det var ju lite oturligt i detta fall när det var så OTROLIGT nära så att det diffade på MINDRE än det antal lägenheter som är "soc.lägenheter".

Nä, precis, vi nådde inte rätt antal. Men vi är ändå fler som är besvikna än nöjda idag, det kan vi väl vara överens om?
Om 57% hade stannat hemma hade det varit mer klart. Här var det inte så. Återigen, varje ombildning är unik!

Anser inte att detta är odemokratiskt, hade vi fått säj under 105 JA-röster, så hade jag ALDRIG tänkt tanken med en stämma till men nu var det så sjukt nära! Så why not?
Om det handlar om tillskott på ca en miljon till ens privatekonomi så vill man gärna försöka en gång till... OM det var 8 personer som inte förstått riktigt att det var stämma igår, eller som missat att lämna fullmakt, eller som var sjuka i svininfluensa...
Känns inte som intelligens/utbildningsnivån är så hög i detta kvarter så det kan bero på vad som helst. (Nu var jag jävligt bitchig, jag vet, men jag kunde inte låta bli... Igår satt det två stycken bredvid mig och sa "hur faaan ska vi rösta nu då?" Borde man ha koll på kan man tycka...?!?)

Intressant att hon känner sig jagad, det är aldrig nån som ringt mig eller ringt på min dörr...
Din vän kanske är väldigt rädd för det hon inte känner till. Kanske är hon sjuk/förtidspensionär med låg inkomst som känner sig otrygg och osäker i denna situation, det kan jag förstå.
Hon vet precis vad hon har men inte vad hon får. Rädsla för förändring är inte ovanligt och något jag kan förstå.

Men det låter otroligt konstigt att styrelsen jagar någon, för HUR VET DE (förutom NU efter omröstningen) VILKA de ska jaga??!??! De hade ingen aning om min åsikt förrän igår!! Och borde därmed jagat lite mer brett än att (som genom ett mirakel) råkat jaga just NEJ-säjarna...

Jo, jag kan titta mig i spegeln. Men undrar hur de fanatiker som driver "Rädda..."bloggarna kan göra det med tanke på att de cencurerar ALLA FAKTA som inte är på deras sida och är totalt maktgalna! Jag är RÄDD för såna människor!

den 17 september 2009 13:21
Lena sa...
Till Carro:
Antingen respekterar man ett demokratiskt valutslag eller också gör man det inte. Ja är ja och nej är nej. Sedan kan man skylla på soclägenheter, uppförsbacke eller att alla som inte tycker som man själv är dumma. Precis som du gör.

Du verkar tycka att demokratin är mindre viktig än din egen vilja. Annars hade du inte resonerat på det sätt du gör.

Den inställningen verkar vara sorgligt vanlig just vid ombildningar. I det fallet är det ingen skillnad alls på ditt sätt att resonera och hur styrelsen agerade här i Linjalen. Det är inte röstutfallet som avgör om ett omvandlingsförsök kommer att betraktas som skandalomvandling. Det är bristande respekt för demokratin so avgör det, och där verkar det inte vara någon skillnad på din inställning och vad som hänt här.

Själv är jag glad att jag hoppade av efter ett första nej. Jag hade känt mig väldigt billig nu och jag stannat kvar på ja sidan under den andra vändan.

den 17 september 2009 13:59
Anonym sa...
Lena:
Jag erkänner...
När det handlar om en massa pengar till en lägenhet jag vill köpa och bo i känner jag mig liiiite mer tillfreds med att rösta en gång till...

Med "vett och etikett och heder" i den ena vågskålen och 1 Mkr i den andra så väljer jag det som långsiktigt är bäst för MIG och min familj, och det är tyvärr så krasst att det är 1 Mkr som är bäst då och inte "värna hyresrätten"...

Till er som väljer bort dessa enorma pengar till förmån för ett allmännyttigt bolag som Svebo/Stockholmshem vill jag bara säja, NI ÄR FANTASTISKA...

//Carro "usel" kapitalist och ekonom...

Rädda Linjalen sa...

Ocensurerad dialog del 4:

Anonym 13.21 skrev
'Anser inte att detta är odemokratiskt, hade vi fått säj under 105 JA-röster, så hade jag ALDRIG tänkt tanken med en stämma till men nu var det så sjukt nära! Så why not?'

Fråga. Hade det blivit säg 4 rösters övervikt för ett JA, hade du då tyckt 'why not' och insisterat på ännu en stämma ifall några skulle ångrat sig och vilja rösta NEJ?

Skulle inte tro det. Det är därför det finns gränser. Gränser är till för att följas. I Tumstocken behövde 67% rösta JA, precis som i alla andra ombildningar. Ni fick 62%, det fattas ett tiotal röster och ändå vill ni inte respektera den stämma som Brf själva ordnat och varit ansvariga för.

