söndag 23 januari 2011

Onsdag 26 januari: Dags att säga ifrån!


Samling till stöd för hyresrätten, och för ändring av reglementet för ombildningar, med avsikt att motverka fusk vid ombildningsprocesser och bevara blandade upplåtelseformer.
Tid: Onsdag 26 Januari Kl. 15.30 Plats: Ragnar Östbergs Plan, utanför Stadshuset

För bakgrundsfakta hänvisar vi till vår debattartikel som publicerats i SvD: Stoppa fusket vid ombildning

Alla som värnar hyresrätten är, som sagt, välkomna till den manifestation för Stadshusets politiker som Rädda Hyresrätten kommer att genomföra onsdagen den 26 januari kl 15.30.

Då har styrelsen för Stockholm Stadshus AB möte. Man ska besluta om reviderade direktiv för koncernbolagen angående ombildningar från hyresrätt till bostadsrätt.

Egentligen skulle detta ha beslutats om den 13 december men då sköt Stadshusets styrelse upp frågan. Ansvariga politiker har inte svarat på varför och oppositionen uppfattade heller ingen förklaring till detta.
Istället hålls alltså detta extra inkallade styrelsemöte den 26 januari.

Det har ännu inte lagts upp någon dagordning eller några underlag för beslut inför detta möte, vilket ska göras senast en vecka innan. Däremot har från välunderrättad källa fått reda på att direktiven inte ändrats alls. Vi utgår från att det tjänsteunderlag som låg den 13 december därför fortfarande gäller.
Fritt fram för fusk i fyra år till med andra ord. Det tänker vi inte låta passera obemärkt.
De oförändrade direktiven hittar du HÄR
Rädda Linjalen, liksom de flesta andra nätverk och organisationer för och av hyresgäster, ställer sig givetvis bakom Rädda Hyresrättens initiativ, och vill uppmana alla som värnar om hyresrätten (och har möjlighet) att sluta upp.

7 kommentarer:

Anonym sa...

vill bara berätta att på Styrbjörnsvägen i Aspudden är all jämna hus bostadsrätter sedan ett halvår tillbaks, redan nu säljer två av innehavarna sina lägenheter. nu vill några på den ojämna sidan ombilda, vi är några om skall försöka stoppa detta.
jag kan inte delta på onsdag då jag jobbar, men jag ger stöd och support till detta initiativ. det borde dessutom införas karenstid för nya bostadsrätter, att man inte får sälja inom ett år eller liknande,detta för att förhindra spekulation. hälsningar anne skåner

Martha i Hagen sa...

Jag kommer!

Anonym sa...

Räkna med mej/Zappa i gamla stan

Zappa i gamla stan sa...

Dyker självklart upp!

Anonym sa...

Självklart dyker jag upp!

Inger sa...

Tyvärr kan jag inte komma men jag stödjer förstås manifestationen ändå!

Anonym sa...

Bra att Joakim Larsson tog tillfället i akt att kommunicera med hyresgäster som kunde sluta upp trots svår kyla och tidpunkt.

Kul att Ann-Mari Engel också denna gång fanns på plats för att värna hyresrätten.

Ännu roligare att media förstått att detta var en händelse värd att bevaka.

Söderhöna