Ett synnerligen märkligt sätt att resonera som inte hör hemma i en demokrati. Jag tycker att det är ynkligt och oärligt att behandla sina grannar på det sättet.
den 17 september 2009 14:52
Anonym sa...

Ja, anonym klockan 13.21, det kan man tycka.

Som sagt, jag är girig... Eller nåt...
Har redan funderat på din moralfråga och självklart har du rätt! Hade vi fått 123 JA hade jag verkligen INTE velat göra om nåt!

Men som sagt, jag är inte så ÄDEL när det handlar om minst 1 Mkr till min familj (jag räknar lågt nu, har haft mäklare som gjort värdering av min lägenhet som vi lagt en del pengar på att renovera).
Men tur att ni är ÄDLA, ytterligare en FANTASTISK människa!
Måste kännas jättejobbigt att vara så ädel, när samhället i övrigt är så cyniskt och girigt...?
den 17 september 2009 15:22

tumstocken inte dumstocken sa...

Det var en väldigt fascinerande dialog som ger insikt hur människor tänker. Väldigt bakvänt resonemang måste jag säga.
Jag tog mig friheten att lista (och kommentera) mina egna tio favoritorsaker till varför Carro anser att det blev nej på Tumstockens köpstämma.

1. Hyresgästerna hade missat att det var köpstämma
kommentar - Ja, då har Brfs Styrelse haft så dålig dialog med de boende att de är olämpliga att ta hand om en fastighet

2. Hyresgästerna har "missat att lämna fullmakt"
kommentar - Skulle inte tro det. Var tredje ord som uttalas i ett kvarter före en stämma är ordet "fullmakt".

3. Hyresgästerna var sjuka i svininfluensan(!)
kommentar - Då bör Brf Tumstocken definitivt inte hålla någon mer stämma.

4. Att "intelligens/utbildningsnivån är så hög i detta kvarter".
kommentar - Jo, vi har sett exempel på det, men knappast representerat av folk från nej-sidan.

5. Att nej-sidan är totalt maktgalna människor.
kommentar - Att just de hyresgäster som INTE vill ta över ett helt kvarter skulle vara maktgalna är en originell tolkning.

6. Det var otur.
kommentar - En favoritkommentar. En allmän demokratisk omröstning som avgörs genom "otur".

7. "Varenda positiv artikel har rivits ner"
kommentar - Vem som helst kan gå till Tumstocken och se hur det ser ut där.

8. Rädda Tumstockens blogg "bara mässar ut jättekonstiga saker, det ena värre än det andra"
kommentar - Läs själva vad ni tycker är konstigast. RT-bloggen eller Carros världsbild?

9. "Men det låter otroligt konstigt att styrelsen jagar någon, för HUR VET DE VILKA de ska jaga?
kommentar - Har du hört talas om medlemslistor Carro?

10. "Shit, vad korkade vissa är!!!"
Någon kommentar behövs inte - men jag håller definitivt med Carro här.

Med hopp om att BRF Tumstocken lämnar oss hyresgäster ifred nu.

Anonym sa...

Kul att jag kan glädja er i denna blogg:-)!!! Känner att det behövs lite LIV här...

Nä, HYRESGÄSTERNA generellt är inte maktgalna, men du/ni som pysslar med dessa bloggar och mängdproducerar flygblad är...

Vad ska ni pyssla med nu när det här är över?! Tillbaka till A-kassa bara och slut på att vara små-påvar?
Jag tycker ni ska ge er in i politiken, engagemanget behövs där...

Jag vill flytta och tjäna pengar och det står jag för!!!
MÅNGA vill bo kvar och få ett finare, mysigare kvarter och det står dom för!

Du/ni måste ju också förstå ironi!! När jag skriver att 8 pers kanske låg hemma i svininfluensa så betyder ju inte det att det är min seriösa förklaring...

Folk var rädda, det är min förklaring. Och jag är rädd för er:-)

Även fast detta inlägg aldrig kommer in i denna diktatoriska odemokratiska blogg...

Bye, bye!

//Carro, Fastighetsekonom

Anonym sa...

P.S Jag gillade din lista:-)
Förutom det där med vilka de jagar. Köper inte det där med medlemslista, de flesta är medlemmar...

//Carro

Maria i Linjalen sa...

Saxat från ett av Carros uttalanden:

"Men som sagt, jag är inte så ÄDEL när det handlar om minst 1 Mkr till min familj (jag räknar lågt nu, har haft mäklare som gjort värdering av min lägenhet som vi lagt en del pengar på att renovera)."

Min kommentar:

Att köpa nyttjanderätten till sin lägenhet (för det är vad termen bostadsrätt innebär, man äger inte lägenheten) ger inte familjen 1 Mkr i likvida pengar. Istället har man tagit lån samt låst fast likviden i bostaden och boendet i sig ger ingen avkastning.

Vill man sälja och köpa en annan bostadsrätt innebär det att man ger sig ut på den öppna marknaden och där räcker inte den där "extra" miljonen långt. Om man förstås nu inte väljer att köpa en mycket mindre lägenhet att klämma in familjen i. Men den sortens flytt är det nog få som planerar.

I mitt fall skulle jag få betala 2,3 miljoner för min 3:a på 87 kvm. För att köpa en större bostad skulle jag få betala långt mer och alltså behöva ta ännu större lån. I slutänden skulle jag sitta med en månadskostnad på långt över de 6700 kr jag nu betalar i hyra.

Om jag (och andra med mig) är ÄDEL (Carros ordval) för att jag har röstat nej? Nja, jag tycker helt enkelt inte att ombildningen är en bra affär. Men jag har även andra skäl. Jag tror att vi alla mår bättre av att försöka tänka lite längre och lite bredare än bara "mig och mitt". Med bibehållen valfrihet mellan olika bostadsformer förblir Stockholm en bra stad att leva i. Och jag bor ju inte bara i lägenheten utan även i staden så det ligger verkligen i mitt intresse att bidra till det.

Vad det verkar handla om i Carros fall är att hon tydligen av egen fri vilja har lagt ner en hel del pengar på att renovera sin hyresrätt och nu vill hon tjäna tillbaka de pengarna. Hon har alltså gjort ett eget val som hon nu tycker att andra ska vara med och betala genom att ta miljonlån. Nej, jag håller med om att det inte är särskilt ÄDELT.

Som vuxna människor måste vi stå för de val vi gör. Likaså får vi alla försöka hantera besvikelser utan att låta det gå ut över andra. Varför detta inte skulle gälla JA-sägare som vid en omröstning hamnar i minoritet är högst märkligt.

I tumskruvar på Blekingegatan sa...

Jaha, styrelsen i Tumstocken bekänner färg. Än en gång en ombildning där de ansvariga varken känner ansvar för sina löften, sitt handlande och demokratin i stort.

Stämman i torsdags skulle vara den sista hade man lovat. Nu kan alla se hur mycket ett löfte från Brf Tumstockens styrelse är värt.
Tididgare har både styrelsen och ombildningskonsulten från Galären hänvisat till Linjalen som ett varnande exempel. Nu gör man exakt samma sak själva.

Nu vet alla boende i Tumstocken hur mycket man styrelsen är att lita på, och ombildningskonsulten Galären AB lär samla lika många goodwillpoäng på sitt förmodade nederlag i Tumstocken som när man ajournerade ett antal köpstämmor i Drakenberg.

Jag vill anropa alla jasägare i Tumstocken med rättspatos att ta konsekvenserna av det demokratiska beslut som togs på köpstämman och inte låta de ansvarigas brutna löften och brist på moral drabba hyresgästerna mer än det redan gjort.

Anonym sa...

Maria i Linjalen:

Tack men jag vet hur bostadsmarknaden fungerar:-)

I mitt fall så kan jag "välja" på att antingen flytta till fritidshuset (och lösa hela det lånet och bo VÄLDIGT billig) eller att skaffa en större FIN lägenhet i närförort.

Jag vet vad jag pratar om. Även om vi inte är överens i sak!

//Carro

Rädda Linjalen sa...

Ja du Carro,
då var vi där igen.

Var inte tanken att man skulle bo kvar i Tumstocken?
Att det skulle bli så bra med ett gemensamt ägande?
Det är i alla fall den information jag sett från brf på era anslagstavlor och utskick.

Men än en gång visar det sig att de som skriker högst för ombildning egentligen vill flytta någon annanstans.

Annelie Morey
Rädda Linjalen

Anonym sa...

Kära Annelie!

Jag har aldrig velat bo kvar och det är inget hemligt! Jag sitter heller inte i styrelsen och jag antar att vi har åsiktsfrihet fortfarande?

Jag har svårt och förstå att det ska vara nästan "brottsligt" att vilja flytta?
Vad vill ni egentligen?
Att jag ska vara livegen Svenska Bostäder och Tumstocken resten av livet?

Det finns många, väldigt många, som vill bo kvar och göra detta bra! Det är en styrka att vara en stor förening, en verklig styrka!

Jag är inte en av dessa människor som vill bo kvar, men som tur är så (ifall jag får sälja och flytta) så kommer någon annan välja att flytta in efter mig, och den personen/personerna kommer att VILJA bo i Tumstocken och vilja att område/trapphus/källare och gård ska vara så fina/välunderhållna som möjligt!

Jag har inte skrikit högst.
Jag var skeptisk i början till ombildning, innan jag satt mig in i kalkyler mm, mm.

Jag är ingen JA-säjare per automatik som tycker att allt ska ombildas. Man ska göra en individuell bedömning i varje enskilt fall, jag är ingen människa som av envishet är EMOT eller FÖR saker av ren princip...

//Carro

Rädda Linjalen sa...

Carro!

Ja, vi har fortfarande åsiktsfrihet.
I allt utom ombildning verkar det som eftersom knappt en enda stämma där det röstats igenom ett NEJ verkar räknas.
Precis som hos er i Tumstocken, där man redan dagen efter köpstämman deklarerar att man ska hålla en till.
Att ha åsikten NEJ verkar vara fel, kallar du det åsiktsfrihet?

Att min personliga åsikt sedan är att allmännyttan tillhör alla, och inte bara de som råkar ha kontrakt just nu bidrar förstås till att just jag röstade NEJ i Linjalen.

Angående din åsikt att du inte skrikit högst så må den stämma, men du vrålar bra högt just nu i alla fall.

Min fråga till dig är - om det blivit JA på Tumstockens köpstämma, hade du tyckt att det varit rätt med en stämma till då? Om du inte tycker det - varför ska det då vara tillåtet med en stämma till för att det blev NEJ?

Acceptera resultatet och flytta vidare, eftersom du ju ändå inte vill bo i Tumstocken.

Annelie Morey
Rädda Linjalen

Anonym sa...

Carro, igår skrev du:

"När det handlar om en massa pengar till en lägenhet jag vill köpa och bo i känner jag mig liiiite mer tillfreds med att rösta en gång till..."

Och idag skriver du;

"Jag har aldrig velat bo kvar och det är inget hemligt!"

Ädel säger du ju själv att du inte är. Men hur har du det med ärligheten?

Anonym sa...

Carro: Du säger att du är ärlig med att du inte vill bo kvar. Hur rättvist är det mot dom som vill det och får ta konsekvenserna av de avflyttande jasägarna?
Men framförallt ett av de väldigt tydliga direktiven kring ombildningar när de infördes var för att folk skulle få råd att köpa sina lgh(dvs som man redan bor i) och bo kvar. Tanken var inte att man skulle flytta eller bli osams m grannar.Men tyvärr har det ju blivit tvärtom.
Respektera första köpstämmans beslut. Sen undrar jag också om det varit tvärtom, vad hade du ansett om nejröstare krävde ny stämma?
Det har faktiskt aldrig hänt vad jag vet. Möjligen att vissa köpstämmor blivit ogiltigförklarade efter fusk men det är nåt annat.

Anonym sa...

Nu blir man cencurerad här också...

Ge mig vettiga argument mot att folk inte ska få flytta ifrån området om man vill!
Varför ska man tvingas bo där man inte vill bo?
Varför inte låta de som vill bo här flytta in?
Vadå "tanken var inte att man skulle flytta".
Vad är det för Stalin-samhälle du pratar om egentligen?

Nej-röstarna kan inte kräva någon ny stämma eftersom de inte är en organiserad förening. Och inte heller i majoritet. Hur ni än räknar.

Carro

Johan Johanson / Rädda Linjalen sa...

Carro:
Det "Stalin-samhälle" som jag refererar till kallas för demokrati. Det har du uppenbarligen inte så mycket till övers för.

Du har med all önskvärd tydlighet visat din inställning till ditt kvarter, dina grannar och din respekt för andras åsikter.

Nu har vi valt att inte släppa in dina senaste oförskämdheter. Det är mest för din egen skull, men även för att vi vill fortsätta ha ett någorlunda seriöst forum på den här bloggen.

Hare!
Johan Johansson / Rädda Linjalen

Martha i Hagen sa...

Carro...

Nej-röstare kan visst begära ny stämma om de är medlemmar i brf (den organiserade föreningen), den rättigheten har alla som är medlemmar. Och för att gå på köpstämma så måste du registrera dig för att bli...ja just det, medlem! Så funkar det, annars kan man varken rösta ja eller nej. Så visst kan de vara en majoritet. Fast de röstar nej.
Ang. argument för/emot flytt så finns det inga. För din del är det bara att flytta. Jag eller någon annan kan inte hindra dig och ingen tvingar dig att bo kvar om du inte vill. Du har också valfrihet att välja hur du vill bo dvs du kan välja att flytta till en annan hyresrätt eller köpa dig en bostadsrätt.